Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

• 76 570
  • 558
  •   1
Отговори
# 510
БЛАГОДАРЯ ТИ Angela61  Hug Hug   bouquet  МНОГО .... гледам че вече не се пише както преди в темата...ти си ветеран , ще ти бъда благодарна , като правиш нещо ново или променено старо да драскаш тук или да ти дам е-майл за да се науча и аз ....
искам да попитам - а от къде мога да закупя от тази решетка- "закуска" с формата за яйца и филийки....има ли някой излишна, или не я ползва ....
и още нещо - мога ли варя орис или да го правя на уреда за пара .... лек ден  Peace Peace

# 511
  • Мадрид / София
Не съм правила ориз, но има една особеност, че в тази фурна водата не се изпарява. Аз лично не бих рискувала. Това, което приготвям са само печени неща. Ако нещо трябва да се вари преди да се опече, го правя на котлона и после само опичам в тенжерата. Общо взето нови неща не правя. Нямам представа за каква скаричка говориш, нито имам представа от къде може да се намери. Тук при мен май няма такива. В моят комплект такава не беше включена. Ако някой знае да казва.

# 512
Имам приставката за английска закуска, с място за яйца, бекон и филийки. Понеже никога не я ползвам я разменям за уширителен пръстен  Peace
Това долу в ляво

говоря за тази- от лявата страна , от огре на долу втората - има отделения за флийки и яйца
а тази оребрената сигурно ще е супер за месце ....
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ОТ КЪДЕ ДА СИ ЗАКУПЯ

и още един въпрос- днес пробвах препечени филийки - от едната страна се запекоха -250 гр. за 8 минути , но от другата - хич...трябва ли да ги обръщам и това време от 8 мин много ли е ? някъде четох че някой правил за 3-4 минути ...

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 21:26 от babyesi714

# 513
Аз имам такава скаричка за английска закуска, можеш да се обадиш по тлефона на топ-шоп или там какъвто шоп беше, аз платих допълнително за тези аксесоари, но не помня колко.

# 514
Аз да кажа за филийките, ако е много сух хляба го поръсваш лекичко с вода и печеш до готовост, аз ги обръщам, защото слагам на решетката хартия за печене. Пека на най силното, но време не съм засичала просто ги гледам.

# 515
  • София
Здравейте,и аз имам такава тенджера ама уви не можеме да се погодиме с нея и за сега на нея пека само пиле ,пробвах картофи с пиле ама картофите станаха твърди на камък.Затова ще следя за тънкости и ще изчета писанията за тази фурна!

Картофите трябва да се овалят с мазнина + сол. И да са на по- сънки резенчета- стават супер хрупкави....и здравословни Wink
...и другото важно е- редят се директно на скарата.
Успех!

# 516
аз съжо си купих тази фурничка и днес  продвах питка и пица незнам вие как  ги печете но аз пробвах на ниска и висока скара в тефлоновата тавичка но от доло не се изпича и така трабваше да я обръщам.пуснах  ги на 200 и на 175 и на150 все същото.вие как печете  пици и кексове

# 517
  • Мадрид / София
Пица не съм правила, но си представям, че първо блата го опичаш от долу, после го обръщаш и слагаш каквото ще слагаш и печеш до готовност.
За кексовете вече сме го казвали, печеш покрит докато е готов от долу и после махаш покривалото и печеш за да се опече отгоре. За подробности виж линка дето съм дала по-нагоре с рецептите за тази фурна.

# 518
Попрочетох първите няколко страници, но понеже нямам много време за четене искам да ви питам.
Сдобих се наскоро с подарък флейвър уейв. Само че нещо не ми стана ясно- всякакви манджи ли могат да се приготвят в нея(имам предвид полутечни)? Задължително ли е използването на скарите? Мога ли да сготвя например пиле с ориз направо в стъкления съд или трябва тава, която да се постави в/у скарата? И ако да- тавички от всякакъв материал ли могат да се използват или само определени?

# 519
  • Мадрид / София
Попрочетох първите няколко страници, но понеже нямам много време за четене искам да ви питам.
Сдобих се наскоро с подарък флейвър уейв. Само че нещо не ми стана ясно- всякакви манджи ли могат да се приготвят в нея(имам предвид полутечни)? Задължително ли е използването на скарите? Мога ли да сготвя например пиле с ориз направо в стъкления съд или трябва тава, която да се постави в/у скарата? И ако да- тавички от всякакъв материал ли могат да се използват или само определени?
Можеш да пробваш с полу течни ястия, моя съвет е да са в много тънка тавичка и на ниската скара за да може топлия въздух да нагрява и от долу. Иначе има вероятност да останат сурови. Аз използвам с успех тефлонова тавичка купена от китайците. Тънка е и дава добър резултат. Иначе не е задължително ползването на скарите. Лично аз обаче не знам какъв ще е ефекта при готвене само в стъклената купа. ВНИМАНИЕ: Купата Не е пригодена за да се готви в нея направо на котлона на печката. Пука се.

# 520
  • Добрич
Винаги готвя на скарите. Според мен само в стъклената купа не е удачно, защото как ще се завърти въздухът и ще мине през ястието?...

# 521
Благодаря. Ще пробвам нещо по-простичко като за начало и ще си потърся малка тавичка

# 522
  • София, България
Здравейте,

Страхотни са темичките  Hug, прочетох по няколко страници от всяка, но нямам време за всичките в момента Sad
Имам един въпрос, имам такава фурна MyDomo и на нея има опция за самопочистване, някоя от вас ползвала ли е такава опция до сега?
Това което всъщност породи в мен въпроси е, че пише да се сипе вода и малко препарат, до маркировката. Е, гледам я отвсякъде и маркировка няма.. може и да се е изтрила. Пробвах с малко вода на дъното и се изчисти много добре до там до където е била водата... та въпроса ми е, имате ли идея до къде е лимита?  Thinking
Изрично е записано да не се сипва вода над маркировката.

Благодаря предварително!

# 523
  • Мадрид / София
Здравей, до колкото си спомням не повече от два пръста за да има сила да завърти водата. Маркировка и мойта нямаше, но някъде го бях видяла. Иначе миех купата в умивалника. После се счупи заради една моя глупост и ч замехих с голяма тенджера, която пак си я миех в умивалника.

# 524
  • Добрич
Само веднъж съм използвала тази функция. Фурничката ми е Оптимум и няма маркировка. Помня, че водата не беше много. Редовно мия с топла вода и Cif. Просто не ми се налага да прилагам самопочистване.

Общи условия

Активация на акаунт