Идеи за бизнес - 10

• 54 051
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
клео, това не се ли казва продуктово позициониране?
У нас има такова нещо, ако гледаш Стъклен Дом в началото пише " Във филма има продуктово позициониране".
Примерно героите пият Загорка, пушат цигари Мерилин и т.н. В "Мисия Лондон" също имаше, в много шоута, това на Гала примерно също има. Ако е това де.

тони, да:) аз съм много малодушна и унивам лесно, затова и редовно мрънкам тук:))

Да това е продуктово позициониране, но ако обърна внимание не е в ТВ шоу или филм както казах а внедрено в обществото. Явно не си ме разбрала нищо просто както казах споделих.

клео българия, кое му е непознатото? Като оставим настрана филмите (по разбираеми причини, не сме САЩ), бартерът е много широко разпространен.
Успех ти пожелавам с рекламата във WC-то, дано запомнят името дамите на няколко питиета.  Simple Smile

а това с бартерът не го разбрах

# 661
  • На дивана, под юргана
От тези мисли се сещам, как живеем в много динамично време и за няколко години може цял бизнес да претърпи такива промени, каквито не си и мислил. Сега си спомням, че преди 10 години си мечтаех да имам фото студио. Даже ходихме с мъжа ми при един от вносителите, който ни е далечен познат, да говорим. А ето че след 10 години фотостудиата не са същите, много малко снимки се правят - цифрови снимки, фото рамки и т.н.

Както казва Кийосака - днес вече стратегията трябва да е друга - ако до преди 50-100 години винаги са казвали "учи, вземи добра професия и цял живот ще си добре", то в края на 20-ти век вече е "намери добра работа, максимално бързо се обучи за нея и продължавай да търсиш следващата добра работа"... В този смисъл вече ще трябва наистина да се учи през целия живот. Или пък ще трябва да сменяш бизнеса периодично...

10 c's - Моментът наистина е особен. В момента нищо не върви и няма нещо, което да е така, както е било. Според мен не можеш да правиш изводи в тази обстановка все още. В сравнение с миналия декември, бизнеса е повече от два пъти по-слаб...

# 662
  • Пловдив

Успех ти пожелавам с рекламата във WC-то, дано запомнят името дамите на няколко питиета.  Simple Smile

Моите реклами винаги са били успешни  Mr. Green , но благодаря все пак  Wink

# 663
Клео, аз те разбрах.
В БГ мама например има хора, които успешно рекламираха себе си и бизнесите си, само участвайки като потребители в най-различни теми. Други намериха клиенти , а трети  цели нови ниши за бизнес.  Дори ( все пак доста голяма част от виртуалния ми живот е в този форум) мисля, че някои потребителки имат целенасочени стратегии. И аз бих имала, ако бях в бе-ге:)) Разбирам какво казваш, ще помисля ..

Тигър,
много я споделям тази философия на 21ви век. Затова не си представям да правя едно и също до пенсия. Обичам и не се страхувам от промените, ученето и най-вече работата.

# 664
  • Пловдив
10 c's идеята ми беше да използваш част от парите за реклама за рекламно лице примерно (някой, който да носи добре изчистени и изгладени дрехи в обществото (града ви) и да вметва в разговори чии точно хим услуги ползва - това е скрита реклама, а не продуктово позициониране, защото групата към която е насочена не би трябвало да разбира за нея.

# 665
Интересна идея!

# 666
10 c's, може и да бъркам, но и в теб откривам оная "полезна" лудост, която не може да ни остави безразлични към красива дреха. Помисляла ли си за някакво съчетаване на химическото с предлагане на даден тип дреха? Казваш, преди време е имало секънд  във вашия град, а гениалното ново не е ли добре забравено старо. И за да е интересно, предлагането да е от друг континент.
Напоследък в Канада се забелязва бум на секънд хендове за дрехи и обувки. Рискува ли ти се? Имаш ли сили? Ако не бях толкова мързелива, чудеса щях да направя Grinning
Една американска дреха би ли заинтригувала един италианец? Има интересни неща, които съм взимала от човек, който ми е карал стока от Канада - невероятни шалове, пончо-та, които са много интересни.
Олеле, запалих  Joy
Разфантазирах се  Joy

Но сериозно - канадците откриха последните години секънда и имат мн. добри неща. Наистина не знам - но комбинация с нещо друго като дейност? Без турагенция, обаче Grinning
В Бг има вносители на италиански дрехи 2 ръка, но качеството е отчайващо.

# 667

тони, да:) аз съм много малодушна и унивам лесно, затова и редовно мрънкам тук:))

С какво си помагаш така ?Не е ли по-добре да си даваш кураж ,че нещата ще потръгнат и всичко е временно,отколкото да се отчайваш ?Ето аз сега започвам ама съм си дала сметка ,че 1-2г ако изкарвам за разходите само ,трябва да съм доволна.Изобщо не мисля да се отчайвам ,защото знам ,че за да се наложиш на пазара ,трябва да мине много време ,изисква се търпение и аз съм се въоръжила с него. Peace
Другата седмица трябва да ми излезе разрешителното за фирмата и почвам . Party

# 668
  • най-шареното място
На мен лично подаръка ми се вижда стар приом. За филмите веднага се сещам за един цял филм посветен на телефон nokia, който дори имаше сюжет, въпреки 10-те процента време показване на телефона Simple Smile.
А уговорената 'word of mouth" ми е некоректна... ама може да е от часа...

# 669

Напоследък в Канада се забелязва бум на секънд хендове за дрехи и обувки.

Информацията ти не е вярна. В Канада и САЩ винаги е имало добре организирана индустрия за дрехи втора употреба. Лични впечатления от такива магазини - миришат ужасно, няма изискване дрехите да са почистени. Оставяш като донейшън дрехи отзад и те веднага ги пускат в продажба.
Има и тип за втора употреба, като посочения в статията преди това, отиваш и ти изкупуват дрехите. Имат естественно и куп изисквания.

# 670
Инфото ми е от клиент, живееш в Канада и от познат, доставил дрехи от там. Предвид твоето местоживеене, съм склонна да ти вярвам, но откъде тогава са тези дрехи, нови, с етикети, не демоде? Ще питам, стана ми любопитно.
Идеята ми беше друга - нещо, което да се съчетае с бизнеса с химическото, без да се "бие" с него.

# 671
  • Варна
Цитат
Цитат
В Бг има вносители на италиански дрехи 2 ръка, но качеството е отчайващо.

Незнам какво против имаш италиански дрехи. Качих набързо 11 снимки с италиански дрехи , ето линка http://kasiel.snimka.bg/daily/drehi.554993  утре мога да кача и немски да покажа. Капризните мадами в България си търсят винаги италианско и не харесват немско, за американски и английски да не говорим. Проблема с Италия е че почти всичко се изнася в Русия. Те плащат много добре.

Давам за пример че в магазини Хумана се продават италиански дрехи, в Мания се продават датски и американски. Които обикалят втора употреба магазините сами могат да сравнят какво се продава при едните и другите.

Контейнери да се слагат в Бг и да се събират дрехи може да стане ама след 100 години и ромите да ги няма.Както и близките по манталитет на ромите българи. Mr. Green

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 19:43 от *Pukanka*

# 672
  • най-шареното място
outlet/разпродажби? сама пишеш "нови"...

# 673

Незнам какво против имаш италиански дрехи.
Нищо против италианските дрехи, но италианските дрехи 2 ръка, коити съм виждала са износени, с петна, скъсани или без копче, където трябва да го има и т.н.
Показаните от теб дрешки са интересни, но им трябва едно химическо и едно гладене преди да стигнат в магазина.

# 674
outlet/разпродажби? сама пишеш "нови"...
Оutlet все пак са доста скъпи.
Имам едни приятелчета (Пуканка, не пускат лесно тези, като захапят - няма отърване, нещата отиват към спам), които редовно ми пишат, ето цените напр. на спортните дрехи, хич не е евтино.
Price 6.50 GBP/item ONLY (this is a NET price. All companies with European VAT Number pay 6.50 GBP only. Private individuals and companies without VAT number pay 6.50 GBP+17.5% VAT)

Общи условия

Активация на акаунт