Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 3

• 76 605
  • 558
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
smile3511изгоря ми нагревателя на "optimum-А" AX-788G newsm17 ако някой е имал скоро същият проблем и е подменял, да сподели за цената на нов , по сервизи няма да ходя no. Купувам си и си го поставям сам. Въпросът ми се отнася главно за магазини в Пловдив и в близост до него. Благодаря предварително!

http://nikelectric.com/index.php?cPath=92_216

# 466
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Момичета да ви покажа какво сътворих преди няколко дни в НЛО - то

баница от стар хляб                                   

и баница от арабски хляб

лек и успешен ден  Hug

# 467
  • София
tutulina, страхотно изглеждат баниците  Peace
Може ли рецепта?   bouquet

# 468
tutulina, страхотно изглеждат баниците  Peace
Може ли рецепта?   bouquet

Трудна работа е да се нарече рецепта, но ето все пак:

Останал сух нарязан хляб, 3 яйца, може с кис.мляко, може с прясно мляко, може с газирана вода или лимонада....въпрос на това какво имаш под ръка, сирене, масло.

Във тортена форма слагам хартия за печене и нареждам филиите хляб като уплътнявам много добре местата около тях, наръсвам обилно с натрошето сирене, поливам с олио или разтопено масло, следва втори ред филии и сирене. Приготвям заливката от разбити яйца и 300 мл.мляко / кисело, прясно, газ.вода или лимонада/ и заливам да отиде навсякъде, отгоре масло. Изчаквам около 15 мин.да попие. Ако ви се вижда не достатъчно напоен хляба полейте с още малко от течността, която сте добавили  към яйцата и в НЛО-то на долна скара на 225*С за 20 минути. После изваждам, в една тавичка с по-голям диаметър от този на тортената форма, слагам хартия за печене и обръщам баницата от тортената форма в тази тавичка.  Много бързо, хващайки  крайщата на хартията, поставям баницата отново в тортената форма с незапечената част отгоре....и отново на 225* С за още 20 мин. След като се изпече обръщам в чиния, така че долната част отново идва отгоре.
Естествено при обръщането се маха хартията за печене, която е била на дъното на тортената форма, а сега е върху тази част, която ще се пече.

За баницата от арабски хляб:

Имах останал един пакет хляб / от този с малкия диаметър / и го бях забравила във фризера....
Извадих го и го начупих на парчета в една голяма купа, залях с разбити 3 яйца, и както описах горе - мляко / кисело, прясно, газ.вода, лимонада и др./, разбърках хубаво да поеме, сложих натрошено сирене / колкото повече, толкова по-вкусно /, олио или масло на око, обърках всичко и сложих в тортената форма по описания по-горе начин. Полях с разтопено масло и сложих  да изпека в НЛО-то - на долна скара за 20 мин. на 225* С , после обръщане и отново 20 мин.на 225* С. Това е, нищо сложно, но пък вкусно ...... Mr. Green

# 469
  • София
tutulina, благодаря за рецептите     bouquet Hug
Такива лесни, вкусни и с каквото имам под ръка са ми любими  Peace

# 470
Вчера за първи път готвих с тази фурна и не съм очарована.

Пекох риба на скарата по средата и зеленцучи отдолу на дъното - само това по средата стана, а зеленчуците останаха сурови. Да ме светнете как всъщност се пече на две нива, за да стане както трябва?

И друг проблем - тръгвам втори път да готвя с нея и тя не светва, чува се само някакво тиктакане. Развалила ли се е още от първия път, на знам?! Или аз не правя нещо като хората.  Twisted Evil

# 471
  • Географският център на България-Габрово
Вчера за първи път готвих с тази фурна и не съм очарована.

Пекох риба на скарата по средата и зеленцучи отдолу на дъното - само това по средата стана, а зеленчуците останаха сурови. Да ме светнете как всъщност се пече на две нива, за да стане както трябва?

И друг проблем - тръгвам втори път да готвя с нея и тя не светва, чува се само някакво тиктакане. Развалила ли се е още от първия път, на знам?! Или аз не правя нещо като хората.  Twisted Evil
Провери дали добре е затворена дръжката на фурничката.Когато не е натисната до долу както трябва не се получава,и същевременно не може да работи.

# 472
Това сътворих вчера в НЛО-то

пилешки шишчета

# 473
  • Varna
Тутулинке,
Баница като слънцИ каке пак си сътворила Hug И ще опитам да направя като баниците ти. Само да ми остане лЯП, че то у нас много лЯп нИ сЪ Иде...Диването все диетично, пък баща му Иде като Ино врабче.

Относно нагревателите за Оптимума.....аз, по назад бях ви сЪ тръшнала от мъка, че не мога да намеря. Дори са казали на синковеца, че им идва скъпо да внасят....та направо си купих ново тенжУрЕ за няма и 50 пари.

# 474
 PartyОт изоставен хляб-нарязах като крутони, изпекох в НЛО-то и после поръсих с (маргарин+зехтин+шарена сол) страхотно мезе за винце,биричка или сокче за децата!

# 475
  • София
Да кажа и аз как ежедневно експлоатирам НЛО_то лятото:

- Тиквички - нарязани надлъжно, тънко( 0.5 см) оваляни в олио и сол. Не са 100% като пържените, по-скоро печени с коричка, но мн. вкусни в млечна салата или просто , като основно ядене.

- Картофи,с посипка- Картофите на ивички на горна + долна скара, оваляни в олио + самардала( сливенска подправка със сол) +  сух копър. Стават много вкусни и ароматни Heart Eyes  , но правя поне по 2 дози, ако са за основно ядене. За гарнитура- стига 1 доза. Така вече децата всеки ден могат да хапват любимите си пържени картофи  smile3521 smile3521

-Патладжан
- като тиквичките, но след печенето леко го покапвам със зехтин, защото просто го "попива" при печенето.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 09:35 от Бръм

# 476
Момичета, привет! Извинявам се, че нахлувам с въпрос в темата.  Blush
Канени сме на сватба и реших подаръкът да е такава фурна, но нямам представа каква марка да взема. Можете ли да ми помогнете със съвет?  Rolling Eyes Предварително благодаря!  Hug

# 477
  • Sofia
Без значение. Ама стават за  печене на чушки, за сандвичи и за пилешко. Аз поне не намерих друго приложение.

# 478
  • Мадрид / София
Канени сме на сватба и реших подаръкът да е такава фурна, но нямам представа каква марка да взема. Можете ли да ми помогнете със съвет?  Rolling Eyes Предварително благодаря!  Hug
Тази, която има повече... тавички, скарички метален пръстен за уголемяване на вътрешното пространство и да е 11л. По това се различават. Другите характеристики за почти еднакви.

# 479
Тази, която има повече... тавички, скарички метален пръстен за уголемяване на вътрешното пространство и да е 11л. По това се различават. Другите характеристики за почти еднакви.

Аз бих добавил и това , - да има със сигурност сервиз и магазин от където да можеш да си купиш нагревател (особено) , когато ти изгори Cry защото на практика май това е единственото нещо вършещо работа в тази фурна   Thinking Да знаете само как ви завиждам за това че съм единственият тук който в момента мога само да си мечтая че някога пак ще мога да се наслаждавам на ястия приготвени в нея.  newsm61

Общи условия

Активация на акаунт