Рецепти за конвекционна фурна

  • 74 835
  • 90
  •   1
Отговори
  • Мнения: 210
Поради многото предложения за обособяване на отделна тема само за рецепти за конвекционните фурни, които явно набират все повече и повече популярност, се престраших да направя такава тема, в която всички горди притежателки на този тип фурни да споделят рецепти със или без снимки, гардуси и време за приготвяне. Може би би било хубаво и всякаот нас дас поделя и каква и е фурната - Оптимум, Ронсън, Елит, Домо, от Телешоп-а и т.н.
Ще помоля тук да споделяме наистина САМО рецепти и съвети към рецептите, а всички останали питанки да си продължат в другата темичка за конвекционните фурни - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=498637.0

И за да дам началото на темата "копвам" и "пействам" вече изпробвана рецепта със снимка към нея.

Да се похваля какво спретнах тази вечер в Оптимумчето. Пъстърва във фолио, като и направих плънка от зехтин, чер пипер, сол, лимонов сок, малко пресен лук и малко гъби нарязани на дребно. На 200 градуса за 20 мин на горна скара. Докато пъстървата се печеше във микровълновата сварих едни пресни картофи. Нарязах го на половинки и ги залях със смес от кисело мляко, малко майонеза, къри, чили, горчица, соев сос,остатъка от гъбите, няколко кубчета пушена сланина, малко чер пипер, малко копър, 3 скилидки чесън нарязан наситно или през преса (нямам преса). Картофките на горна скара на 225 градуса за 12 мин. И на 10-тата бяха готови но ги обичам с коричка.

Прилагам и снимка http://dessyslava1.snimka.bg/other/optimum.503189.19143998 .

Надявам се, че новата тема ще е полезна на всички ни.

# 1
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Това са рецептите от книжката и блогът на Танзен

http://zhanina-banina.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

А това са рецепти от друга притежателка на тази фурничка

http://slance.narod.ru/kombivar.html

Рецепти на руски

http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=1438572#1438572

Последна редакция: пт, 02 юли 2010, 12:25 от dunia53

# 2
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Това са рецептите от книжката и блогът на Танзен

http://zhanina-banina.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

А това са рецепти от друга притежателка на тази фурничка

http://slance.narod.ru/kombivar.html

Рецепти от руската кухня на руски

http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=1438572#1438572

# 3
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Това са рецептите от книжката и блогът на Танзен

http://zhanina-banina.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

А това са рецепти от друга притежателка на тази фурничка

http://slance.narod.ru/kombivar.html

Рецепти на руски от руските притежателки на тази фурничка

http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=1438572#1438572


# 4
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта на Вихронрав

Хрупкави филенца
500 гр. пилешко филе, нарязано на ленти по цялата дължина, с дебелина около 2 см.;
за маринатата
2-3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. горчица
1 ч.л. соев сос (терияки)
подправки по желание (аз слагам риган, майорана, ч. пипер)
Нарязаните филенца мариновам за поне 4 часа. След това овалвам в брашно, яйце, корнфейкс (понякога го заменям и със сухо картофено пюре), нареждам на ниската скара и пека без обръщане до зачервяване.
Сервирам с каквото ми се услажда в момента. Laughing Много хубаво към тях върви и лек млечен сос:
5-6 с.л. кис. мляко
1 ч.л. горчица
1 с.л. лимонов сок
зелени подправки

# 5
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Кексът на DELTA-DELTA

3 или 4 яйца-  аз нарочно я направих със 3 яйца, че ако не стане да не ме е яд и пак стана бижу
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио, но аз сложих маааалко по малко.
2 чаени чаши брашно
200 грама кисело мляко
1 бакпулувер, ванилия- аз сложих ванилена захар
малко орешки и сушено грозде или други ядки и плодове по желание
Първо разбърквам яйцата със захарта хууубавичко, след това добавям олиото и разбърквам до пухкава смес. Добавям останалите продукти като разбърквам със миксера на най ниска степен.
Те това е и Бон апети момичета newsm68

# 6
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Печени тиквички на Вихронрав

Вкусни стават печените тиквички - разделям на четири (купувам по-крехки), овалвам с малко зехтин и сол (понякога слагам и соев сос, ако трябва да свързвам вкусове с основно ястие) и пека за около 15 минути на долна скара на 220 градуса.

# 7
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта на Виктоалия.Т

Онази вечер направих от фиксовете на "Малки тайни" с картофи и кремвирши, като не спазих точно пропорцията, слоцих по-малко картофки и повече кремвиршче. Картофите ги сварих предварително, след това ги наредих в еднократна тавичка, отгоре кремвиршите и заливката. Включих на 250 градуса за 20 мин, като на 15 мин сложих и малко настърган кашкавал. Стана невероятно вкусно.

# 8
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепти на Делта

Та сварих картофи като гледах да не се разваряват, може да останат и малко сурови.
Нарязох ги на не много едри парчета. Нормална хапка да са. Сложих ги във една тавичка със малко масълце и зехтин- разбърках и вкрючих тендЖУрката на 10 мин, при 200 градуса. Сложих е на тези минути понеже исках да разбъркам картофките. След това на още 10 мин но при 250 градуса и гледах да се препекът красиво. При мене се препекоха дори някъде за около 7 мин. След като ги искарате от тенджерата ги сложете във йена глас, нарежете една връзка копър-то зависи и колко е копъра, че той моя не беше голяма връзка и добавете чесън на прах или нормален. Разбъркайте и ще видите как ще си оближете пръстите smile3503 Да ви е сладко мили момичета.
Иначе пекох едно пиле което разрязох през гръдната кост като след това го мариновах със лимон, винце, може и уни сос да му сложите ако искате, солчица на вкус.  След това го обвих във фолио и го сложих на 30 мин. при 20 гр, след което отворих тенджерата и махнах отгоре фолиото, просто го разгърнах и след това го доопекох още 10 мин. при 250 градуса. 

# 9
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Кекс та  Tedd

1 яйце, 1чч захар, 1чл сода да шупне в 1чч кисело мляко и 1 1/2 чч брашно. Всичко се разбърква с миксера и по желание може да си сложите какао, канела /аз слагам мед Mr. Green/ за 25мин на 250гр направо стана чудо


Tedd ,рецепта за ориз във фурничката

за ориза- супер стана, слагаме настрана моето "майсторство" и че стана безсолен, но ако говорим за това дали ориза се сготви- да. Направих го в тавичка, която подмазах единствено с олио, сложих една чаша ориз /по- малки от чаените, аз им викам за дълго кафе.../ и 3 чашки вода, сложих и глава лук и сол /която незнам къде отиде hahaha/ просто за експеримента така да се каже...тъй като вкъщи ориза се яде с много лютеница и мезенце Mr. Green направо си облизахме пръстите, на ниската скара го пекох около 40мин, на 225гр

# 10
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта за кифлички на Dia4eto

Рецепта за кифлички със сирене (или друго) за 1 порция:

3с.л. олио (зехтин)
1ч.л. сол
1с.л. оцет
1/2 п. бакпулвер
3ч.ч. брашно
3 с.л. кисело мляко.
Всичко се забърква, като брашното и бакпулвера най-накрая. Трябва да се меси, ама аз не го меся. Слагам в хладилника за 30 мин. После взимам топче колко половин голямо яйце, намазвам ръцете с вода и го тегля да стане като мини палачинка. Слагам го на ръката и пълня със сиренце. Завивам го, стават много безформени ама хич ме няма в тестените храни. Сложих ги в тавичката и на 220гр. на 15 мин. Без да обръщам, станаха страхотни Cool

# 11
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Кексът на Vevali

кекс : 2 яйца, 100 мл пр. мляко, 100 мл. безалкохолно,малко по-малко от 1 ч.ч захар,1/2 ч.ч олио, 1 ванилия,1 бакпулвер и брашното го слагам на око- да е гъстичко тестото. Пекох около 30 мин на 200 гр, че много се наду.

Питки замесени в хлебопекарна

А питките аз вече ги пека без да ги оставям за второ втасване. Онзи ден мъжът ми нямаше вече търпението да ги чака да втасат още веднъж и ги метна  да се пекат след като ги оформих,Резултата беше впечатляващ.Забърквам си тестото в хлебопекарната /програма месене и втасване/и го оставям там да втаса за около 30 мин./горе доло до средата на програмата/. След това оформям питчиците и ги мятам на скарата върху хартия за печене- за 15-20 мин стават перфектни и се надуват...
270 мл прясно мляко, 10 гр жива мая, 1 ч.л захар, 1 и половина ч.л сол, 500 гр брашно. Оформяте както искате и не е необходимо да чакате да ватсват. Аз разделям тестото на 8 топчета и ги разплесквам на питчици.
Ето едни от снощи на който сложих и 2 л. мед и намазани с жълтък . Тях ги омесих и направо ги сложих да се печат.- 

# 12
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Рецепта на Ninia

Аз вчера правих манджа с пангасиус- моя измишльотина  Mr. Green Стана мноооого вкусно.
Сложих във флейвъра нарязаните филета малко да се позапекът. През това време в тиган задуших една глава лук, 5-6 моркова и две червени чушки с малко сол и малко захар. След като се задушиха ги метнах направо в купата на флейвъра при пангасиуса. В същия тиган направих сос бешамел с прясно мляко, черен пипер, сол, масло и горчица. Метнах го и него във фурната. След 10 мин. поръсих с настърган кашкавал с идеята да стане коричка, но се отказах и разбърках всичко, за да се разнесе кашкавала навсякъде. Попече се още 6-7 мин. и стана страхотна манджа.
 

# 13
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Десерт от anineykova

4 яйца
250 гр. обезмаслена извара
1 каф. чаша прясно мляко 0,1%
3 ванилии
подсладител на вкус
Разбивате белтъците на сняг. Отделно в друга купа разбивате останалите продукти с пасатор.
После леко смесвате двете смеси и почете на 160-180 градуси около 30 мин. в силиконова или тефлонова тава (малка). Да ви е сладко! chef bouquet bouquet bouquet

# 14
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
 Рецепта на Дж-то

аз правих спагети. взех от готовите миксоове, разредих го с малко вида, начупух вътре спагетите. отгоре малко нарязани зеленчуци, гъби, моркови и чушки. това всичкото беше в тавата за кекс. бутнах го във фурната за 30 мин на 225 градуса и разбърках 2-3 пъти. станаха страхотни последните минути забравих да сложа и малко кашкавал, но другия път

Общи условия

Активация на акаунт