Идеи за бизнес - 10

• 54 048
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
Момичета/момчета, от къде може да се намерят промишлени стоки на консигнация - дрехи, дет. играчки, всякакви доманикски неща, и други? Търсех в Гугъл и намирам само "Търся стоки на консигнация", никъде нямаше "Давам стоки на консигнация".. Дали е реално на практика търговия със стоки на консигнация или е само на думи?

# 736
Аз пък попадам само на "давам"  Joy.

# 737
Аз пък попадам само на "давам"  Joy.
Къде ги намираш? newsm78

# 738
Ето няколко отговора на въпроса, защо някои оферти, изпратени по пощата, отиват директно в коша:
http://blip.tv/file/1792800

Относно групата във ФБ - виждала съм добри примери на български магазини за дрехи и обувки, които си показват новата стока, пускат промоции, правят игри с награди и подобни. Но принципът на Интернет е обратен на пасивното пускане на карета и листовки. Там основно е споделянето, контактите с нови хора, разпращането на покани, даването на полезна информация за услугата и ползите от нея и т.н.

Продажбите чрез онлайн магазин зависят много от продукта и разбира се, начинът им на предлагане.
Ние имаме малък онлайн магазин към допълнителната ни дейност, в който продаваме само 15 тясно специализирани продукта до определена сума. Просто другото над тази цена, потрбителите искат да го пипнат, тестват и т.н. и тогава да решат. Продажбите ни плащат наема на офиса, който е съвсем малък, но е достатъчен за нашата дейност. Големите онлайн магазини могат да отчитат много по-добри резултати, сигурна съм.

# 739
# 740
  • най-шареното място
TanyaMG ,не съм чела съседната електронна тема. При мен нещата са основно онлайн. Много са различни двата вида - където влизаш с крака и където с мишка. Много зависи и от продукта и от клиентелата. Но още повече зависи от страната.

# 741
  • София
Да, принципно съм съгласна, че са различни, но много хора сега искат да направят електронен магазин и според мен ще си дадат парите на вятъра. Миналата седмица имахме потенциален клиент за ел. магазин, фирмата в която работи се изтегля от БГ и той е решил да инвестира в ел. магазин за същите неща. Само, че на мен ми се струва, че няма да върви и по-добре да си намери подобна на сегашната работа.
Сега се замислям, че не можеш да направиш и бизнес план на ел. магазин, защото не знаеш какви обороти да заложиш. Някой неща могат да се проверят чрез търговския регистър.
Иначе мисля, че имам наблюдения кои са относително успешните начини, но напоследък забелязвам една нова група желаещи хора да инвестират в електронни магазини и си мисля, че грешат. Но може и аз да не съм права.

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 15:32 от TanyaMG

# 742
Anybody any ideas??  Sad

# 743
  • Русе
      Струва ми се полезно ако човек с кола се наеме да развежда ученици по тренировки,репетиции,училища и така нанатък. Аз работя в къщи и еднам смогвам с тази задача, а знам,че има доста родители, които спират децата си от спорт или някакви допълнителни занимания,защото нямат възможност да тичат по цял ден с тях.

# 744
  • София

В интернет има различни сайтове с идеи, те са по-скоро като фън, но можеш да видиш някой интересни.

Ето един от любимите ми преди време сайтове  и една идея за детски фризьорски салон

http://kalinm.typepad.com/blog/2008/04/post-4.html

Повечето идеи са от преди 1-2 години, така че можеш да провериш и дали са устойчиви. Това с детските салони май още съществува. Сайтовете, посочени в статията са актуални.

А ето тази идея май не я е бивало, защото сайто го няма - http://kalinm.typepad.com/blog/2007/04/post_13.html

Най-отдолу под всяка идея има линк към източника и там има още на англ - http://www.springwise.com/.

Интересни са и книгите за тенденциите. Аз имам една книга "60 тенденции за 60 мин." , автор Сам Хил, издателство Locus. На БГ е издадена 2006, а в оригинал 2002 г. Събота и неделя ще си припомня  дали са действителни тенденциите, описани в книгата.

# 745
Не сме ли на път да ни заключат?

# 746
ъхъ. Пускай нова и уведоми за заключване.

# 747
  • София
В момента в София има 1 детски фриз. салон.
но тънкостта там е друга - много малко фризьорки се наемат да подстригват деца. Та и там си търсят персонал, момичетата бързо се отказват. Трудно се работи с малки деца.
Във голям известен фриз. салон, където работят добри професионалисти масово карат дъщеря ми да подстригва децата. Като най-млада някак си ги забаламосва и кротуват на стола.
Викали са я даже в почивните дни, че има час за дете.

# 748
  • най-шареното място
И аз бях изненадана като видях огромен салон за подстригване на деца.
Никога не съм водила дете на фризьор, но съм слушала оплаквания на майки как понякога им е било трудно.

# 749
лейди блу, гледам, че на теб се пада честта за нови теми.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт