Идеи за бизнес - 10

• 54 035
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
клео българия, бартер най-общо казано: ти направи нещо за мен, аз ще направя нещо за теб.

Абе знам аз що е бартер, но пак казвам какво общо има в случая. Ако визираш скъпите подаръци на хора с репутация цитирах чуждо списание и там самите хора неразбират че става дума те да рекламират. Така работи тази реклама. А дали ви се вижда некуректно или не това е въпрос на гледна точка от ваша страна, а от тяхна на бизнес (и то успешен).

Помислила ли си колко приятели ще останат на този човек, ако на всички тях говори постоянно за бижутата си? По този повод не се срещам с една стара приятелка, която се възползва от всеки миг да ми предлага козметика. Naughty

По повод това което си написала ще цитирам Каспър " Ако те е страх от мечки не ходи в гората:

ПС: Рекламата е нещо с което се занимавам и ще продължавам, а това, че всеки има право да не е съгласен с твоето мнение (в случая моето съ повече от съгласна) аз и точно затова казах, че скритата реклама във вида и за който става дума в поста ми не се разбира още от рекламодателите тук, но и на това ще му доиде времето. А отговарям на последните ти постове не за друго, но странно или не ми се струва, че влагаш нотка на сърказъм към моята дейност в тях, но все пак се надявам да греша и да не е така. Все пак аз досега не съм си позволила да иронизирам работата или идеите на някой в този форум те са си негови и никой не е длъжен да се съобразява и съгласява с тях, немислиш ли?

# 691
клео българия, отговорих, защото прочетох, че си написала: "а това с бартерът не го разбрах".
Извинявай, ако не е било нужно. Не визирам нито скъпи подаръци, нито мечки, нито има значение.
Няма нищо да коментирам, относно писаното от теб, обещавам.  Peace

# 692
  • Пловдив
клео българия, отговорих, защото прочетох, че си написала: "а това с бартерът не го разбрах".
Извинявай, ако не е било нужно. Не визирам нито скъпи подаръци, нито мечки, нито има значение.
Няма нищо да коментирам, относно писаното от теб, обещавам.  Peace

bouquet Ох, нещо май бях заедлива, сори, ама малкия май са го урочасали и тези дни неможеше да яде.  Hug не съм искала де се заяждам чак сега си прочетох какво съм писала   bouquet

# 693

Може пък ти да си опровержението на това, което си мисля. Не ми обръщай внимание, но както са казали момичетата по-горе - сложи си иконка в помещението или напръскай със светена вода. Аз съм Тома неверни на тия работи, ама пък що не. И аз си имам осветена иконка, и вещица на метла против уроки си имам, и една служителка си имам, дето пръска със светена вода по празници.  Grinning
10 цента, а ако внесеш и продаваш българска стока? Все ми се струва, че ако комбинираш нещо с химическото, ще потръгне. Но пък ти знаеш най-добре, аз въобще не познавам италианците и Италия.

# 694
10 цента-и от мен една идея,ако е възможно да се реализира,разбира се.........
Има ли възможност да изкараш пред химическото две-три масички?
Имаш ли възможност да направиш услугата експресна-т.е. за 1-1.30 часа?
Идеята ми е за домакините,които носят за почистване дрехите си-дали е възможно да седнат на кафенце и някой сладкиш при теб?Да се видят стари приятелки,докато се почистват дрехите им?
Разбира се-това ще трябва да може да стане само,ако има тази възможнжст и с помощта на добра реклама-нещо като при"..............",на кафе и още нещо..........
Дано да съм била полезна!!!!

# 695
  • Пловдив
10 c's идеята ми беше да използваш част от парите за реклама за рекламно лице примерно (някой, който да носи добре изчистени и изгладени дрехи в обществото (града ви) и да вметва в разговори чии точно хим услуги ползва - това е скрита реклама, а не продуктово позициониране, защото групата към която е насочена не би трябвало да разбира за нея.

То си има цял филм направен по идеята, доста е забавен http://www.imdb-bg.net/see_more.php?idMovie=5625  Mr. Green

Имам въпрос към вас - дали на някой му е известен консултант в/с клон в Пловдив по европроекти?

# 696
  • София
Във връзка стова, за което говори kleo bulgaria, може да гледате този филм
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=229966&hit=1

с jul сме писали едновременно  Laughing

# 697
В днешно време ми се струва направо невъзможно да пробиеш без никакъв маркетинг, особено пък без Интернет.
А колко от вас рекламират дейността си и  къде? И каква е дейността, за да добием представа?
И не питам за уеб сайт - то това е вече задължително...
В моята сфера Гугъл е всичко, е,  може би и рекламата от уста на уста. Наскоро включих Adwords  и ми е интересно ако някой друг рекламира по този начин да обменим инфо.

# 698
За съжаление манталитетът тук не е много извън петолинието. Хората са доста.. канонични и не приемат някакви новости с особен хъс, както е у нас. Естествено, зависи и къде живее човек. Хората в Ботевград са различни от тези в София и е тук и така. Точно си говорихме с една приятелка за нейните коледни картички, които подготвя за един коледен базар и  са чудесни, но там в нейното място хората си знаят яслата, агнетата, Исус и Мария и това си харесват:)  Сега чакаме да видим как ще се приемат картичките й:) Манталитетът, когато е различен от твоя може да бъде доста деморализиращ, също така.

Та, за рекламата:) Аз стартирах със страница във Фейсбук, в която има записани нула последователи.
Идеята ми беше, че мога да давам намаление на записалите се, а после лесно да достигам до тях с нови оферти, дори събития. Изобщо един доста американски подход прегърнах, който обаче не даде резултат.
При откриването направихме и брошури, които да казват ( това към постинг назад, че смяната на управлението може да е  реклама), че собствениците на мястото са сменени и новите идват с хъс, сървис и добри цени:))
Започнахме и веднага с 2 промоции, които имаха почти нулев ефект.
3 месеца по-късно решихме да направим нова оферта , която да е валидна за декември и януари.
Направихме освен витрина, и разпространие ч/з разпространител на рекламата. Това беше мин. седмица, така че не мога да оценя или ли успех, или не. Май не.
Също така платихме и подобно каре във вестника, което се отнася само за нашия квартал ( т.е има страница, която рекламира бизнеса в района) и наред с коледното пожелание и прочие, обявихме и офертата

Досега изводът ми е прост - хората НЕ се интересуват от намаления и оферти.  Толкова са затрупани от всякакви оферти в момента, че по всяка вероятност и моите са свършили в кофата. Хората искат да бъде отговаряно на тяхни нужди с разумни цени и добър сървис. Това, което всички казват е, че е супер, че съм на работа в 7.30, че имаме много високо качество на услугите, някои дори започват да се възползват от доставка по домовете ( вж. първия абзац за манталитета), което считам за огромен успех. И последно, че стана дълго - в моята работа, самият доволен клиент е реклама. И обратно. Затова е супер важно всеки да е дундуркан, и да се внимава да не стане някой гаф, защото после дори да не си виновен ти, не е ясно в какъв периметър ще ти нанесе вреда.

# 699
10 c's, мисля, че много добре си оценяваш ситуацията. Според мен имаш потенциал, т.е. поне от това, което прочетох и впечатлението ми от теб. Има хора, които просто нямат усет и това е. Имай си доверие, според мен сама ще стигнеш до правилните решения. Според мен си направила всичко, което зависи от теб или поне аз не се сещам какво още може да се иска в тази посока.
ПП: Фейсбука разпрати ли го на познати..? Чак пък нито един приятел да не те е харесал... , прати го на приятели, и така ще излиза на стената като постваш нещо...
Сега се сетих нещо, защо не намериш фейбука на някой ресторант или салон, който искаш да обслужиш - добави го в харесвани и изпрати промоция после, ще излезе ли на тяхната стена...? От 10 разпратени ако един се върже пак е нещо...
В моята област съм разпращала сигурно стотици имейли и със сигурност съм получила клиенти.

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 12:48 от Naneto

# 700
10 c's, зачетох се в темата и ще си позволя да споделя нещо. В квартала, в който живея има доста ателиета за хим.чистене - голяма конкуренция. В едното най-близкото до нас, покрай което минавам всеки ден, освен стандартните услуги около дрехите (чистене, гладене, боядисване) продават и почистващи препарати-прахове, омекотители, торбички против мулци, кутии за съхранение на дрехи, закачалки...все дребни неща, за които човек може да се сети, когато става дума за дрехи.

# 701

ПП: Фейсбука разпрати ли го на познати..? Чак пък нито един приятел да не те е харесал... , прати го на приятели, и така ще излиза на стената като постваш нещо...

Ще излиза, ако не я блокират. Такива подобни блокирам още при първото им появяване. Точно на принципа на фермите и пр. игри.  Naughty
Продължавам да не разбирам как се сливат понякога реклама и досаждането на хората.
И защо се прави. Защо всичкия този спам?

# 702
Улисах се в моите писания и забравих да благодаря на всички ви за идеите и съветите ви  Hug
Всичко, което пишете ще го премислям:)

# 703
Един въпрос за Фейса-ако приемем ,че може да се рекламира там, от профила направо, как точно е позволено да стане? Може ли и нагледен пример?
 Иначе продавам нещо,днес направих първата си продажба по нет, и то по снимка от Фейса-нямам цени, не съм писала, че продавам. Просто получих запитване и продадох. А има ли други места в мрежата, които могат да се използват за реклама, според вас, без това да нарушава закони?

# 704
  • най-шареното място
Tiha Voda, има разлика между реклама и споделяне. информиране и навиране на оферта под носа Simple Smile. Първите неща са позволени навсякъде, вторите само някъде. Преди време се бях хвнала буквално на полза роду, да направя такова място за ръчни неща. Има го /портал за занаяти/, и може и там да пишеш и покажеш.

И аз направих група преди време, освен страницата във Fаcеbook. Не върви особено бързо, но като се има предвид, че не съм сложила никакво сиренце, съм благодарна на хората, които са отделили време, че и са се добавили.

Но и аз недоумявам какъв е този безкраен спам. И ще дам пример групата си ми е за моите занимания - популярно представени с идеята, който се интересува да научи нещо, да опита да направи, да се запознаят хората и т.н. Откровено казано, аз нямам идея да я използвам за бизнес. Но веднага се намериха хора, които да си покажат стоката, която няма нищо с предмета на групата. И най-интересното е че нищо освен бан не решава ситуацията понякога.

Общи условия

Активация на акаунт