Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

• 76 257
  • 558
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
аз все още не мога да хвана цаката на варените яйца, въпреки, че сравнително често правя. но по-скоро се получава на принцип проба-грешка /имам и избухнало. онзи ден пък ядох почти сурово  Crazy/ ако някой е схванал как стават- да сподели.  Hug броят на яйцата дали има значение?

# 331
Момичета да попитам дали може да сложа глинено гювече във фурната и да направя гювечета? Дали ще се спука гювечето? Иначе да се похваля откакто си взех тази машинарийка не съм включвала обикновенната фурна. Чудно!!!! Хубав ден.

# 332
  • Добрич
zlati22 , в конвекторната фурничка не съм пробвала, но в микровълновата многократно. За нея изискването е само да няма пукнатини по съда. Предполагам, че може да се постави и в конвекторната.

# 333
Здравейте, от скоро се сдобих с такава фурничка и се записвам да следя темата
Много ми е любопитно как стават пуканките в нея

# 334
Мали, в тая луда зима закарах фурничката в областния град на ремонт и се оказа защитата.  Laughing Оправиха ми я за 1 час и си я прибрах обратно. Не съм я изпробвала все още ...

# 335
Ние се сдобихме с такава печка на някакава куче-марка на промоция в Метро. Обаче работи!!!
Заменихме мини-фурната (toaster oven) и определено има повече функции!! Голямата фурна с вентилатор си пазя за сладкиши, бисквити и безмесни варианти на кюфтенца, все нещо, които искат голяма площ, ниска температура и добра вентилация Simple Smile Но НЛО-то е перфектното решение за меса и риби!!! Аз съм веге и дори миризмата им ме отвръщава, но с това чудо изобщо не се разбира какво се готви, миризми няма. Да не говорим колко лесно се мие.
Чуде се само какви тавички да си взме към нея, не искам да си ползвам тавите, в които месо не влиза, предпочитам да са други. Комплектът не включваше тави (то и на тази цена нямаше как да включва, цяло чудо е че все пак работи  Mr. Green).

# 336
Love&Light, като си веге, пробвай питката с овесени ядки/овесени ядки, вода, лук и сол+подправки/, но за нея трябва надупчената тавичка с пекарска хартия отгоре, ако някой открие такава тавичка отделно - да свирка, трябва да купя на една приятелка, която също си взе варианта с непълен комплект тави.
Единствената алтернатива на надупчената тавичка, която съм открила до момента е една приставка за зеленчуци на пара към едновремешните руски тенджери под налягане, но там диаметърът е доста по-малък.

# 337
Ейй, благодаря ти много, че ми напомни за тази приставка за заленчуци на пара!!!   bouquet Имам такава, купувана е сравнително скоро от магазин за домашни потреби, може би дори някой от немските магазини.
НЛО-то си оства основно за меса, да си го ползва мъжа ми колкото и както иска. За всичко друго вече съм си идеално оборудвана Simple Smile

# 338
  • Varna
Някой по нагоре пита, дали може да се готви във глинените гювечета....Не сте чели по назад
първите теми където сме и сложили много рецепти. Може да се готви в гювече, аз от както я имам си готвя и в глинен гювеч. Wink Тя си е фурна като голямата, така, че не само в голямата мятам гювеча. Само трябва да си намерите подходящ размер. Аз си намерих Wink Сърми с кисело зеле си правя, сърми с лозов лист и все в глиненият гювеч
За тази преставка за варене на зеленчуци си давахме съвети във първите теми също...чудесна работа прави за да си приготвиш картофките там. Стават като пържените, но с малко олио. Писали сме в началото как става, да не се повтарям, дами Wink

За яйца да се варяяят newsm78 ми аз поне не съм пробвала, във по старите теми не сме говорили за това, само имаше лека намек....но това все пак си е фурна за печене, за варене ако ставааа....споделете, ще ми е интересно. Hug

Бръм,
За цяло пиле има рецепти пак във първите теми и даже се направи рецептурник на нещата които поствахме ние тука които пишем от началото,  но да не би да се е изгубил линка някъде newsm78

Месата задължително ги мариноваме. Стават много, много по вкусни. Цяло пиле обичам да правя по различни начини и пак си го мариновам. Обичам да ми миреше на разни мерудии и сосове. Слагам го обаче на по високата скаричка като преди това слагам уширителния пръстен за да е по високо капака от пилето. и след това на 250 температура и 50 минути печене....най много. Обичам да е по препечено и затова обръщам на 25та минутка ....и пилето ставаа...ммммм да си оближеш пръстите.
Като чета последните въпроси на момичетата, явно от старите които пишехме май никой не пише за да ви даде отговори. Но меже да им е омръзнало на момичетата защото въпросите са едни и същи от самото създаване на темата Laughing  Ако имате въпроси питайте, каквото мога ще отговарям.
Имаше страхотни рецепти, които бяха написани, ще е жалко ако са се загубили. Hug
Ща влизам отново в тази теме, виждам, че има интерес Hug

# 339
  • Мадрид / София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=508848.60
Това е линка с рецептите, как така ще се изгуби таквоз ценно нещо!!!  Joy  bouquet

# 340
За Много Години на Всички! Живи и Здрави!

Съжалявам за късният отговор evhen, нямам много време Sad

Купуваме си най-обикновенни от бабите и дядовците по пазара в пакетчета. Иначе и от Билла и Лидъл също сме взимали. Пукат се добре.

Слагаме високата скара, върху нея тази такичка на дупките и в нея се слагат пуканките. Тези които се изпукат падат долу. Ние ги правим без мазнина. Проблемът е че когато са готови, няма как да се задържи солта по тях Grinning

Съвет: Не ги чакайте всичките да се изпукат, защото готовите (тези на дъното) ще прегорят. 

Стоят доста пухкави и имат различен вкус от тези които ги правя с олио и в тиган.

Ако искате този Уикен ще направя пуканки и ще опиша точно как, даже може да направя и клипче Grinning

Даже може да пробвам от тези пуканки които са за Микровълнова в плик да видя какво ще стане Grinning

# 341
  • Бургас
DELTA_DELTA , баш като варени си стават яйцата, даже в ибей има поставки за закуска, в които има място за яйца. аз ги слагам направо на горната скаричка, на 180град. обаче ми е трудно да преценя колко време да ги оставя, може би зависи от броят или пък големината на яйцата  newsm78 обикновено пробвам едно до колко е готово и преценям дали и колко още да оставя другите

# 342
  • Varna
Благодаря ти _az_   Hug

# 343
Белята, а на каква температура пускате пуканките?
Ще ни е интересно да пробваме вкъщи, ей така, да открием още една функция на печката Simple Smile

Искам да сложа и пълнени чушки с боб, но бобът ми е млко редичък, и се чудя дали да го сгъстя с малко брашно или при печенето ще се отнеме допълнителната влага Thinking На ниската скара или на високата да сложа такава манджа?

# 344
  • Varna
Винаги пека такива манджи на висока скара, но аз имам уширителен ринг и използвам и него, за да повдигна малко височината на тенджерата и така разстоянието отгоре и от долу е еднаква. И сърми с кисело зеле в глинения гювеч съм пекла, и с лозови сърми съм пекла. За влагата отнема се, но на максимална температура но не всичката влага. Трябва по продължително да се пече за да кажем адио на влагата. Wink Просто хвърляй по едно оченце в тендЖурето докато се готви да прецениш. Абе ще се научиш във времето newsm10 Всичко е до експериментиране.

Общи условия

Активация на акаунт