Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 478
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
маякуб,

Може и сирене крема да сложи6 (една от девойките беше споделила, че ги е направила с Крема и били ОК), а според мен и извара дори  може да се се ползва, вместо Филаделфия - стига да се разбие добре Simple Smile

Но с Филаделфия станаха ЧУДНИ   chef

# 151
Angellove ,наистина много ме радва,че са ви харесали мъфините!  Hug Hands Clap
Давай снимките да им се порадвам и пооблизвам!С 2 с.л. крем ли ги направи?

маякуб ,става и с извара,но трябва да я пасираш много добре с яйцето,за да не се усещат топченцата в нея.По-добре в такъв случай вземи крема-сирене.Филаделфията може да се замени и с Ескиза,но да е пак натурална,т.е. несолена,без никакви подправки.Също може би натуралната Рама крем бонжур ще свърши работа.Те са все от един сорт.
Аз никога не слагам в мъфини или кекс сода,предпочитам бакпулвер,а пък двете заедно изобщо. Peace

# 152
Здравейте, най-накрая и аз реших да се пробвам с мъфините, но не мога да избера рецепта. Ще съм ви благодарна да  ме посъветвате с коя рецепта да започна, за да се получат от първия път. Hug

# 153
Аз бих ти предложила ето тези - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243588

# 154
благодаря за отговорите, сега във фурната ми се пекат портокалови мъфини, после ще направя и глазурата, а по-късно мисля да направя тези с колбас  Heart Eyes

# 155
Ето и моите Мъфини с крем и ......... банани по рецептата на pure elixir
Страхотни са  Hug

# 156
Благодаря за съвета, delicate! Започнах с  кексчетата на блонди, малко се сгафих с формите за печене, защото реших да пека само в хартиените формички и едва ги спаких от изливане Embarassed, но... парен каша духа и на  следващия ден направих боровинковите мъфини и станаха бижу. Само не можах да ги снимам, защото хуните в къщи са много бързи Laughing, та другия път ще се отчета и аз със снимки.

# 157
И моите вариации по рецептата на pure elixir Мъфини с круши, крем сирене и сушени череши - само попромених малко съставките  на тестото (http://angellovescooking.blogspot.com/2010/11/blog-post_28.html).

А комбинацията от круши и крем сирене е  Heart Eyes УНИКАЛНа!!!

pure elixir, предлагам ти да я патентоваш Simple Smile

# 158
  • София
Ето и моите лимонови мъфини с бял шоколад

Чуден кекс, но със стафидите отгоре, че забравих да ги смеся с тестото  Rolling Eyes

# 159
Angellove , това ми хареса много Wink:
"Чаша горещ шоколад с глътка мляко и капачка Бейлис - и ароматни мъфини с круша, крем сирене и сушени череши... Почти не се сещам за по-греховно и блажено начало на работния ден!!"

Определено страхотно начало на деня,а кафето с мляко и бейлис в компанията на тези мъфинки събуди у мен съвсем неблагородна завист Mr. Green.
Прочетох рецептата,благодаря че си я включила в блога си,както и за милите думи към мен!Мъфинките са разкошни,а идеята за сушените череши и круша в тестото е супер,поздравления!   bouquet

nas ,без съмнение и с банан са били много вкусни!  PeaceHug

Така се отплеснах по вашите мъфинки,че щях да забравя да си покажа моите банички-мъфини  :

Вместо кр.масло използвах майонеза-много пухкави и вкусни станаха.

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 14:31 от Анонимен

# 160
pure elixir,

Мъфинките ти са N:1 в момента в мъфин класацията вкъщи Simple Smile, така че - нямаше как да не ги включим в блога...

И извинявай, че не отговорих до сега на едно предишно твое питане - сложих малко повече от 2 с.л. крем на всеки мъфин, въпреки че кремът ми стана леееко по-течен, защото явно не ми беше толкова малко яйцето Simple Smile, но въпреки това си се изпекоха прекрасно!!

Приятна вечер   bouquet на всички

# 161
Angellove ,и аз ще сложа следващия път смело по 2 лъж. крем.
Много се радвам,че сте си доставили наслада у дома!  bouquet

# 162
  • София
 В темата ухае много хубаво!

След като отново съм по майчинство реших да се върна към кулинарното си хоби. Докато търсех всякакви коледни формички за сладки, кексчета и други подобни съвсем случайно попаднах на едни австралийски сайт, който според написаното доставя безплатно до 1 декември, включително, до целия свят. Формите за мъфини са много интересни и реших да ги споделя с вас
Аз харесах това http://www.dinodirect.com/cake-pans-animal-silicone-currency-AUD.html и товаhttp://www.dinodirect.com/cake-mold-cookie-insects-currency-AUD.html, както и много други но ще трябва да се огранича.
За съжаление до сега не съм пазарувала от този сайт и не мога да бъда по-конкретна.

# 163
  • под тепетата
Леле, страхотно изглеждат!
 У нас пробвахме  кекса с локум и орехи под формата на мъфини и любимите ми  белтъчни кексчета.Таткото не можа да каже кои са по-хубави  Mr. Green

# 164
Сега открих темата, много вкусно изгеждат, чак ми се прииска да ги направя, а не съм голям кулинар.Но искам да попитам как ги печете в специална тава за мъфини или може и в обикновенна?Ако сложа формичките за мъфини в обикновенна тава няма ли да се разлеят?

Общи условия

Активация на акаунт