Идеи за бизнес - 10

• 56 023
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
тигър, аз не мисля, че нещо 'върви' тук в момента. Може би в големите индустриални градове. В моята зона всичко ми се стува в абсолютен блокаж. Въпреки, че по разни статистики 'излизаме' , фабриките отварят отново, може би има сини хоризонти.
Моето химическо и сега е най-чистото и хубаво в града:) Но имам вече план за промяна, в първият момент с наличен ресурс ще направя рестайлинг. К'во като е химическо  Grinning

Филмът изглежда супер, ще го търся да го сваля, защото тук не е минавал по екрани

# 721
  • На дивана, под юргана
10 c's, помисли за диверсификация на бизнеса... Тук в офисите на много от куриерските фирми започнаха да предлагат различни битови плащания - ток, вода, телефони, кабелна тв... помисли за някаква различна дейност, която може да се върши без да заема допълнително място в офиса, пък да носи доход...

# 722
  • най-шареното място
За намаленията има много линии на мисли, цели и стратегии. Най-неприятната е намалението от 50% - все още покриват основните разходи, а през останалото време си е жив обир... Simple Smile

# 723
Да , хората понякога губят представа за такт.Ти знаеш, че рядко, но пиша и в другата тема-преди година, когато показах първите неща за продан, кутията ми се напълни със съобщения да обясня това как се плете, онова как се прави...Принципно ме радва, когато мога да науча някой на нещо, обаче става въпрос за търговия-как да си кажа кое как съм правила.?! На един му трябвало за внуци, на друг-за не знам какво си...Не знам колко съм права, но не обясних нищо на никого.

Права си,разбира се.То така много лесно-кажи как го правиш,за да го направя и аз.Мен веднъж ме намериха на работата да ме питат какви материали и откъде да ги купят,защото разбрали,че рисувам стъкло,а на тях им трябвали такива контури за картички някакви.Много се изненадах,защото аз не разгласявам на клиентите си с какво се занимавам странично-ще излезе,че вместо да продавам сувенирите в магазина си пробутвам моите неща,а това не е коректно спрямо моите работодатели.Е,бях в добро настроение и дадох необходимата информация,но по принцип не е много тактично да се разпитва така.За сега аз рекламирам само във ФБ,но без цени,просто си споделям творчеството.

# 724
  • най-шареното място
Винаги когато мога помагам. Макар че да ми се обади някой непознат по телефона с изкане за финансови съвети на добра воля ми идва повече. По-горе Тиха Вода мисля беше споменала за прекалено конкретните въпроси. За щастие не са често, но има и такива. Шарен свят Simple Smile

Пишейки за реклама, сега видях много подписи с такава в някаква степен. Полезни и интересни са ми честно казано, защото обичам да виждам интересни неща.

ПС На мен подписа ми /с блог/ беше замитам много пъти. Та в крайна сметка го махнах.

# 725
10'с, може да предложиш на ресторанти абонамент с фиксирани цени, да им чистите покривки и салфетки, покривала за столове и т.н. Специална оферта за спално бельо, все се сещам за едно време битовите комбинати. Докторски офиси,  поликлиники, фризиорски салони, спа и т.н.
Абонамента винаги предлага по-ниски цени и удобство. Размяна на реклами със съседни бизнеси, те слагат твои рекламки на видно място, ти техни.

# 726
нищо лично, ама тя от 5 страници ви обяснява, че нито има капацитет, нито смисъл от промишлено пране - вие пак с тези хотели, ресторанти, фриз салони.... за такива неща са други машини, други мащаби, други цени. това е все едно да имаш изискан ресторант и да те съветват да го направиш стола на съседния завод.
тя е химче за домакинства
аз не мога да съм полезна, просто дали наистина ги има тези хора да живеят там и дали имат нужда от такава услуга

# 727
Каспър, права си, знам, че го е писала няколко пъти, но мисля, че дори и един да е, но корпоративен клиент може да ти оправи оборота за месеца. Това е, един... не е нужно да са 100 и да и трябва промишлено помещение и т.н. каквото там се изисква.
Аз лично ползам такава услуга и звъня на химически, когато си търся партньор за прането, защото пък на промишлените перални съм им прекалено малка и им идва сложно да идват когато аз им кажа и където аз кажа , а не на определено място и в един ден само... Вярно много са ми изискванията, но има фирми, които ми ги удовлетворяват. Има и такива, които ми казват да си гледам работата...Това е, защо да не потърси клиент, с който да съвпаднат интересите...

# 728
Само да вметна, че гледах тази вечер The Joneses и съм силно впечатлена.
И аз препоръчвам  Peace

Много присърце ми взехте случая, за което сърдечно благодаря:) засега нямам какво конкретно да... нововъведа, ще видим как ще се развият нещата  до февруари и после ще мислим отново.

# 729
нищо лично, ама тя от 5 страници ви обяснява, че нито има капацитет, нито смисъл от промишлено пране - вие пак с тези хотели, ресторанти, фриз салони.... за такива неща са други машини, други мащаби, други цени.

Имам предвид ресторант, не хале за сватби, докторски офис, а не болница, хотели никой не споменава. Става въпрос за домашните чаршафи. Понеже съм работила в докторски офис, точно така практикувахме, давахме всичко на съседното химче, не е болница с операционни, че да има нужда от специална стерилизация. Приятелка, която има руски ресторант, дава всички покривки и салфетки на химче. Има 30 маси, не змнам колко кг. покривки салфетки прави това, но не е като да изпереш една казарма. Е за такива мащаби говоря, а не да изпере Кремиковци или Пирогов.

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 02:05 от so what?

# 730
 Момичета и момчета Simple Smile , предлагам да помислим какво има в чужбина като бизнес, а го няма у нас. Не говоря за внос!  Naughty Просто както някой спомена за разноса на дрехи с кола. Тук има хора живущи в чужбина и доста, които сме ходили насам натам. Дори и да мислите, че нещо го има, но е неприложимо тук пак споделете. Понякога от дадена мисъл се подсещаме за друга. Hug За мен, а може би и за други е жизненоважно да измисля нещо, с което да си изкарвам препитанието скоро.  Sad

# 731
Момичета, много полезна тема. Бях ви загубила дирите. Ще чета съветите ви са ценни.

# 732
Момичета и момчета Simple Smile , предлагам да помислим какво има в чужбина като бизнес, а го няма у нас.
Мен винаги са ме зареждали пътуванията и са ми давали десетки идеи... За съжаление поне от година и половина не съм пътувала, ако не и повече.... и не мога да се включа.

# 733
  • София
Аз ще пренеса темата за онлайн магазините от съседната тема тук:
Принципно електронната търговия е с много по-малки мащаби, ето една статистика за черен петък- кибер понеделник - http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2010/12/03/10047 … kiber_ponedelnik/
магазини - Оборот в петък около 447 млрд. долара
онлайн търговия - 1.028 млрд. долара

Т.е дори и в Щатите оборотите са 400 пъти по-малки. Когато се пише, че е нараснал оборота на ел. търговията с 16 порцента, това е много малко като пари. За да е печеливш един онлайн бизнес трябва да е построен на друг принцип, не може да се очаква, че ако има електронен и реален двата ще имат подобни обороти.
Лично моето очакване е, че ако имаш реален магазин и правиш 500 лв. дневен оборот, от подобен електронен, с приложени първоначални похвати за промоция ще имаш около 30-40 лв. дневен оборот. И все пак зависи и за какво е бизнеса.
Вече ако магазина е само онлайн, продавачите ти са шофьори по доставката и приемащи поръчката, имаш национален номер и т.н. е по друг въпроса.
Онлайн пространството е много добро за хора като Тиха вода, ако си направи блог и го преведе на англ., да рекламира в няколкото световни сайта за директни продажби, мисля, че ще има съизмерими продажби с 3 централни софиски магазина, добре изложили и запознати със стоката й.
Имам познат, които е правил един сравнително известен магазин и той ми сподели, че имат около 5-7 поръчки дневно, по около 40 лв, общо около 300 лв.

А за Адсенс имаме няколко клиента, които ги ползват, потребители идват, аз съм виждала и техни реклами докато си браузвам, но дали ще купи клиента зависи от продукта и магазина.

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 12:20 от TanyaMG

# 734
Тези дни ще опитам и това!

Общи условия

Активация на акаунт