Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

  • 76 299
  • 558
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 4 793
Нашите фурнички можели да правят и .... пържени кюфтета Laughing
В надупчената тавичка сложих готварска хартия, отгоре намазах със зехтин и станаха кюфтетата, каймата омесена с яйце и хляб, а знаете предполагам, как се разпада кайма с яйце, сложена върху скара.

# 391
  • Мнения: 20 024
Тази седмица имахме гости и реших да опека пилешки пържоли на фурната. Не можах да разбера защо толкова трудно станаха. Сложих двете скари и пържолите върху фолио. На горната скара пържолите изгаряха отгоре, отдолу въобще не бяха готови. На долната скара бяха почти сурови, когато извадих горните.

# 392
  • Бургас
  • Мнения: 382
значи са били високи градусите. за печенето на 2 нива не мога да коментирам и на мен ми е интересно как става

# 393
  • Wonderland
  • Мнения: 824
Аз също на две нива не съм пекла,пека пил.пържоли върху хартия за печене,може мариновани,а може и само с няколко капки зехтин отгоре....Стават чудесни!

# 394
  • Мнения: 20 024
Пекох пак на едно ниво върху хартия. Пак се наложи да ги обръщам. Сложих ги на по-ниски градуси този път.

# 395
  • Мнения: 3 869
Солей, от моята книга с рецепти и указания гледам - няма печене на две нива. Двете скари са за продукти, които трябва да се пекат по-близо и по-далеч от нагревателя, а не за да се правят две нива... Пак от същото място разбрах, че тия печки са идеални за меса и морски неща, но за зеленчуци са си мъчение. Едни пилешки крилца са готови за макстимум 30 мин. докато един огретен се пече час и 10 мин. ooooh!

# 396
  • Wonderland
  • Мнения: 824
Солей, от моята книга с рецепти и указания гледам - няма печене на две нива. Двете скари са за продукти, които трябва да се пекат по-близо и по-далеч от нагревателя, а не за да се правят две нива... Пак от същото място разбрах, че тия печки са идеални за меса и морски неща, но за зеленчуци са си мъчение. Едни пилешки крилца са готови за макстимум 30 мин. докато един огретен се пече час и 10 мин. ooooh!
Напълно съм съгласна,аз съм пробвала всякакви меса,като започнеш от пилешко и стигнеш до телешко.....Естествено,всяко месо се пече на различни градуси.....А относно зеленчуците - няма по-вкусни печени тиквички на горна скара на 200 градуса.....стават уникални....Картофите са най-трудни за приготвяне поне според моят опит...Аз книжка имам,но повечето рецепти са американски и не пасват на вкуса на моето семейство...затова експериментирам и съм взимала много от рецептите на момичетата,които пишат тук....за което хиляди благодарности  bouquet

# 397
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 108
Печени зеленчуци съм правила (патладжани, тиквички и червени чушки). Стават си супер ако ги намажеш леко отгоре с мазнина за около 15мин на долна скара при 200С. Пържолките също стават супер ако са поне 1,5см дебели и ги обръщам все пак на 10-15мин.

# 398
  • Бургас
  • Мнения: 382
аз винаги обръщам всичко. само рибата и дробчета не  Rolling Eyes

# 399
  • Мнения: 3 869
Даже не ми хрумвало да пека зеленчуци в тази фурна заради малката площ... Ние ядем големи количества (понеже това ни е основното) и обокновенно правя на двете решетки на стандартната фурна.
Пробвах веднъж да направя задушени в пекарска хартия с малко вода и мазнина - отне повече време, отколто ако си ги бях задушла в дълбок тиган или в уреда за готвене на пара, затова се отказах да експериментирам.

# 400
  • UK/София
  • Мнения: 7 686


 От четене на толкова много страници съвсем се обърках.Може ли някой да ми каже, ако сложа сурови картофи дали ще се изпекат хубаво.В момента съм на газова фурна и съм вдигнала ръце от нея, картофите се пекат на 4 часа и винаги има останали сурови.За това моля ви, отговорете ми дали в халогенната фурна се изпичат хубаво!

# 401
  • Бургас
  • Мнения: 382


 От четене на толкова много страници съвсем се обърках.Може ли някой да ми каже, ако сложа сурови картофи дали ще се изпекат хубаво.В момента съм на газова фурна и съм вдигнала ръце от нея, картофите се пекат на 4 часа и винаги има останали сурови.За това моля ви, отговорете ми дали в халогенната фурна се изпичат хубаво!

слагай  Peace аз режа на шайби или на пръчки.

# 402
  • UK/София
  • Мнения: 7 686


 От четене на толкова много страници съвсем се обърках.Може ли някой да ми каже, ако сложа сурови картофи дали ще се изпекат хубаво.В момента съм на газова фурна и съм вдигнала ръце от нея, картофите се пекат на 4 часа и винаги има останали сурови.За това моля ви, отговорете ми дали в халогенната фурна се изпичат хубаво!

слагай  Peace аз режа на шайби или на пръчки.
Добре, отивам да купя фурната.Без това голямо мислене беше докато се реша.Каква тава трябва да купя за да пека във фурната?

# 403
  • Мнения: 3 869
Добре, отивам да купя фурната.Без това голямо мислене беше докато се реша.Каква тава трябва да купя за да пека във фурната?

Масово тук се продават от 12 литровите фурни. За тях тава 26 см влиза, но трудно се вади (с кухненски ръкавици и моите тънки пръсти едва влизат), така че може би 24 см ще е по-добре.

# 404
  • Мнения: 20 024
Биляна, с риск да разбуня духовете в темата, ако не си доволна от основната си фурна, по-добре си купи нормална фурна, отколкото тази. Не мисля, че ще ти е от полза, ако смяташ да я ползваш за основна фурна.
Мен ме яд , че изрично казахме, че искаме барбекю за терасата, а ни подариха това чудо, в което и месо за гости не мога да сготвя, тъй като събира много малко.

Общи условия

Активация на акаунт