Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

• 76 670
  • 558
  •   1
Отговори
# 405
  • UK/София

Love&Light , мерси!Вчера като отидох и магазинът беше затворен, днес е в профилактика и съм все още без фурна.

Soleil* , благодарна съм за всяко едно мнение!Но не зависи ли от обема на фурната количеството което събира?Аз се точа да пека картофи и месо за гостите в събота.

# 406
Биляна, с риск да разбуня духовете в темата, ако не си доволна от основната си фурна, по-добре си купи нормална фурна, отколкото тази. Не мисля, че ще ти е от полза, ако смяташ да я ползваш за основна фурна.
Мен ме яд , че изрично казахме, че искаме барбекю за терасата, а ни подариха това чудо, в което и месо за гости не мога да сготвя, тъй като събира много малко.

Подкрепям!

# 407
Здравейте, искам да ви питам някоя от вас има ли фурната, която се предлагаше в Кауфланд и евентуално какво готви в нея?

# 408
  • Мадрид / София

Love&Light , мерси!Вчера като отидох и магазинът беше затворен, днес е в профилактика и съм все още без фурна.

Soleil* , благодарна съм за всяко едно мнение!Но не зависи ли от обема на фурната количеството което събира?Аз се точа да пека картофи и месо за гостите в събота.

Съвета ми е, като ще имаш гости, картофите да не ги приготвяш в НЛО то, защото изискват малко повече внимание и опит. После на спокойствие опитай да ги направиш за да знаеш как най-добре стават. А месото си става перфектно.

# 409
Биляна, сигурно моята фурна е с по-малък обем, но не мисля, че и по-голямата ще е много по-практична. Моята купа е огромна, мие се трудно, фурната заема много място на плота. Въобще за глезотия става, но за основна фурна според мен не.

# 410
Аз мога да направя сравнение между тази тип фурни и мини-фурните. НЛО-то заема по-малко място и се чисти в пъти по-лесно; иделно е за всякакви меса и морски - стват бързо, чисто, лесно и без миризми. За всичко друго обаче се изасква изисква повече предварителна подготовка или обръщане по средата на печенето или много дълго време - визирам готвени манджи, пица и паста, ястия с картофи. НЛО-то чудесно ще се справи с гарнитурата на месото примерно, но дотам.
Мини-фруната пък си е като стнадртната фурна, просто обемите са по-малки - готвени ястия, пици, паста, картофо и всякакви зеленчуци стават отлично и бързо. Изключение правят места, освен ако не са предварително обработвани, а и не може примерно цяло пиле да влезе вътре; заема повече място от НЛО, и харчи повече ток, но все пак по-малко от голямата фурна, ако ще се прави нещо по-мако като обем. В мини-фурната спокойно влиза тава 26 или 30 см (поне повечето позволяват това).

# 411
  • Бургас
нло-то не може да замести напълно голямата фурна. най-малкото - защото приготвя по-малко количество храна. също и не всичко става в него. въпреки това, в нас е по-използвано от колкото голямата фурна. сложила съм го върху голямата печка и винаги ми е под ръка. това, което ми харесва много е , че след определеното време просто се изключва само. и да забравя, че съм сложила нещо, няма опасност да изгори. купата я мия в миялната и то не след всяко ползване. скаричките вече не, защото явно се скапват. чудя се от къде да си вема нова /високата/.

# 412
нло-то не може да замести напълно голямата фурна. най-малкото - защото приготвя по-малко количество храна. също и не всичко става в него. въпреки това, в нас е по-използвано от колкото голямата фурна. сложила съм го върху голямата печка и винаги ми е под ръка. това, което ми харесва много е , че след определеното време просто се изключва само. и да забравя, че съм сложила нещо, няма опасност да изгори. купата я мия в миялната и то не след всяко ползване. скаричките вече не, защото явно се скапват. чудя се от къде да си вема нова /високата/.

Да , така е , наистина не може да замести напълно голямата фурна и по ред други причини освен горе изброените но Thinking въпреки всичко си има и своите плюсове  yes
 Лично аз от както я имам , много рядко прибягвам към готвене на голямата, която също е с опции не само за изключване при изтичане на зададеното време а и и кога да започне самото печене. Няма да бъде пресилено ако кажа че даже съм забравил от кога не съм я включвал. Колкото до скаричките , проблем с тях нямам въпреки постоянното им използване и редовното измиване . Пека си абсолютно всичко , може би трябва да се придобие опит за което е нужно повече работа с нея. newsm10

# 413
Май месец ще станат две години, откакто я ползвам и все още продължавам да правя открития за способностите й. Скоро ви писах за пържени кюфтета, ако щете вярвайте 7-8 години не бях правила, защото се ужасявам от пърженето, а с нея намерих начин за ги опека.
Най-ценна е за мен, защото приготвя по-малко количество храна, за което никога не бих си позволила да пускам голямата фурна.
Примерно едни прости печени гъбки със сол, едри-дребни, без значение, махам пънчетата, посолявам и пека, само изливам два пъти събралата се вода.
Никой не казва, че може да замести голямата фурна, но за мен е просто задължително да я имаш, голямо удобство е. За който я има и не я харесва - дайте и още един, два, три шанса, все ще си намерите вашите неща, които да приготвяте.

# 414
  • Wonderland
Абсолютно съгласна съм с мнението на момичетата, не може изцяло да замести голямата фурна,но приготвя различни неща и най-важното е че не ти вмирисва всичко,преди да я имаме винаги сме се пазарили с мъжа ми кой ще пече рибата или кой ще я пържи,сега я слагам в НЛО-то и си я печем без проблем.За картофи, така и не им хванах цаката,но всякакви меса приготвям с голямо удоволствие. Кекса също там става по-хубав отколкото в голямата фурна, ненавиждах пърженето на тиквички, а сега и тях ги правя в НЛО-то.....общо взето има много неща,които могат да се приготвят в него,изисква се малко повечко търпение докато свикнеш с нея....и после вече нещата са лесни....Тук в тази тема и предишните,стига да иска всеки може да намери чудесни рецепти...Да не забравя и пилешките крилца,по-вкусни крилца не съм яла докато не ги изпробвахме на НЛО-то....Удобството е голямо наистина,просто трябва търпение за да свикне човек да готви в нея....  bouquet

# 415
  • Бургас
някой пробвал ли е да пече мъфини?
чудя се дали ще се изпекат отдолу, а отгоре нали много се надигат и няма да може да се сложи фолио  Thinking

# 416
И аз бях доволна , но няма и 6 месеца и се повреди , от вътре капака нещо пропадна и се виждат разни кабелаци. Сега трябва да се занимавам да я отремонтирам , а не ми се занимава. От три месеца се каня .... Иначе бях доволна , картофките и пиленцето стават страхотни , и пълнени чушки също.

# 417
  • Бургас
не е ли в гаранция?
аз веднъж го изтървах на теракота, изхвърча в другия край на стаята. ама се оказа здраво нещо

# 418
  • София
някой пробвал ли е да пече мъфини?
чудя се дали ще се изпекат отдолу, а отгоре нали много се надигат и няма да може да се сложи фолио  Thinking
Като прочетох и ми стана интересно и на мен
И реших да пробвам  Laughing
И отговора беше - да става, пекох във формички за тарталетки, пълнени до половина за 17 мин на 175 градуса без да покривам с фолио, опекоха се равномерно  Peace
Резултата chef

# 419
  • Бургас
 Grinning супер.

Общи условия

Активация на акаунт