Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

• 76 236
  • 558
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте момичета, изчетох, колкото можах темата за конферторните фурни.
На мен тази нова година мама и тате ми подариха тяхната фурна и сега се чудя как точно да я ползвам  newsm78
Онзи ден, като се прибрахме я изпробвах веднага и запекох на горната скара свинко месце, а на долната сложих наденичка, но капеше от свинкото и се наложи да извадя наденичката и да я пека след това, всичко стана вкусно, но ми се щеше да сложа и картофки, ама не знаех как.
После се зачетох и като гледам рецептите  са за пиле, риба, сладкиши, банички,картофки и зеленчуци. Ама така и не разбрах картофите първо трябва да ги сваря лекичко или може сурови да ги сложа на съд за пара да ги намажа със зехтинче и осоля добре и да ги пека на 220 градуса на долна скара? Между другото не прочетох нито една рецепта за манджи освен мусаката, която обаче първо се приготвя на котлона и после само се пече във фурната. Мисълта ми е може ли да се ползва фурната за печени чушки, кисело зеленце с месце, сърмички и други подобни манджи, за които се ползва фурната на печката?
Още едно въпросче (сигурно вече ви писна от мен) задължително ли е да се ползва друга тавичка или може всичко да се подреди в стъклената част да се залее с вода и да се пече ... демек да не се моря с тавички Simple Smile в един магазин ми казаха, че стъклената част е от йена и може да се ползва и без тавички, но дали е така ... кой ще ми каже  Joy
Моята фурна е на Сапир, нашите си я купили от Кауфланд, но вътре има само 2 скарички  Sad и една ръкохватка за скаричките ... ако трябва да си купя от другите принадлежности къде мога да ги намеря и провават ли се поотделно? Благодаря ви предварително за отделеното внимание   bouquet

# 316
  • Добрич
zlati22, да ти е честита фурничката!

Картофите ги правя 650 г. на 250 градуса на горната скара за 20 мин., предварително омазнени.

Печен пипер на горна скара първо 15 мин., а после се обръща и още 10 мин. Пълнени чушки с яйце и сирене съм правила пак на горната скара.

Тавичките, които ползваш трябва да не заемат целия диаметър на фурничката, за да може въздухът циркулира.

# 317
  • Бургас
можеш да използваш обикновени тавички, само да не прилепват плътно до стените на стъклото.
можеш да ползваш направо стъкленият съд, ако ти се занимава да го миеш всеки път.
картофите ги правя сурови, намазани с олио и подправки, на горната скаричка и 220град.

# 318
Благодаря ви момичета, още утре ще пробвам картофките ... Много обичам пържени картофи, а всички знаем, колко не са полезни те, ако успея да ги докарам на вкус, като пържените ще съм хипер доволна  Heart Eyes
Относно купата не ме мързи да я мия, по скоро това с тавичките ме затруднява хихи защото нямам не за друго, всичките тави са големи за голямата фурна Simple Smile но това са подробности от пейзажа
Желая ви хубав ден!!!

# 319
  • Бургас
може да ползваш и от този тип тавички за еднократна употреба http://www.168chasa.bg/Images/Cache/Image_634441_3.jpg

# 320
 newsm51 Здравейте и от мен момичета и момчета !
И аз отскоро съм собственик на НЛО, още не съм го изпробвала, защото мога да го сложа само върху кухненската маса и не съм намерила нещо подходящо за подложка отдолу. Много ли нагрява при работа, мисля да си взема една голяма плочка фаянс или гранитогрес  newsm12, дали ще свърши работа ... С рецептите и готвенето мисля че няма да имам проблем, обичам да готвя и да измислям вкусни бърканици ... засега това от мен ... дребната се събуди

Намерих случайно и това, има интересни рецепти http://hotter.ru/

Приятно cook и lalalala !

12.01.2012
 smile3525 Здравейте отново !
Аз се престраших и завъртях едни крилца с готовите фиксове на Маги за Панирани пилешки истории, за 22 мин на 200 градуса на долната решетка, бяха размразени, посолих, капнах уни сос, после яйце и панировката от комплекта и бум в НЛО-то . С мъжо се блещихме и двамата докато не звунна таймера, после той дегустира и с блаженна физиономия каза че крилата са станали супер, фен е на KFS и тези така се получиха, само дето не са люти .
После сложих и картофки на долната и горна скара, оставих съпружието да готви и избегах на работа .... довечера ще видя как са се спогодили машинката и моя мъж ....

Пак Ви лека и доскоро !

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 13:16 от penda11n

# 321
здр и от мен
днес и аз се сдобих с фурничка Сапир
ако някой има такава моля да сподели мнението си
моля за линк към рецепти
мм не разбрах каква тавичка мога да ползвам освен еднократните, обикновенна мога ли, какви са тези с дупките
мерси

# 322
Пенда, нещо не ти трябва като подложка, нали самата тенджера е в пластмасова рамка.

# 323
  • Бургас
здр и от мен
днес и аз се сдобих с фурничка Сапир
ако някой има такава моля да сподели мнението си
моля за линк към рецепти
мм не разбрах каква тавичка мога да ползвам освен еднократните, обикновенна мога ли, какви са тези с дупките
мерси
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=508848.0
можеш обикновена тавичка да ползваш, стига да не прилепва плътно да стените на стъклената купа.
вместо тавичка с дупки може да ползваш от кошничките с дупки за готвене на пара. аз лично не ползвам - не ми допада чистенето след това.

# 324
здр, момичета, искам да изкажа моето задоволство от изпичането на цяло пиле, снощи пробвахме и се получи перфекно, обърнах го само веднъж и се получи-ммммм
много съм доволна от НЛО Simple Smile

# 325
  • София
Здравейте,
 Благодаря на всички, които са отделили време да споделят тук рецепти и опит. Благодарения на вас, Дядо Коледа донесе и на нас  НЛО Mr. Green . След, като взаимствах от вашият опит до сега, искам и аз да споделя, това, което открих, че може да се прави във фурничката:

* Затворена Пица "Калцоне" - От предварително замесено тесто. Оформям го с ръце, мажа с кетчуп+чубрица и от горе нареждам, каквото пожелая. Затварям тестото, намазвам пак с кетчуп. Пека на горна скара за 15 мин.

* Пърленки - стават за 10-15 мин. Пак от тесто оформям пърленката, намазвам с мазнина поръсвам с чубрица. 5 мин. преди да стане готова намазвам с масълце+ счукан чесън и запичам. Често от тестото, което съм замесила за хляб, оставям малко за пърленка.

* Готови пилешки филенца, fish-fingers и замразените банички стават чудни! Същите, както пържените, само, че стават страхотни и хрупкави БЕЗ грам мазнина.

* Препечени филийки - за 10 мин. са готови на горна скара

* Всякакви сандвичи се запичат прекрасно

* Мъфини
-станаха  за 15 мин. около 10 бр., но ми направи впечатление, че не се надигнаха равномерно, а на една страна- явно от завихрянето на въздуха  Sad  Иначе се изпекоха чудесно и бяха мн. мекички

* За "Пържените Картофки: , няма смисъл да говоря- стават мн. вкусни и безвредни. Всеки ден мога да правя на децата такива, защото до сега имаше ограничение- само 1-2 в месеца се яде пържено. Лошото е, че стават малко и подозирам, че малко като пораснат децата няма да им стига 1 доза.

Сега този уред е най- използван в къщи и седи на почетно място. Много съм доволна от покупката и само го рекламирам  Laughing  Но, дори и на синът ми не му е трудно да приготви сандвич вътре, като е сам в къщи, а аз не се притеснявам, че ще го забрави включен, ще направи пожар и т.н., защото таймера се "самоизключва".

А сега, ще помоля, някой които е правил цяло пиле вътре- да сподели как го пече, за да постигне добър резултат- на коя скара, маринова ли се и т.н. Благодаря предварително  Hug

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 15:25 от Бръм

# 326
Пуууу, влизам да помрънкам ПАК!
Пролетта ми се повреди Оптимума, смениха я с нова. Преди малко и "новата" изгоря, хем е ползвана не повече от 10 пъти. Този път спря вентилатора и реотана /преди само реотана беше изгорял/.
Е, писна ми, честно.  Tired

# 327
  • Добрич
Coolmummy , ако е още в гаранция, пак ще ти я сменят.

# 328
  • София
Момичета, някъде назад имаше рецепта за цели печени картофи-, но не мога да намеря в коя тема беше. Вие как ги правите? Във фолио, или направо на долна скара  метнати?

# 329
И моет НЛО изгоря, много съм нещастна. Ще трябва да си купя ново. Липсва ми Sad

Общи условия

Активация на акаунт