Нищо,че навън вали,СЕПТЕМВРИЙче сладичко си спи!

• 24 362
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Giada  упражненията се правят сега,на тези месеци затова са такива "елементарни",но е добре за децата.На нас и педиатърката първо ни показа това за крачетата,но без да достига плота върху който беше бебко.Каза,че по-добре ортопеда ще ни покаже как точно става.С минаване на месеците педито ще показва за конкретната възраст какви упражнения се правят.Тези които тя показа+тези на ортопеда ще правим за сега.
А за прегледа-много остахах доволна.От главата до петите беше прегледано моето момченце.Аз не,че много разбирам но прегледа беше много обстоен.Лекаря започна отдалеч да ни обяснява(за тези които им е първо дете и не знаят) защо сега мятат ръцете навсякъде:
"Човек се развива от горе надолу"-бяха думите му.Първите месеци мозъка дава команди за държане на главичката изправена,постепенно малкия човек разбира,че има и ръце  Mr. Green започва и тях да контролира и на последно място се научава да ходи.
 Първо му прегледа стъпалата-натисна възглавничките така че малчо да свие пръстите на крачетата-това трябва да е нормалната реакция.След това показа упражнението с ръцете,после и с краката(тези които ние трябва да правим)а той направи няколко други които даже не мога да опиша.За момент си помислих,че ще му счупи някоя кост  Blush(но човека си разбира от работата)После го обърна по корем и му опипа гръбначето,видя дали си вдига главата.След това нещо натиска и по раменцата.Гледа с ехограф ставите на крачетата и накрая го гушна и го сложи върху корема си да види(ууфф и аз не знам точно какво гледа  Laughing ) а и фунтанелката опипа и там да прецени какво е положението.Накрая каза кога да го слагаме полуседнал,седнал и на проходилка,а като започне да върви Ади да отидем отново на преглед.Соории че стана толкова дълго,но прегледа беше такъв.А.. и не на последно място спомена,че българите страдат от костни и ставни проблеми именно заради грешки в детска възраст(от сорта новородено да стои седнало) А и последно много е хубаво за бебетата да ги носим като афроамериканците-хващаме го за дупето и го носим странично ууф сложно го обясних-бебчо е упрян на талията ни,едното краче да е отпред на корема ни а другото да минава към кръста отзад(дано ме разбра)
Попитах и за кенгуро-каза,че щом бебо е навършил 1 месец може да го ползваме  Peace

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 00:17 от vany666

# 76
Запис на 6 страница ooooh!

И двете ми деца са болни Sadи аз и мъжо,подредихме се чудесно.Влади е с много червено гърло и реве,явно го боли милия.Добре,че поне не отказва да яде,та днес цял ден сме на цицата,засуче,заболи го и спре,след 5 минути пак така...

И аз не съм започнала с масажите,макар след баня малкия да е спокоен,но забравям Blush
Ще трябва да си наложа и да започна.С каката не бях редовна изобщо,но те са толкова активни бебета,че сами се разтягат и раздвижват.Аз имам по особено мнение за масажите,едно време много са повивали бебетата и то до късна възраст,и може би и заради това се е налагало да се правят масажи за да не се обездвижва детето...това са си някакви мои приумици,не ангажирам никой Wink Hug

Лека вечер на всички и да се наспите Heart Eyes

# 77
  • Варна
Добро утро, почти съм сигурна че нямаме бактерия в носа.Снощи я сложих да си легне тя милата неможе да диша и хърка и хленчи,пръснах и тетрисал и смуках сополи успокои се детето заспа.Сега сутринта същата работа.Нямам нищо изписано за тея сополи какво да правя не искам да я водя пак при педи три пъти я водих и все нищо и няма.Някой да каже някакви капки или нещо изпитано за сополи. Praynig

# 78
Добро утро  Simple Smile

Нищо изпитано не знам и аз за сополите, затова нашите се влачиха над месец  Confused Пръсках Стеримар и капах капки Коларгол, които се приготвят в аптека. И сега Дани има по някое сполоче, но по 1-2 на ден само. Помпа не ползвам. Като пръсна със Стеримара, те се втечняват и ги изваждам с фитилче от памук.

alximika, бързо оздравяване на всички у вас  Hug

Нашия преглед при ортопед беше само на ствичките с ехограф, даде ни и по 1 снимка на всяка става. Всъщност май основното, на което наблегна ортопеда, беше, че щом вече имам и голям син, знам как да забелвам пишлето, това било много важно  Mr. Green А за упражнения и др. прегледи не ни каза нищо. Ама все пак ние минахме безплатно с направлението от педиатърката, вероятно на частните повечко говорят  Grinning

# 79
Kalinastamatova , на нас педиатърката ни каза всяка вечер след баня да обираме секретчетата от всяка ноздра на носа с навлажнена клечка за уши.
Така и правим и има ефект. Вечер бебка е спокойна, а нослето и не хърка.
Навремето баткото повече се мъчеше с тия физиологични разтвори и помпи.

# 80
Добро утро!
Тази нощ дребчо се събуди само веднъж към 5 и станахме към 8. Щях да съм доволна, ако не му свалих почти сух памперс, а е бил с него цяла нощ. Сега от сутринта се мъчи да се изака милото и само се напъва... днес смятам изобщо да не му давам инфакол, белким се изака. Вечерта, след като сука и от двете гърди реших, че още е гладен и се опитах да му дам шише - то не бяха физиономии тип "даваш ми суров гол охлюв", не беше въртене на главата и плюене, не беше чудо... сметнах, че при това положение явно не иска да яде повече. Но защо тогава намаляха напишканите памперси... Не знам дали просто не отказва шишето (не е имал проблем с шишетата до сега), но кой го знае, може да се променя.
Иначе аз тази нощ от едно цедене, след като беше сукал от едната гърда, изцедих общо от двете 110мл. Официално съм с цикъл. Доста ми олекна, като разбрах каква е причината за това намаляване на кърмата. Че прекалено дълго продължи тази лактационна криза, но явно са съвпаднали. Сега би трябвало вече да се нормализират нещата.

# 81
  • Пазарджик
Добро утро Simple Smile

Като част от съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България, искам да ви предоставя информация за лекциите и срещите, организирани или провеждани с подкрепата на Ла Лече Лига в различните градове на страната до края на м. Октомври и м. Ноември 2010 г.

Лекции
30 Октомври 2010, събота, 10:00 ч., гр. Варна, Майчин дом, ул. “Мир” No. 1 - лекция „Хранене на бременната и кърмачката. Захранване на бебето.”
6 Ноември 2010, събота, 10:00 ч., гр. Варна, Майчин дом, ул. “Мир” No. 1 - лекция „Често задавани въпроси”
14 Ноември 2010, събота, 11:00 ч., гр. София, кв. Редута, ул. “Плачковски манастир” № 12, “Тук - таме” - лекция „Преодоляване на често срещани трудности”
27 Ноември 2010, събота, 10:00 ч., гр. Варна, Майчин дом, ул. “Мир” No. 1 - лекция „Преодоляване на често срещани трудности”

Срещи
30 октомври 2010, събота, 10:30 ч., гр. Пловдив, (мястото ще се уточни по-късно) - Ла Лече Лига среща “С бебе вкъщи за празниците”
30 октомври 2010, събота, 11:00 ч., гр. Стара Загора, кафе-аперитив Камелия, ул. Руски № 56 - среща „Защо да кърмя?”
30 октомври 2010, събота, 11:00 ч., гр. Казанлък, Виенска сладкарница - среща "Отбиване на кърмачето"
03 Ноември 2010, сряда, 11:00 ч., гр. София, „Дом с крила”, кв. Красно село, ул. „Хайдушка гора” 28-30, ап.2А - среща „Пилатес за майки и бебета”
04 Ноември 2010, четвъртък, 17:30 ч., гр. Козлодуй, Сладкарница "Парфе", комплекс "Сони" - среща „Хранене на бременната и кърмачката. Захранване на бебето.”
06 ноември 2010, събота, 10:30 ч., гр. Пазарджик, Острова - Ла Лече Лига среща “Нощни грижи за бебето”
13 ноември 2010, събота, 10:00 ч., гр. Варна, Майчин дом, ул. “Мир” No. 1 - среща „Кърмене?! А защо? И как?”
15 ноември 2010, понеделник, 10:30 ч., гр. Сопот, бул. Иван Вазов 37 (до старата бензиностанция на Петрол с двете колонки, вътре в града) - Ла Лече Лига среща „АБВ на кърменето”
20 ноември 2010, събота, 10:00 ч., гр. Варна, Майчин дом, ул. “Мир” No. 1 - среща Бебето се роди: “Животът с новото бебе”
20 ноември 2010, събота, 10:30 ч., гр. Сливен, сладкарница Мустан - Ла Лече Лига среща „Работа и кърмене”
24 ноември 2010, сряда, 14:00 ч., гр. София, Детски клуб „Малко морско” - среща „Ритъм и рутина с бебето у дома”
27 ноември 2010, събота, 10:30 ч., гр. Пловдив, (мястото ще се уточни по-късно) - Ла Лече Лига среща “Честно ми кажи!” (за предизвикателствата, които майчинството ни отправя)
29 ноември 2010, понеделник, 10:30 ч., гр. Карлово, кафето на Обредния дом - Ла Лече Лига среща „Очаквания срещу реалност”
30 октомври 2010, събота, 11:00 ч., гр. Стара Загора, кафе-аперитив Камелия, ул. Руски № 56 - среща “Начало на кърменето. Първи дни с бебето.”

Срещите и лекциите са безплатни. Всеки, който има желание и възможност е добре дошъл. Информацията за тях както и друга интересна информация е публикувана в е-бюлетина на Ла Лече Лига, който може да бъде видян или изтеглен от страницата на ЛЛЛ. Надявам се да ви заинтригуват и бих се радвала, ако споделите отзиви и мнения   bouquet

# 82
  • у нас
и ние мъкнем сополи- на стеримар и коларгол сме Confused и така от маса време вече. Аз като пръсна стеримар и тя ги гълта ooooh! после започва да повръща. Когато някой я държи изтичат но не много Confused. Не знам вече какво да го правя този нос.

Дана- по коментара мога да позная при кой ортопед сте били Mr. Green

дано да напече че да излезем малко Praynig

# 83
Dana и ние ходихме на ортопед с направление от педиатъра т.е не беше платен преглед  Peace

# 84
  • Пазарджик
И аз ям доста банани,но не мисля ,че има колики от тях.

mimsat, благодаря ти за отговора    bouquet , вече си мислех ,че никой няма да ми отговори   Wink
но да ти кажа - вода пия доста и то гледам все вечер да се наливам обилно , пия по 500мл лактогонен чай и 1-2 чаши чая на хип, за храненето не съм много стриктна,но ако ям то е по това време .за почивка е трудно,защото все сме на вън или ,ако сме в къщи то тя е будна и се носим . за по-честото сукане - надали може по-често от това - даже много ми е чудно как не съм си докарала свръхлактация  newsm78 , защото се кърмим на поискване и до пускане от нейна страна,което по някой път е и по един час,а вечер е голямото сукане - като почнем след баня до към 1 ч. почти постоянно ми виси на гърдата. интересното е ,че като пипна гърдата кърма има, веднага потича,но тя се върти, сърди и ме бия с юмруче  Joy .та си мислех дали е възможно да е свикнала сама да и капе кърмата в устата ( защото аз бях с мнооооого кърма) и просто в началото да изсмуква лесното,а после като трябва да дърпа повече и да се мръщи  newsm78 - но това си е мое разсъждение и съвсем не съм сигурна има ли такова нещо,като лесно и трудно сукане. 
А и друго,което ми прави впечатление ,че в последно време хапва за 5 мин и заспива,след 5 мин пак се събужда и пак така 5 мин яде и пак заспива - така си откарваме с часове .

gala.,
разсъжденията са ти съвсем правилни. Има бебчета, които свикват на лесното и когато се наложи да се трудят за да свалят млякото, започват да негодуват и да се сърдят на гърдата. В такива ситуации може да помогне например подрусване и полюшване по време на кърмене или пък разхождане докато суче - движението обикновено ги успокоява и бебетата са по-склонни да сучат по-дълго и по-спокойно така. Друго, което много майки споделят, че им помага в такива ситуации е компресията на гърдата - при нея освен, че се поддържа потока на млякото, се сменя и формата на гърдата, което кара бебетата инстинктивно да започнат да сучат активно отново. Ivy беше обяснила много добре как точно се прави компресия и беше дала линк в миналата темичка. Ако искаш може да потърсиш там поста ѝ или пък аз ще я цитирам, ако не го намираш.

А между другото компресията може да помогне и за това постоянно сучене - заспиване - сучене като поддържа интереса на бебето. Стига разбира се то да е гладно. Защото много често привечер и вечер бебчетата стават по-нервни и неспокойни и в повечето случаи започват да искат повече внимание, гушкане, носене, а някои се залепват за гърдата на мама, защото там е най-сигурно и спокойно. Но това не е защото са гладни, а защото търсят утеха и сигурност. Обикновено се смята, че това се дължи на многото впечатления, които бебето натрупва през деня - всичко около него е ново, интересно, интригуващо и ужасно впечатляващо. Сега то открива света с всички негови чудесии и нервната му система се превъзбужда, което накрая се отразява и на настроението на детето.

...
За кърменето вечер. Аз продължавам да си я кърмя. Не знам дали се буди гладна, но щом усетя че мърда повечко я взимам за храна. Тя и без това ми върви дребничка, не е нужно май да махам нощното хранене.
В тази връзка, имам въпрос към КОНСУЛТАНТКИТЕ по кърмене. Редно ли е това което правя, да упорствам да я храня вечер, дори и тя да не се е събудила съвсем? Иначе си суче като и давам, но не много дълго. А за мен не е пробем да ставам вечер, защото през деня ми е спокойно и мога да си отспивам.

Фъстъчка ,
ти най-правилно можеш да усетиш нуждите на Вероника. Нощното кърмене не се смята за проблем при кърмачетата. Напротив, много от тях именно през нощта поемат доста голяма част от ежедневната си дажба по една или друга причина. Освен това така къщата остава тиха и спокойна и всички членовене на семейството могат да си починат добре, още повече, че на теб не ти е проблем. Сигурна съм, че ти сама ще усетиш, кога Вероника няма нужда повече от нощни хранения.  Hug

# 85
# 86
# 87
Добър ден

Има слънце в тунела при нас Grinningдецата са по-добре,нас кучета ни яли ще се оправим,важното е дребните да са добре.

И аз чистя сополки със стеримар и клечка за уши.Помпата я ползвам като са много течни.

Дана, мерси за пожеланието Hugстрашен тоя вашия ортопед Laughingчак за пишките се е загрижил hahaha

Такова слънце напича навън,но няма да посмея да ги изведа.

Момичета,преди време говорехте за един склад за дрешкинякъде в сухата река май беше.Моля ви ако някой се сеща за какво говоря нека ми драсне два реда.Пък и името и адреса ако ми пуснете цена няма да имате.  bouquet

Хубав ден на всички и приятни разходки.

Jani4ka, ще правим ли среща?Аз съм за този ресторант,само да е другата седмица през делничен ден за да е спокойно.

# 88
Jani4ka, ще правим ли среща?Аз съм за този ресторант,само да е другата седмица през делничен ден за да е спокойно.

Аз съм за и точно даже май бях писала през седмицата на обяд, за да е спокойно. Ако има желаещи да свиркат.  Laughing

В нас така хубаво напича слънчицето. Аз си чакам нагревателя и активната гимнастика да пристигнат, храня малката и отиваме по задачки и в парка.

Предполагам, че активната гимнастика може да се пере?  newsm78 Че ми се иска да е чиста като я сложа малката на нея.

# 89
Аз нещо не мога да се справя с почистването на нослето  ooooh! Почти нищо не успявам да изкарам с клечка, да не говорим пък, че с помпата още по-зле. Само си мъча детенцето, а сутрин особено като се събужда доста похърква. Педиатърката каза, че не е от гърдичките, а от нослето, взехме Стеримар - и нищо! Аз ли не успявам? Не вярвам да няма сополки, защото пак си похриптява с нослето.
Ще пробвам като Юлия вечер след баня  Peace

Общи условия

Активация на акаунт