Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

  • 76 265
  • 558
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
  • Мнения: 382
тънък сладкиш пека на 180град без фолио, на долната скара. по същият начи пека и банички от готовите, но тях се налага да ги обръщам  Thinking

# 361
  • Мнения: 3 869
За такава кошничка ли става въпрос http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=470294
В нея направо ли се пускат пуканките? Олио не се слага, така ли?
Точно за такава, Солей; само, че стои по-отворена, по-"разлята". Вчера попаднах на здравословни добавки за пуканки - разни варианти за сладки и солени комбинации - всички се прибавяха върху топлите пуканки и се разбъркваха, което ме наведе на мисълта, че не е нужно докато се пекат да се слага нещо, може след това да се добави.

_аз_, благодаря за споделеното Simple Smile На мен също ми се налага да си обръщам баниците, затова вече си ги пека в класическата фурна направо на долното - изпичат се чудесно и повсеместно за 20 мин.

А, и книга с рецепти за този тип фурни си поръчах вчера от Букдопозитори. Разчитам, че ще има ясни указания за времето и начина на печене за различните ястия; книжката, която вървеше към фурната е пълна трагедия - едно указание няма, което да е поне близко до нужния ефект!!

# 362
  • Мнения: 101
Здравейте,искам да ви попитам как почиствате фурните, пише че има функция за самопочистване но не ми е ясно как става / Нео ми е фурната/ И КАК ПРИГОТВЯТЕ РИБА? .МЕРСИ предварително

# 363
  • Мнения: 3 869
Здравейте,искам да ви попитам как почиствате фурните, пише че има функция за самопочистване но не ми е ясно как става

Покривам дъното с вода и включвам на функцията за почистване за 10-15 мин.. Водата се "върти" на даното, а от изпаренията се размеква каквото има зацапано по стените. Като приключи функцията за почисване, изспивам водата, забърсвам стените и дъното с гъба и изплаквам. Капкът само го обтривам с гъба и минавам отново с чиста кърпа.

# 364
  • Бургас
  • Мнения: 382
аз не съм доволна от тази функция. мия купата в миялната /рядко. гледам да ползвам хартия за печене или фолио, за да не се цапа/. капакът го пръскам с меглио по стъклената част и после обирам с влажна гъба. не се получава идеален реултат, а и все ме гложди дали не е останал препарат.

# 365
  • Мнения: 3 869
Тотално не съм доволна от функцията за варене! Налях вряща вода в тавата с пълнените тиквички, покрих я с фолио и след половин час на 200 нищо не се се беше случило! Дори водата не беше завряла отново! Ще си чакам книжката да видя как се правят варени неща в тази фурна....

# 366
  • Добрич
  • Мнения: 6 257
Love&Light, не мисля, че фурничката вари.  Не всичко става в нея. Още в началото бях пробвала да задуша пресен карфиол, но не се получи. Беше си като суров и се наложи да го местя в другата печка.

# 367
  • Мнения: 0
Не вари разбира се, само задушава. Просто не е направена за такава цел. Някои неща обаче стават и като сварени ако са били замразени преди това и се сложат направо  така за печене. И точно това ми харесва лично на мен защото хем няма нужда да губиш време да размразяваш , хем става и по-вкусно yes

# 368
  • Мнения: 3 869
Аз успях да направя задушени пресни броколи и карфиол както беше описано в книжката към фурната - като ги сложих в хартия за печене и затворих плътно (с помощта на телбод). В указанията пишеше да се напръскат с вода, но аз ки напръсках със светъл соев сос и ги пуснах на по-висока Т. Получиха се много добре за моя вкус - леко хрупкави.
Интересно, че в книжката към фурната има и рецепта за супа, а не виждам как ще стане ако не може да загрее водата до завиране... В тази рецепта обаче пише всичко да се изсипе на дъното на тенджерата, може би така се готвят ястия с варене - направо на дъното на тенджерата...

# 369
  • Мнения: 3 869
Правих пица снощи; на указанията за фураната пише 10-12 мин. на 200-225 С. Ами за това време се изича блата само от едната страна! А трябваше и да се обръща.... ощо около 30 мин. ми отне, колкото и в стандартна фурна. Иначе самата пица стана много вкусна, но не го отдавам баш на печката  Wink

# 370
  • Бургас
  • Мнения: 382
какъв блат ползва?

# 371
  • Мнения: 3 869
Правя си го сама в машината за хляб - брашно, вода, сол, мазнина и мая - програмата е за 1 ч и 10 мин. - много добре ми се получава. Ползвам такова тесто и за солени кифлички с плънка.

# 372
  • Бургас
  • Мнения: 382
домашен блат винаги първо запичам и после слагам плънката. с готов замразен блат пицата наистина става много бързо. като се опече плънката и блатът е готов. освен това замразеният блат го слагам направо върху хартия за печене. предполагам домашният е бил в някаква форма, която все пак е преграда за топлината. и за 10-12 минути едва ли ще се е нагряла толкова формата отдолу, че да се опече.  newsm78

# 373
  • Мнения: 3 869
Тестото си го сложих в тава точно с идеята, че по-добре провежда топлината, но може и да не е така. Иначе нищо не ми пречи направо върху хартия за печене да го разпъна. Следващият път и това ще пробвам   bouquet

# 374
  • Мнения: 20 021
Love&Light, откъде си купуавш неГМО царевица? Обиколих цяла София, навсякъде е американска.

Общи условия

Активация на акаунт