Идеи за бизнес - 10

• 54 010
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Да , хората понякога губят представа за такт.Ти знаеш, че рядко, но пиша и в другата тема-преди година, когато показах първите неща за продан, кутията ми се напълни със съобщения да обясня това как се плете, онова как се прави...Принципно ме радва, когато мога да науча някой на нещо, обаче става въпрос за търговия-как да си кажа кое как съм правила.?! На един му трябвало за внуци, на друг-за не знам какво си...Не знам колко съм права, но не обясних нищо на никого.
Май реклама ми трябва.
 Ще те потърся във Фейса да разгледам.
 А случайно някой да е информиран има ли смисъл от участие в коледни базари? добър вариант ли е някой , който продава, да продава и моите неща с/у съотвен процент от евентуалните продажби?

# 706
Аз лично създадох отделно страница на бизнеса във Фейса, защото един от сайтовете, на който сме качени направиха бутон за резервции през Фейсбук. Дейността ми не позволява кой знае каква изгода специално за това, което ние предлагаме. Обаче си добавих Супа Стар, защото много ги харесвам и при тях е много полезно, защото обявяват какви супи има за деня и със сигурност привличат клиенти  - пак казвам за някой неща става , за други - не.

# 707
  • На дивана, под юргана
10 c's, исках да ти пусна ЛС, но не стана. Не се самонавивай - в момента мога да кажа, че има пълна апатия у хората. Изобщо не си личи, че иде Коледа и Нова Година... няма дух, няма настроение... За промоциите - по-предишния месец имах промоция, която от никой не се възползва. Да са я видяли 50 човека... Миналия месец бяха и по-малко - пак никой... Не е само при теб така. Дори и сега като гледам статистиката - и текущите намаления не се радват на някакъв съществен интерес - просто е много вяло...
Аз лично не бих разчитал на ФБ за химическото чистене... А какво всъщност "върви" в момента при вас?

# 708
  • Пловдив
10 c's за популяризирането на моята face група аз изпратих на всичките си приятели във face съобщение с текст: "Здравейте приятели, това е моята група заповядайте в нея и ако ви се стори интересна бихте могли да спомогнете за нейното популяризиране като я споделите с вашите приятели на своята стена. Предварително ви благодаря за отделеното време." Така през моя face и този на мъжа ми се сдобих с много и различни по възраст и интереси последователи, а това е важно в моите си начинания, а за химчето би могла да използваш групата си за да постваш нови цени промоции и др. разбира се. Успех и дано да съм била от полза.  Hug

# 709
  • Пловдив

А колко от вас рекламират дейността си и  къде? И каква е дейността, за да добием представа?

Naneto занимавам се с реклама (печати, визитки, лога, дипляни, рекламни изречения, визия и PR). От време на време и покани за сватба, но това повече от удоволствие, а не за бизнес. Рекламирам дейноста си предимно в интернет посредством сайт, facebook, блог с линк към face-a и линк на skype. Освен това използвам скрита реклама, за която вече стана дума, но в нета (във форуми с тематика реклама). Разчитам много на това, че имам страшно много връзки с хора в различни сфери на дейност (уста на уста от доволните и по близките и визитки навсякъде). Работя в момента от къщи, но имам помещение идеално за офис с подобна дейност и смятам след около година,когато детето ми поотрасне, да продължа дейноста си, да се нанеса там и да помисля и за външна реклама. Но най-важното за мен е било да създам връзки с хора занимаващи се с реклама пряко или коствено и така работата потръгва, поне за мен. Даже попринцип работя в момента в такава фирма и това си е голям плюс преди да започнеш нещо свое. Иначе винаги има начин аз работя в тази фирма, а също и в къщи на свободна практика, това закона го позволява. Но много се отплеснах за мен.  Grinning

# 710
  • Пловдив
Сори, че пиша трети пост едно след друго, но се зачетох на материали в нета за прикрития маркетинг, за който си говорихме и спорихме и вижте  на какво попаднах:

" От Sony Ericsson това лято бяха наели трупа актьори да се преструват на турсити в Ню Йорк и Лос Анджелос и да се обръщат към случайни минувачи с молба да ги фотографират с новия продукт на компанията T68I - комбинация между мобилен телефон и цифров фотоапарат. Vespa промоцира продажбите на своите мотопеди в САЩ с помощта на групи красиви младежи, получаващи пари, за да карат тези нови модели през лятото по улиците на Хюстън и Лос Анджелос.
Междувременно от Big Fat Promotions, едни от пионерите в скрития маркетинг, твърдят (без да споменават имена на свои клиенти), че заплащали на хора да се заседяват по барове и да заговарят клиентите за качествата на определени марки алкохол, на портиери да трупат камари от online каталози на конкретно издателство във фоайетата на техните сгради, на майки да говорят за нов перилен препарат на родителски срещи и събирания. Джонатан Реслър, 38-годишен, основател на Big Fat Promotions, нарича такива ходове "пускане на стръв". Той добавя, че никой слух за нов продукт не се появява случайно. "Това е просто мероприятие, насочено към позиционирането на тази нова стока на пазара."

Ето за това говорих и аз просто бях чела тази или други подобни статии. Незнам, на мен ми е интересен този подход, а и очевидно печеливш. Позволих си да ви цитирам това защото все пак сме бизнес тема и на някой би му било интересно да го прочете както на мен   Wink

# 711
  • На дивана, под юргана
Сори, че пиша трети пост едно след друго, но се зачетох на материали в нета за прикрития маркетинг, за който си говорихме и спорихме и вижте  на какво попаднах:

" От Sony Ericsson това лято бяха наели трупа актьори да се преструват на турсити в Ню Йорк и Лос Анджелос и да се обръщат към случайни минувачи с молба да ги фотографират с новия продукт на компанията T68I - комбинация между мобилен телефон и цифров фотоапарат...

Информацията ще да е доста стара... T68i е модел на SE от 2002 г., ако не се лъжа. Имах такъв и наистина беше страхотен апарат. Беше "настанен" и в един от филмите с 007, но не помня в кой Бонд точно...

Но принципът е такъв, да.

# 712
tigar-migar, не е съвсем така или мен господ ме обича  Grinning
В търговията съм от две години /14 декември 2008 г./, в сравнение с предишните години, на база същите месеци имам повишение на оборота, като спрямо миналата година за октомври и ноември е близо 100%. Надценките са ми същите, или много леко надолу на някои неща. Днес оборотът ми до обедната почивка надхвърля този от същата дата на миналата година. И това при положение, че вече няколко от редовните ми клиенти за последните 2-3 месеца направиха магазини със същия предмет на дейност. Това за град от 10 000 жители.

Клео, прикритият маркетинг е велика работа. При нас в малкия град директната реклама води до обратен ефект, както и намаленията и промоциите. Аз намаления не правя, нито разпродажби, а промоция в магазина ми няма да видиш. Зная, че много хора няма да го разберат, но това е положението. Не се фукам, опитвам се да помогна и бог /ама, че споменаване му ударих/ ми е свидетел и няколко човека от тази тема, че помогам на всички, които са се допитали до мен и отделям доста време за да пиша подробно и изчерпателно и да споделям част от моя начин на работа. Сигурно си внушавам, но мисля, че защото съм на 100% искрена и безкористна, затова и нещата ми се получават.

ПП Редактирам се - tigar-migar, написаното по-горе се отнася за предишния ти пост.

# 713
  • Пловдив
tigar-migar прав си чак сега забелязах от кога е статията.
lady_Blu В последните няколко години съм забелязала, че не винаги потребителите гледат с добри очи на намаления и разпродажби. Има тясна връзка с дейността. А съм сигурна, че ако продължаваш да си добър човек и да помагаш на другите когато можеш ще продължава да ти се отвръща и съдбата със същото. Сигурна съм, че така е устроен живота, а и света около нас.  Hug

# 714
По повод любовта на Господ-един виц.
Седи пред иконата човечецът и се моли:
-Господи,дай ми сили,дай ми възможност,дай ми кураж и смелост да направя това,което искам!Дай ми ...
Дай ми...Помогни ми..........
А Господ поглежда изпод облака и казва:
-Тц,не ме кефиш просто............

# 715
   На темата с промоциите - пак от наблюдения - няма как един собственик да е доволен от печалбата която прави и да реши да пуска промоции.Промоциите се пускат само след като човека реши,че нещо не върви както трябва, че клиентите са се отдръпнали, че стоката залежава и пр. Не по темата,ама малко има общо - има един хранителен магазин в района, много добре зареден, ниски цени, но много мизерен, просто мръсен, стъклата, има нужда от боядисване, това го е забелязала дори майка ми само минавайки от там и идвайки ми на гости.Та един негов приятел, който също има магазин го пита, абе Еди кой си, неугледен ти е магазина, защо не го освежиш малко, а Еди кой си казва, - Знам че е така, ама знаеш ли какъв оборто правя, върви магазина, как да затворя един или два дена за да го оправям? Тъй че и с промоциите е нещо такова.Да речем съм решила за себе си, че ако вадя 200 лв оборот на ден в магазина си, ще съм повече от щастлива. Вадя 180-220 средно (такъв е примера).Хич няма и да помисля за намаление, промоция, вземи едно, плати две и подобни.
  И все пак във времена на криза хората изобщо не гледат лошо на намаленията.Почти всеки си прави сметката.Скоро по БТВ  май беше даваха анкета , беше на чуждестранни граждани от страна около нашата, не помня, та там един младеж каза, че не влиза в магазини в които няма упоменато на витрината намаление.
За протокола, аз също съм в момента на 20% намаление на цените и оборота пак е около оборотите преди намалението.Значи малко се е вдигнало потреблението, нотова не значи че печеля повече.

# 716
Сори, накита, но това е много грешно мислене!
Когато искаш да стимулираш потреблението - може да обявиш промоция и да увеличиш продажбите... Много плоско е дай нещо като не върви, да го бутнем на промоция. Има начини и механизми много и не е толкова просто колкото изглежда на пръв поглед
А за дадения от теб пример - да, има такава максима, когато нещо върви, не го пипай.
Аз следвам обратната - винаги да изглежда така, сякаш вчера е отворило.

# 717
По повод написаното от накита: Напротив, трябва да се размества, да се освежава, да има някакъв "гъдел" към клиента, те затова още ни хранят, защото им угаждаме. Какво обслужване може да очаква от един щендер в "Кауфланд"???
Ако някой каже, че има 35 лв., а си е харесал за 37 лв. смяташ ли, че ще се замисля дали да му дам нещата?
Пред единия ни магазин просто вече не минават хора.  Rolling Eyes Закриха една структура на бивш монополист с 2 000 човека служители. Други разни клиенти също ги съкратиха. Това ни върна като работа толкова много години назад, че май даже никога не е било така. Намаление от колкото и процента да сложа, като няма хора, кой да го види?
Допреди 2 години по това време на годината работехме по 2 във всеки един от магазините и пак едва успявахме. Яд ме е много, ама много. С кръв градиш нещо, то какво стане... (айде и аз малко в настроенията на 10 цента. Simple Smile)

# 718
  • На дивана, под юргана
nakita, не съвсем права, защото не е все едно дали ще продадеш 100 чанти за 10 дни или за 6 месеца. Най-малкото, защото ще ти отворят място в склада за следващи продукти, а складът вероятно е и с наем, нали... Друга причина е, че паралелно с намалението, доволните клиенти споделят с техни познати и някои от тях също стават твои клиенти...
Люлин, много добре те разбирам - имам чувството, че затварят държавата. Някакви проби-грешки... все едно като търсят откъде изтичат парите и пробват - дали не е тук... или пък тук... не май е тук... обаче много хора горят покрай тези нескопосани управленски опити...

# 719
Това със специалното отношение към клиента е нещо различно.Аз сигурно съм от малкото, които пазят дреха 20 дена.Разбирам, че всеки мой клиент е различен, това на коя дата взима заплата дори е важно за платежоспособноста му днес.Намалям цена на момента - виждам, че дрехата е "заспала", човека се харесва, то се усеща, че му е много, или че няма толкова в себе си и т.н.  НО, пак казвам, малко магазинче, оборота който вадя ме устройва, защо да намалям, или правя промоции? След като съм пуснала такава, значи не съм съвсем удовлетоворена, но не бих, ако бях.При големите магазини може по друг начин да стоят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт