Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 395
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Да си покажа моите солени мъфинки по рецепта на Pety  Heart Eyes

Много ги тачим в нас  Crazy
Само че не успявам да се преборя със залепването на мъфина по хартийката  ooooh! Тоя път пробвах с 4 различни вида и все ми залепват. Чета ви мненията и уж все си мисля че съм разбрала къде греша ... но уви ... все не случвам на качествени форми Crossing Arms
Нищо де ... не се отказвам.
И понеже моята форма е малка (за 6 бр) и ми писна на края да пека, взех и ги метнах във формата за донъти  Embarassed... и без това не можах да намеря сполучлива рецепта за донъти. Сега ядохме солени мъфино-донъти  Blush
Но като си слагах намазних и набрашних формата и нищо не залепна. Вече и мъфини така ще пека - без хартийки  Mr. Green

chef

# 301
ТоняК радвам се ,че сте харесали солените мъфини. Simple SmileНа мен никога не ми залепват тези мъфини,изчаквам ги малко да поизстинат и после лесно се обелват.

Ако искаш пробвай тази рецепта за донът мъфини   във формичките за донъти. WinkМного е сполучлива.

# 302
здравейте  Simple Smile ето и едни мъфини с манго

# 303
  • София
Правих тази сутрин солени, бързи добруджански и пак залепнаха   Sad в същите хартии от ДМ, в които пекох пудинговите сладки, които си бяха ок.

# 304
И така да се отчета и аз: онзи ден направих мъфини по рецептата "Кекс с тиква, орехи и стафиди" на ellyganova. Станаха вкусни, но не бухнаха така, както солените, които правя. Използвам форма с 12чашки. По рецепта солените са с 2 и половина чаши брашно. А тази за сладките е с 1ч.ч. Въпросът ми е: дали мога да увелича само количеството на брашното или да напълня само половината чашки?

# 305
  • София
Момичета, в Кауфланд има форми за мъфини с 12 гнезда на цена 7 лв. (прИмоция някаква).

# 306
Момичета, в Кауфланд има форми за мъфини с 12 гнезда на цена 7 лв. (прИмоция някаква).
Може ли повече информация? От какво са направени?

# 307
  • София
Fortuna, тефлонови са (дано не бъркам  Blush). Преди няколко месеца имаха пак, но бяха по 12 лв. и имаше доста изкривени форми. Ако си купувате, оглеждайте ги.

# 308
Благодаря, Вени. Аз съм доволна от моите и засега не мисля да ги сменям.  Simple Smile

# 309
ТоняК радвам се ,че сте харесали солените мъфини. Simple SmileНа мен никога не ми залепват тези мъфини,изчаквам ги малко да поизстинат и после лесно се обелват.

Ако искаш пробвай тази рецепта за донът мъфини   във формичките за донъти. WinkМного е сполучлива.

bouquet
мерси за рецептата. Изглеждат супер .... ще се пробват тия дни  Crazy
А за залепването - и това го провбах но все са ми залепнали .... даже на снимките се вижда че всяка мъфинка е в различна хартийка .... за да видя разликата  ooooh! нищо де .... това не пречи да са вкусни и да свършат бързо  Blush

# 310
  • София
Момичета помагайте Praynig Опитвам се да открия рецептата за едни "лава" мъфини,които приличат на "Сърцето на Лаура"на yoli ,но течното отвътре се получава от парченца шоколад,а не от недопечено тесто(дано ме разбрахте) Прегледах 2 теми и в гугъл търсих,но неуспях да ги открия,а мисля,че точно в темата за мъфините беше пусната рецептата.

# 311
  • Пазарджик/Лондон
 Заповядай :

http://yoli-www.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html

# 312
  • София
Тези ги знам,търся подобна,но течното отвътре е само от шоколад-мисля,че беше нещо като по 2блокчета шоколад за порция newsm78

# 313
# 314
Fortuna, тефлонови са (дано не бъркам  Blush). Преди няколко месеца имаха пак, но бяха по 12 лв. и имаше доста изкривени форми. Ако си купувате, оглеждайте ги.

Много се извинявам за тъпия въпрос - тези тефлонови формички трябва ли да се мажат с мазнина преди да се сипе сместта за мъфините?

Общи условия

Активация на акаунт