Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

• 76 666
  • 558
  •   1
Отговори
# 255
Вчера си мислех, колко съм доволна от фурничката си, една година вярна служба, вярно гръмна й нагревателят, но от Елит ми го смениха без проблем.
Продават ли се някъде само надупчени тавички, две приятелки си взеха скоро от Кауфланд фурнички, но там бяха без тези тавички, а са много ценни по принцип.

ПС Да не се окаже, че и нашите фурнички са вредни, аз преди да я купя, дълго рових, за да проверя, дали инфраред-а има странични ефекти, но не открих нищо, скоро някой ми спомена, че в някакво предаване по ТВ и тези фурнички са цитирани като опасни.

# 256
  • Бургас
не съм виждала такива тавички, но може да се заменят с решетка за готвене на пара - то горе-долу същото представлява. аз моята такава тавичка, която беше към нло-то я изхвърлих, защото се изтърка покритието само за няколко пъти употреба и храната вече имаше метален вкус. същото и с другата тавичка към нло-то.  ooooh!

# 257
Здравейте Simple Smile и аз съм вече притежател на такава фурна от вчера(и вече използвана два пъти). С интерес прочетох много от мненията изказани тук със цел да науча колкото се може повече за нея.
 Моята е от МЕТРО цената и е49,76лв. с двете скари , щипки за изваждането им, поставка за капака  но без тавички Thinking Може би заради цената която като съдя от тук в началото е била доста висока.

Дано да са повече ползите от тях отколкото проблемите свързани с тях , иначе всеки знае че вечни неща няма  thumbsup
Добър апетит!! bowuu

# 258

ПС Да не се окаже, че и нашите фурнички са вредни, аз преди да я купя, дълго рових, за да проверя, дали инфраред-а има странични ефекти, но не открих нищо, скоро някой ми спомена, че в някакво предаване по ТВ и тези фурнички са цитирани като опасни.
Кои други фурни са опасни? Вредна ли е наистина конвекторна фурна? Нали няма нищо общо с микровълновата или напротив?

Извинявам се, че нахлувам така с въпроси, но ни я подариха наскоро и като се разчетох май само месо се готви вътре добре, а ние такова почти не ядем.
Също алуминиево фолио не позлвам, защото е вредно. Може ли да го заменя с нещо друго? Примерно стъклена тава, в която да слагам зеленчуците?
Зеленчуци със зърнени дали стават вътре? Примерно киноа или ориз със зеленчуци.

# 259

Кои други фурни са опасни? Вредна ли е наистина конвекторна фурна? Нали няма нищо общо с микровълновата или напротив?

Извинявам се, че нахлувам така с въпроси, но ни я подариха наскоро и като се разчетох май само месо се готви вътре добре, а ние такова почти не ядем.
Също алуминиево фолио не позлвам, защото е вредно. Може ли да го заменя с нещо друго? Примерно стъклена тава, в която да слагам зеленчуците?
Зеленчуци със зърнени дали стават вътре? Примерно киноа или ориз със зеленчуци.

Радвай се че ти е подарък и по-малко си задавай тези въпроси newsm10 При положение че се говорят неща като това че били вредни за абсолютно всички технологии а в същото време пазарът е пълен с такива и са налични във всяко едно домакинство Thinking ooooh! ... Най добре черпи опит от тука , от тези които споделят и ги имат от години(което се вижда от темите) и хич да не ти пука за вредата . Ако нещо не ти харесва от това което намираш в темите , импровизирай и това е.

# 260
  • Бургас
и аз се интересувах от вредата преди да я взема. останах с впечатление, че не е вредна. не е на принципа на МВ, даже някои хора я взимат точно, за да избегнат употребата на МВ.
намерих някъде, че е вредно да се гледа продължително време в нея докато свети, но то е вредно да се гледа и в ел. крушка и в слънцето  Simple Smile така че поне аз не намерих нещо притеснително откъм вреда.

# 261
Един въпрос относно тавичките за които е ясно че при едни ги има и вървят в комплект , при други ги няма ? Вярно , всеки може да се снабди от другаде , моята също е само със скари и щипката за тяхното изваждане но имам и едно метално опасващо стъкленото тяло нещо за което всъщност ми е въпросът  Thinking При толкова снимки из форума , на нито една не виждам такова и вече бях приел че служи за предпазване от удар на стъклото по време а и след работа с печката? След доста умуване ( поради липса на упътване) се досетих каква му е всъщност целта yesyes и все-пак ще ми е интересно и вашето обяснение ако имате същото нещо.

# 262
  • София
Готвача, моята няма този ринг, но знам, че е за да увеличиш височината на стъклената купа и върху ринга слагаш капака. Така се пекат по-големи неща  Peace

# 263
"ОК"  bowuu точно !

# 264
Аз изпекох 3 пилешки бутчета. Добре станаха, но прибрах чудото в кашона. Как по дяволите се чисти тази тежка купа от мазнотията? Моята има функция самопочистване, но както се досещате нищо не се изчисти. Мих я на ръка под чешмата и пак мазнееше.

# 265
  • София
Аз я мия под душа  Embarassed hahaha

# 266
  • Бургас
в миялната. по-гадно ми е чистенето на капака, а и като не може да се изплакне под течаща вода се притеснявам да не остава препарат по него  Confused

# 267
Нямам проблем с чистенето нито на тенджерата нито на капака. Относно функцията за само почистване също нямам забележки само че препаратът задължително трябва  да не е менте.
 След изтичане на определеното време и след като я изключа от щепсела , махам капака и с кухненски ръкавици поставям тенджерата на кухненският плот в близост до мивката като поставям на дъното изрязано парче дунапрен с дебелина 2 см. и диаметър колкото е, и освен скарите или тавичките които съм използвал пускам вътре във водата даже и и други използвани при готвенето прибори които измивам първи. После изтривам тендж. отвътре , обръщам и изливам водата , плакна отвън(там не се цапа силно) , овътре а капака само избърсвам с влажна гъба изтискана и изплаквана 2 до 3 пъти и тава е newsm10
  Мисля обаче да поставям занапред горе изброените неща предварително и така да вкл. опцията за само почисването с цел по-малко миене след това Thinking

# 268
  • Мадрид / София
Здравейте новичките притежатели на НЛОто! Това е третата част от темата, в предишните сме писали за допълненията и помощните средства. На кратко/ ако на дъното на купата се слага алуминиево фолио или тавичка за еднократна употреба си спестявате миенето на мазнотиите след печенето, тъй като те остават върху фолиото и после то се изхвърля. Фолиото няма директен допир с храната, за тези, които се притесняват за вредността му. Действително металният пръстен е за повдигане на капака, за да може да се пекат по-високи неща. Могат да се приготвят и безмесни ястия, стига да не са много течни, защото все пак има разлика между НЛО и обикновена фурна. Могат да се приготвят и десерти.

# 269
Здравейте и от мен!
Видях намалението в метро на тази фурничка, но искам да ви попитам не е ли излишна вещ, тъй като например мойто пиле с картофки също става вкусно и в огнеопорен съд с похлупак в обикновена фурна. Като всяка домакиня аз също бих искала да имам и тази "джаджа" в кухнята си, но ако мога да приготвям всичко със същия резултат и в обикновена фурна, няма смисъл да затварям пари. Прочетох по-напред ,че е нужно обръщане на нещата ,които се приготвят,което според мен също е недостатък, миенето на капака е трудоемко...
Ще се радвам да споделите кои са предимствата на конвекторната фурничка пред обикновената фурна.
Благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт