Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 379
  • 735
  •   2
Отговори
# 315
  • София
Много се извинявам за тъпия въпрос - тези тефлонови формички трябва ли да се мажат с мазнина преди да се сипе сместта за мъфините?
Ами нали хубавия тефлон е незалепващ уж. Аз имам "тефлонови" формички, но са от евтините (т.е. не съм сигурна дали тефлона е истински такъв) и веднъж забравих да ги подмажа, та после ядохме мъфините директно от тях  ooooh!.
За по-сигурно вече ги подмазвам с масло (олио), набрашнявам ги и тогава изсипвам сместа. Ако ползвам хартиени капсули, тогава вече не мажа с нищо.

# 316
Благодаря ти за отговора, Вени, моят уж е от гарантирано хубавите, но откакто е купен си кротува във шкафа. Видях темата за мъфините, та се сетих за нея.

# 317
  • София
Уфф, и тези ги гледах,но не са същите.Благодаря все пак  bouquet Ще чакам още предложения Grinning А докато чакам спретнах тези мъфини със стафиди,по рецепта на Петя,единствено добавих съвсем малко орехчета.Станаха превъзходни Simple Smile

# 318
Погледни и тези ,дано са те..  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=530678.0;all

# 319
Ето и едни от мен.Правих 2 дози,едната със сладко от малини/домашно/,другите с локум.
И двата вида се харесаха много....
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1338.snc4/163056_1 … 123_2783816_n.jpg

# 320
  • София
Точно тези са  PeaceМного,много благодаря Hug  bouquet Как ли не ги търсих и под какво ли не име...

# 321
Да се запиша и аз тук... Отдавна не съм го правила.

Солени мъфини по рецепта на Pety. Правя ги редовно. Благодаря за споделената отлична рецепта!

# 322
  • София
Само да вметна, че моите залепнали солени, на другия ден като изстинаха и хартията си пое мазнината си се отлепиха съвсем идеално.  Grinning Ама нали искаме топли да ги лапаме ... та само едно беше останало, колкото да разбера, че не хартията, а лакомията е виновна.

# 323
  • София
Момичета ,знаете ли някоя рецепта за солени мъфини с топено сирене/ако може без прясно мляко ,че нямам/?

Аз си взех формичики от Кауфланд и за първи път направих мъфини снощи.Станаха прекрасни.Благодаря за съветите.Формичиките от Кауфланд ги мазах с олио и брашно ,отлепиха се веднага ,без проблем.Интересно е , че сокато ги проверявах с клечка,бях доста позабола клечката и набучих едното кексче на клечката/отлепя се чудно/ Mr. Green Heart Eyes Grinning.

# 324
Здравейте мацки,
само се записвам в темичката ви за сега, защото обожавам мъфинки, но скоро не ми е оставало време да направя, камо ли да снимам и да кача. Обещавам по-нататък да се разпиша и аз при вас.

# 325
Да се разпиша в една от любимите си теми   bouquet

Шоколадови мъфини с банан и лешници               Мъфини с крънч мюсли и конфитюр

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 10:04 от nordina

# 326
  • у дома
Досега не съм пускала снимки,въпреки че правя често,защото децата много ги харесват ,но все забравям да снимам-ето ви последните ни мъфини със сладко

# 327
  • Бургас/Пз
Ето и моите мъфини с парченца шоколад и шоколадов крем отгоре. Украсени са за рождения ден на дъщеря ми с буквички от захарен фондан

# 328
  • София
Ето ги моите "лава кейк" мъфини

Както се вижда няма "лава" ефект,незнам защо, дали е от шоколада или друго нещо newsm78Пекох ги по указание 12мин.Иначе станаха доста сочни и вкусни Simple Smile Правих двойна доза,но вместо 8 ми излязоха към 15бр.

# 329
  • Бургас/Пз
Мъфини с парченца шоколад. /рецептата е с прясно мляко/

Пускам за сравнение два мъфина от двете тавички, понеже ми излязоха 24 броя, тъй като не пълних много капсулките.

От първата тавичка /първият мъфин/ станаха разномерно издути и заоблени, а от втората се наддигнаха страшно много като шапчици и после спаднаха. Нямам никакво обяднение на какво се дължи. Печени са абсолютно еднакво и като време и като температура. Може би на втората тава единственото по-различно е , че фурната вече беше наистина гореща. Дали не трябва да ги пека на по-ниска температура??  newsm78

Ето и в средата - на някои парченцата бяха навсякъде, а на други бяха паднали на дъното , пак нямам обяснение

Общи условия

Активация на акаунт