Идеи за бизнес - 10

• 54 036
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна

Незнам какво против имаш италиански дрехи.
Нищо против италианските дрехи, но италианските дрехи 2 ръка, коити съм виждала са износени, с петна, скъсани или без копче, където трябва да го има и т.н.
Показаните от теб дрешки са интересни, но им трябва едно химическо и едно гладене преди да стигнат в магазина.

На всички дрехи независимо от италия, германия или другаде са, им трябва по едно химическо и гладене ако търговеца иска магазина му да е привлекателен и хубавата стока да стане още по-хубава. В големите вериги разбираш това е невъзможно.Влизат по 300 човека наведнъж, дърпат и блъскат, дрехите падат по земята. Няма смисъл от гладене просто  квадратури. Но това вече си е работа за магазините. Нещата които ти си виждала от Италия незнам какви са и от къде. Може да са ти набутали и някой артикул за Пакистан или Африка.

# 676
Това, което съм виждала е в магазини, където пише "дрехи от Италия". Тези дни ще получавам стока и ще ти снимам в какво състояние я получавам - нищо общо и не се води outlet. Забравих нещо важно - преди време ме питаше защо не зареждам италианско? Защото нямам доверен човек, който да пробира най-хубавото за мен, а знаеш, че това е единственото достатъчно условие за успех при търговия със секънд и на всички, които започваха, дори и на теб съм го казвала.
Другото е чрез проба/грешка и пропиляване на не малко средства да намериш свестен доставчик, независимо за 100 тона ли става въпрос или за 1 тон. Но може и никога да не намериш.
Да не превръщаме темата в тема само за ВУ.
Днес попаднах на един сайт за бизнес, за който често съм си мислила
http://mykitchen.bg/?gclid=CLSJkIGi3aUCFYm-zAodR1zf0A

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 20:24 от lady_Blu

# 677
Инфото ми е от клиент, живееш в Канада и от познат, доставил дрехи от там. Предвид твоето местоживеене, съм склонна да ти вярвам, но откъде тогава са тези дрехи, нови, с етикети, не демоде? Ще питам, стана ми любопитно.

В САЩ и Канада има друг тип магазини, в които се продават остатъчни количества от нормалните магазини. Цените са доста по-ниски, а дрехите ( стоките) са наистина оргинални. Е не се продават само маркови стоки. Дрехите са нови, имат и оригинален етикет + етикет на магазина.Такива магазини са Winners (за Канада) и Ross, TJMax, Marshals (за САЩ). Интересно е че всички изброени са на един и същия собственик. Доколкото знам същият собственик има и такъв тип магазини в Англия.

# 678

Оutlet все пак са доста скъпи.
Зависи много от местоположението. Сравнявам цени за един и същ продукт в два различни щата ( Колорадо и Тексас). Дамска тениска на СК - цена в единия $5, за същата в другия искат $17.
Просто всичко е въпрос на търсене и намиране на правилния доставчик.

# 679
Титина, така е, не са само известни марки, но повечето са си с етикетите, на една дреха има по няколко етикета+един червен с % на него и изписана по- ниска цена.

# 680
Този червения етикет показва, че е от щендерите с клирънс цена, т.е. най-крайното намаление и в този тип магазини.

Единствения недостатък е че в такъв магазин не можеш да кажеш - искам от този модел, този номер. Не е задължително да го има.

# 681
Така е, няма различни номера, но тук клиентите наричат вторите употреби "бутик" или "кореком", а всеки уважаващ себе си бутик предлага само единични бройки от модел  Joy

# 682
До сега не съм виждала случай, а наблюдавам доста магазини и заведения, наблюдавам не вманиачено, просто по навик следя доста места как се развиват..та няма случай един обект, който се е занимавал с точно определена дейност, след това е фалирал, банкрутирал, отказал се от тази дейност, освобождава помещението, взема го друг и се захваща със същата дейност наново,Та няма случай на втория пък да му е станал печаливш бизнеса.Наблюденията ми са над магазин за хранителни стоки, ресторант, магазин дрехи втора употреба, павилионче за дюнери.Ествествено това нищо не означава, но изводите които аз си правя са - не опитвай там където други преди теб са се отказали правейки същото нещо.Естествено първия може да не е бил толкова далновиден, способен и т.н. от втория, да не е имал време и възможности да "изчака" бизнеса да се утвърди..това по повод на химическото чистене и по повод на това, че много ми се иска някой да ме опровергае, че съм си харесала едно местенце, точно където някой преди мен е затворил, занимавайки се със същото като мен  Grinning

# 683
..та няма случай един обект, който се е занимавал с точно определена дейност, след това е фалирал, банкрутирал, отказал се от тази дейност, освобождава помещението, взема го друг и се захваща със същата дейност наново,Та няма случай на втория пък да му е станал печаливш бизнеса.

Когато 10 цента написа за началото за бизнеса и че е сменена собствеността само, ми светна червената лампичка. Затова и днес я попитах какво точно са й казали предишните собственици, защо се отказват? С риск да те разочаровам, но такова е и моето мнение - ако е било пицариия, направи ресторант, ако е било магазин за дамски дрехи, направи бебешки магазин, но никога едно и също. Не знам случай на потръгнал впоследствие бизнес по тази схема.

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 20:56 от lady_Blu

# 684
Незнам защо италиански дрехи ми е =на  италиански автомобили т.е. италианските автомобили винаги са в много лошо състояние в сравнение с немските ,примерно.Абе просто не пазят . newsm78

# 685
Незнам защо италиански дрехи ми е =на  италиански автомобили т.е. италианските автомобили винаги са в много лошо състояние в сравнение с немските ,примерно.Абе просто не пазят . newsm78
В абсолютна грешка си , въпреки че и на мен показаните итал. дрехи не ми харесаха изобщо.Но хайде да не правим такива генерални изводи.Мърлячи има и в Германия , Италия , България и т.н. тоест навсякъде.

# 686
..та няма случай един обект, който се е занимавал с точно определена дейност, след това е фалирал, банкрутирал, отказал се от тази дейност, освобождава помещението, взема го друг и се захваща със същата дейност наново,Та няма случай на втория пък да му е станал печаливш бизнеса.

Когато 10 цента написа за началото за бизнеса и че е сменена собствеността само, ми светна червената лампичка. Затова и днес я попитах какво точно са й казали предишните собственици, защо се отказват? С риск да те разочаровам, но такова е и моето мнение - ако е било пицариия, направи ресторант, ако е било магазин за дамски дрехи, направи бебешки магазин, но никога едно и също. Не знам случай на потръгнал впоследствие бизнес по тази схема.

ужас Rolling Eyes

# 687
  • най-шареното място
е, ти може да си потвърждението дето се показва като изключение Simple Smile

Между другото, ако даваш ухо на енергийни история, мястото /всяко/ има спомени. Може да помислиш за някакъв начин да се освободиш от нея ако смятш, че не е добра.

# 688
Леле, колко сте изписали само за няколко дни... Браво!
Жалко, че не мога да се включа с нищо полезно, защото обсъждате магазини и търговия, а пък моята специалност е по-друга. Но пък толкова ползно инфо сте дали, все нещо ще ми влезе в употреба.

lady_Blu, браво, че си направила блог. Не спирай да го развиваш, използвай възможностите на Фейсбук - има вече добри примери на български марки, които правят доста добри кампании. В днешно време ми се струва направо невъзможно да пробиеш без никакъв маркетинг, особено пък без Интернет. Аз, ако се захвана с магазин, първо това бих направила преди да скоча в бизнеса.

Иначе и аз съм ЗА с двете ръце, човек да не краде ноу хау, а да търси ниша в нишата дори, за да има успех. Моята работа е доста различна, но съм заложила на тази стратегия и засега това ми дава много предимства.
Продължавам да ви чета, много любопитни неща споделяте.  Hug

# 689
клео българия, бартер най-общо казано: ти направи нещо за мен, аз ще направя нещо за теб.
Още много успешни рекламни кампании ти желая!
Помислила ли си колко приятели ще останат на този човек, ако на всички тях говори постоянно за бижутата си? По този повод не се срещам с една стара приятелка, която се възползва от всеки миг да ми предлага козметика. Naughty
10 цента, в един много черен момент при нас напръсках със светена вода, да ти кажа, поне ми олекна. Simple Smile
Иначе една дама от темата за фън шуй беше писала нещо за звънчета, които издават хубав звънтене.

Като казахте за съфорумки с бизнес, развиван тук, неправо не мога да повярвам как се толерира, не една и две дами от тортената тема си рекламират съвсем спокойно тук в подписите напълно нерегестриран бизнес с правене на торти. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт