Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

• 76 268
  • 558
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
да се оплача, че по моите скарички май има ръжда  Confused има ли начин да разбера дали е ръжда или някакво оцветяване само?

# 376
  • Мадрид / София
Изглежда скаричките са медни с покритие, при което след неколкократно изтъркване след ползване се забелязва медният цвят на метала. Това ли е и при теб?

# 377
  • Бургас
незнам, как да разбера? ако е това вредно ли е?

# 378
  • Добрич
Сигурно си чувала, че всички медни съдове се калайдисват, за да се използват за готварски цели.

Слабите органични киселини, които се съдържат в храната, в присъствие на атмосферния кислород реагират с медта и образуват отровни съединения. Ето защо медните съдове се калайдисват, а медта не бива да се използва за директен контакт с храната. Ако не слагаш храната директно върху скарата - няма проблем.

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 15:53 от Вела

# 379
  • Бургас
благодаря, явно ще си търся нови скарички  Confused чудя се дали не е станало така от препаратите в миялната? вие на ръка ли ги миете или в миялна?

# 380
Love&Light, откъде си купуавш неГМО царевица? Обиколих цяла София, навсякъде е американска.

Преди съм взимала от едни дядо на пазара в квартала, който продава мед, фъстъци и сусамов тахан. Често и други работи покрай това според сезона - тикви сега, ябълки през есента.... Последно обаче купих 100 гр царевица от Карфур и не ми хрумна да проверя каква е (живея си с предположенитео, че е българска, но кой знае...).

Скаричките ги мия на ръка, но не ми се налага често, защото използваме или съдове върху тях или хартия за печене.

# 381
благодаря, явно ще си търся нови скарички  Confused чудя се дали не е станало така от препаратите в миялната? вие на ръка ли ги миете или в миялна?

И моите скарички ръждясаха.Точно от съдомиялната.
От няколко месеца почти не използвам фурничката, освен ако не пека в тавичка или върху фолио.

# 382
От темата за мъфините, от три дни ям яйца в силиконови формички, слагам парче сирене на дъното, чуквам едно яйце и малко масълце отгоре, за 6-8 мин са готови на горна скара, като се позапече малко, бодвам отгоре с вилицата, за да излезне жълтъка, защото иначе вътре остава суров.
Всъщност така правя с всички неща с яйца, защото като се заформи коричка отгоре, не позволява надолу за се запичат яйцата.

# 383
  • Добрич
...

И моите скарички ръждясаха....

Това не е ръжда. Просто се е обелило покритието, което е отгоре и вече отдолу се вижда медта.

# 384
Здравейте от няколко дни и аз съм собственик на  фурничка Флейвър турбо правих вече мариновани пържолки кордон блю пекох бланширани картофки а сега ще пека бутчета и пак картофки много съм доволна от резултатите досега Laughing

# 385
  • Добрич
didi nikolova, добре дошла в отбора! Да ти е честита фурничката и вкусно да ти готви!

# 386
бутчетата станаха страхотни първо ги овкусих с червен пипер подправка за пиле чесън на прах соев сос малко олио и сол овалях ги добре и ги оставих за 2 часа после пекох на долна скара за 50 мин. на 220 градуса междувременно сложих отгоре и картофки които махнах след 20 мин.

# 387
На мен ми дойде книжката с рецепти за такъв тип фурна, която бях поръчала; много съм доволна Simple Smile Рецептите са лесни и добре обяснени, със снимки - има меса, строго вегетариански рецепти, пици и паста, хлябове и кестове, десерти. Но най-важното за мен - има общи указания кое как се приготвя и темепретурите са доста по-различни от посоченото в упътването на нашата фурна, а дизайънът й е обсолютно същият като на тази в книжката...

# 388
  • Sofia
Напиши някои рецепти, че ми писна от импровизации.
Ако са дадени температурите и времената също.

# 389
Дадени са температури и време, разбира се Simple Smile За какво искаш рецепта? От месата има пилешко, свински, говеждо, агнешко, мроски дарове и риби; за другите вече писах какво има.
(аз не готвя месо и роби, така че мога само да препиша някоя рецепта...)

Правих нещо подобно на огретен, но от различни кореноплодни - ряпа, цвекло, морков, картоф плюс ред гъби и ред траз, соево мляко и био-зеленчуков бульон. Направих го според препоръките за време и печене за подобна рецепта от книжката - 50 мин на 250С покрито с хартия за печене и след това още 15 мин открито на същата Т. Стана чудесно! Само малко по-препечено за моя вкус, 10 мин щяха да са достатъчни накрая. Същите времена и Т ще ползвам и за веге-мусака следващия път, явно така стават нещата. Правих огретена в йенски съд; като цяло повечото неща в книжката са в керамични съдове, почти не се ползват тавичките...

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 16:46 от Love&Light

Общи условия

Активация на акаунт