Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 606
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • на дъното
ani d благодаря ти за солените мъфини и линак към рецептата.От доста време се ровя и търсех също такава която да не залепват,но тази наистена е супер и според всичките ми опити тайната е в бакпулвера Wink.

# 541
  • у дома
Може ли снимка ан самата форма,защото ми сатна интеерсно-не съм виждала такава.
Ето я формата

Дани77
, направи пудинговите мъфини на Лабрекс - много са хубави и пухкави. Тези, които правих със сладкото от вишни не ми харесаха, станаха жилави, а аз искам да приличат на тези кексчета с пълнеж, които се продават Магдалени ли какви бяха. Ще търся рецепта с прясно, а не с кисело мляко, защото май оттам идва жилавостта.

Благодаря!   bouquet   bouquet   bouquet
От България ли е купувана?Не съм виждала никъде нещо подобно  newsm78

# 542
  • Бургас
Привет момичета.

От няколко месеца майсторя различни мъфини ,сега откривам темата и се записвам да следя за идеи.

Пост-вам снимка на едни мъфини със сирене,които направих днес...

Хубав ден .  bouquet

# 543
  • Вече на светло в София
Sunny Sky, изглеждат много апетитни! Моля пусни рецептата Praynig И аз съм новак. Тепърва правя мъфини. Уча се Joy

# 544
  • Бургас/Пз
Днес и аз съм на вълна мъфини - едни козуначени и едни със сирене.
Козуначените са по тази рецепта - http://dimitranas.blogspot.com/2009/04/blog-post_07.html но нещо не ми се получиха като на снимката, в смисъл че не бухнаха така. Обаче пък са невероятно вкусни и изобщо не са тестени!!

Със сиренето вече съм пускала рецептата малко по назад, сега я пускам пак за MAD65, понеже са много лесни и сполучливи, ако иска да ги пробва!! http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=1955 , пак отбелязвам, че аз ги правя с по-малко мазнина, може би 1/2ч.ч чаша някъде!

# 545
  • Бургас
MAD65 ,правих ги точно по рецептата ,която Ani_d е посочила. Аз също слагам по-малко мазнина.  Peace

# 546
  • Вече на светло в София
Благодаря, ви. Страхотни сте. Направих рецептата на ani_d    bouquet  Найстина е много бърза за приготвяне и страхотна за хапване Grinning

# 547
  • София
Благодаря ви милички страхотни рецепти и аз ще пробвам  Hug Hug Laughing

# 548
Здравейте.
Изчетох цялата тема,но реших да се допитам до вас за един въпрос. Simple Smile
За сряда трябва да направя около дузина мъфини,но с някаква украса от горе,че са за рд на майка ми,да черпи в работата.Имам две рецепти,по които правя,но нито една от двете не ми се струва подходяща и се чудех дали мога да опитам да направя по рецептата за един кекс с газирано,който става много хубав,пухкав и вкусен.Прочетох,че някои го правят това и май ще опитам и аз.Другото,за което искам съвет е за глазурата.Не иска да е захарно тесто,за това мислех с шоколадова глазура,а от горе с бял шоколад да направя подобно на тортата Неделя,ама дали ще се получи?някой правил ли е на кексче?Или ми препоръчайте друга глазура? Simple Smile
Благодаря!  bouquet

# 549
Аз мисля че с рецепта за кекс пак ще стане,мъфините са си вид кексчета. Wink
А с тази глазура за която си писала ще станат страшно вкусни. Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 мар 2011, 21:52 от Pety

# 550
Да,така мисля и аз.Освен утре да спретна едни пробни...  Crazy

# 551
  • под тепетата
pebs ,защо не направиш портокаловите на Umbra, хем са си с глазура ! Невероятно меки и ароматни са.Другите ,за които веднага се сещам са сладкишът на сладка хапка с майонеза- изпитан и лесен.

# 552
Направих си по моята рецепта за кексчета,която имам от години,полях с кафяв шоколад и станаха супер.Simple Smile По-късно може да пусна и снимка.
Биляна,не ми се иска да рискувам с нова рецепта точно за празника,че ако вземат да не станат....  Crazy Иначе на сладкиша с майонеза съм навита много и скоро ще го пробвам,независимо на кексче или на сладкиш.Благодаря за съвета.  Peace

# 553
Здравейте момичета, и аз съм от новобранките в мъфиноправенето. Ето  моите първи стъпки . http://kukita83.snimka.bg/other/m-finki-i-k-p-keyikcheta.576004

# 554
  • Вече на светло в София
kukita83, как са ти се задържали парченцата шоколад. Моите се разтопиха. (А  и  нямам свестен фотоапарат да ги видите)

Общи условия

Активация на акаунт