Нищо,че навън вали,СЕПТЕМВРИЙче сладичко си спи!

• 24 356
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
ей,така и не се научих да спя през деня ,а сигурно щеше да ми е много по-лесно вечерно-нощното ни носене  baby_neutral

Фъстъчка, и аз съм на мнение,че няма да махам нощното хранене,абе изобщо гледам максимално да си я гледам като" човек" , а не като Тамагочи и по разни схеми. мисля,че детето ми само може да прецени колко и кога да яде, или кога и колко да спи. вчера поспорихме и с педи за захранването - неможе да ме убеди,че готовите пюрета на хип и на незнам си още кой са по-добри от тези,които искам аз сама да и правя от домашни зеленчуци и плодове,а и месо имам домашно.  newsm78 така и неразбрах подбудите и за готовата химия

# 61
Бях забравила да споделя за варненските момичета за прегледа при ортопед.
Включва обстоен преглед на краченца, главичка, рефлекси и пр., както и ехография на тазобедрените стави.
Д-р Живков е изключително внимателен и добър.
Графикът е натоварен, преглежда 2 пъти седмично в Майчин дом - цената на прегледа е 54 лева.

гала, много хубав аватар   bouquet

# 62
  • Bulgaria
Jani4ka ние ползваме нагревател за шишета, въпреки че сме само на кърма - нали така и не се научихме да ядем от гърда  Confused Но с нагревателя е много удобно - докато й сменя памперса и млякото е готово   Wink
И аз поръчах днес активна гимнастика за малката, надявам се че ще й е забавна. Поръчах ето такава http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6050 защото има и подарък с нея  Laughing После ще ви пиша дали сме я харесали.
Относно гимнастиката ние правим тези упражнения http://www.momentofpeace.net/2008/bebe_gym_legsи след това масаж около 20 минутки. Повечето случаи бебка го приема супер, ама понякога бързо й писва  ooooh!

# 63
И аз ям доста банани,но не мисля ,че има колики от тях.

mimsat, благодаря ти за отговора    bouquet , вече си мислех ,че никой няма да ми отговори   Wink
но да ти кажа - вода пия доста и то гледам все вечер да се наливам обилно , пия по 500мл лактогонен чай и 1-2 чаши чая на хип, за храненето не съм много стриктна,но ако ям то е по това време .за почивка е трудно,защото все сме на вън или ,ако сме в къщи то тя е будна и се носим . за по-честото сукане - надали може по-често от това - даже много ми е чудно как не съм си докарала свръхлактация  newsm78 , защото се кърмим на поискване и до пускане от нейна страна,което по някой път е и по един час,а вечер е голямото сукане - като почнем след баня до към 1 ч. почти постоянно ми виси на гърдата. интересното е ,че като пипна гърдата кърма има, веднага потича,но тя се върти, сърди и ме бия с юмруче  Joy .та си мислех дали е възможно да е свикнала сама да и капе кърмата в устата ( защото аз бях с мнооооого кърма) и просто в началото да изсмуква лесното,а после като трябва да дърпа повече и да се мръщи  newsm78 - но това си е мое разсъждение и съвсем не съм сигурна има ли такова нещо,като лесно и трудно сукане. 
А и друго,което ми прави впечатление ,че в последно време хапва за 5 мин и заспива,след 5 мин пак се събужда и пак така 5 мин яде и пак заспива - така си откарваме с часове .
Божеееее, нашето положението е същото  ooooh!

# 64
  bouquet

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 20:19 от Машонка

# 65
оффф ,докато е кротка да ви питам и още нещо

всяка вечер след баня е страшен рев - ама и в люлин ни чуват. чак се напикава ,като я сложа в хавлията .според педи било от това,че е била във вода до преди това  newsm78 - глупости
не ми дава изобщо да и масажирам ръцете ,а за упражнение и дума не може да става.  дали е малка,гледам в сайта с упражненията пише да се правят след края на втория месец  newsm78 или просто щерка ми е мързелива?
има ли и други бебчета с такъв проблем?

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 19:58 от gala.

# 66
  • Щастлива мама на 3 слънца

всяка вечер след баня е страшен рев - ама и в люлин ни чуват. чак се напикава ,като я сложа в хавлията .според педи било от това,че е била във вода до преди това  newsm78 - глупости
не ми дава изобщо да и масажирам ръцете ,а за упражнение и дума не може да става.  дали е малка,гледам в сайта с упражненията пише да се правят след края на втория месец  newsm78 или простщерка ми е мързелива?
а и мойта е така
като е в кофата супер,ама после като почне да се мята като тюленче луда работа.

# 67
Jani4ka ние ползваме нагревател за шишета, въпреки че сме само на кърма - нали така и не се научихме да ядем от гърда  Confused Но с нагревателя е много удобно - докато й сменя памперса и млякото е готово   Wink
И аз поръчах днес активна гимнастика за малката, надявам се че ще й е забавна. Поръчах ето такава http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6050 защото има и подарък

Joy И аз днес поръчах същата !!!  Joy
А какъв ти е нагревателя?

Виктория си прави нощна пауза от седмица след като се роди.  Mr. Green

# 68
Фъстъчка, и аз по същия начин храня Мартин нощем. Чувам го, че се размърдва и започва да пъшка, но не се е събудил съвсем. Тогава ставам, давам му инфакола и го кърмя. Той си хапва само от по една гърда и бързо заспива, но смятам, че както на него, така и на мен това кърмене ни е необходимо.
gala. аз масажчета и гимнастика правя сутрин, след баня е достатъчно разстроен, за да му се правят такива неща.

# 69
  • София

всяка вечер след баня е страшен рев - ама и в люлин ни чуват. чак се напикава ,като я сложа в хавлията .според педи било от това,че е била във вода до преди това  newsm78 - глупости
не ми дава изобщо да и масажирам ръцете ,а за упражнение и дума не може да става.  дали е малка,гледам в сайта с упражненията пише да се правят след края на втория месец  newsm78 или простщерка ми е мързелива?
а и мойта е така
като е в кофата супер,ама после като почне да се мята като тюленче луда работа.

И ние сме същото чудо ,едва я обличам ,то е страшен рев !Гимнастика и масаж правим преди банята ,че иначе е невъзможно .
Нощното кърмене ще го премахна когато бебе реши.И аз не мисля ,че гледам тамагочи ,че да е по схеми и т.н.

# 70
  • у нас
лелеееееееее да се запиша и аз на 5 стр ooooh! Crazy

# 71
vani666, видях в старата тема, че ортопедът ви е казал какви упражнения да правите. До колкото разбирам, твоето бебче е здравичко и тези упражнения са подходящи за всички, нали? Можеш ли да споделиш какви са? Ние вчера ходихме при прословутия др Алексиев, но съм малко разочарована. Много набързо ни прегледа, което при положение, че детето е здраво, е ок. Но можеше да ни даде някакви препоръки как да я държим, какви упражнения да правим и тн.....

Разбирасе,че ще споделя.Значи за ръцете каза като сменяме памперса и стои малко по дупе хващаш дланите и разтваряш ръчичките настрани докато опрат повивалника и после ги събираш така,че да се кръстосат(дясната ръка да докосва лявото рамо и обратно)-едновременно обаче.
За крачетата,което е по-важно- свиваш ги,така,че колената да доидат пред коремчето и след това бавно разтваряш настрани почти да докоснат повивалника(или където се преобувате) и това упражнение се прави едновременно на двете крачета-става като жабче  Mr. Green Трябвало ябълката на ставата горе да описва дъга и да стои прибрана.Мога подробно да разкажа ако някой има желание,но да не дасаждам,че повечето сте ходили вече на ортопед  Blush

# 72
Нашето и то вече мълчи в коритото и по време на масажа след банята.Гимнастика още не съм правила.

Аз пък съм свикнала да спя на обяд от каката.И сега като гушна дребо към 12-13ч.,ммммммммммм smile3524,чак не ми се мърда.Вчера заспахме към 15:30ч.,аз станах към 18,Ивайла към19ч.

За нощната пауза:Ивайла яде към 20:30/21ч. и се събужда към 3,после в 5:30/6.Обаче се събужда и изревава,че е гладна и аз си я храня.Каката сама отказа нощното хранене,така че и малката няма да ѝ настоявам.А пък и като кърмя,т.е.не ставам да приготвям мляко и т.н.,няма проблем и за мен.

Лека и спокойна нощ на всички!!!

# 73

не ми дава изобщо да и масажирам ръцете ,а за упражнение и дума не може да става.  дали е малка,гледам в сайта с упражненията пише да се правят след края на втория месец  newsm78 или просто щерка ми е мързелива?

Присъединявам се  - при нас е абсолютно същото до най-малката подробност. Жалките ми опити да и правя масаж след банята завършват неуспешно с рев и гърчене. Тогава би трябвало да е най-удобно, защото стаята е добре затоплена, а и използвам лосиона за тяло при масажирането. Обаче вместо масажът да се превърне в приятен и за двете ни ритуал, става мъчение. Посъветвайте кога да го правя? Преди баня не знам доколко е удачно, тогава трябва да е без лосионче или масажно олио  newsm78. А и тя обикновено се раздразва в мига, в който остане без дрехи..... ooooh!

Vani666
, сега разбирам, че нашия ортопед така набързо си е претупал работата.....а и кабинетът му беше неотоплен  #2gunfire, и той май затова бързаше още повече...... Вани, ако имаш възможност, разкажи подробно. От кой месец се правят упражненията?

# 74
  • София
При нас май проблема е ,че беба е нудист  Laughing .Когато е гола - никакъв проблем ,но щом започна обличане или я сложа на масата за повиване след баня.........става многоооооого страшно!

Общи условия

Активация на акаунт