Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 460
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ето ги и моите първи мъфинчета, след като видях вашите и не можах да се стърпя и аз да не направя.
Рецептата съм качила на блога ми: http://vkusotiiki.blogspot.com/2010/12/blog-post_07.html

# 226
  • София
liani ,поздравления! Кажи сега падна ли сладкото на дъното?
 Аз имам запланувани 3-4 дози за четвъртък от мъфините с вишни на labrex -чето.Иде време за коледно черпене по училищата и моята госпойца  си ги поръча Mr. Green
Ми не,не падна.Всъщност станаха ужасно вкусни(но много малко-11бр,едва успях да ги опитам Whistling ) Сложих им сладко от горски ягоди.

# 227
  • под тепетата
Мерси,liani! Ще се пробват значи   bouquet

# 228
  • Бургас/Пз
Направих ето тези мъфини с бял шоколад http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2524.msg82607/topicseen.html#new . Станаха невероятни на вкус, а и рецептата е много лесна, ако има възможност моля ви да ги сложите на първа страница. Надуха се много станаха като кулички направо.

# 229
мъфини с извара,ябълки и локум

# 230
Добре че се ровнах тук  Simple Smile, че щях да проспя готините мъфини с извара, ябълка и локум на pure elixir   Embarassed

Запазвам си рецептата да ги направя при първа възможност!!! Но още не сум сготвила ония прекрасни нейни мъфини-банички, че нещо не смогвам  Embarassed Срам Simple Smile

# 231
ето и моите мъфини , топли топли , по рецептата за Чуден кекс

# 232
От мен едни Кексчета с локум, лешници и канела, заимствани от рецепта на Аелис.

# 233
Angellove,благодаря ти,радвам се,че ти харесват.  bouquet
Рецепта не съм писала,защото са волна импровизация,ще спомена само продуктите,ти си добър кулинар,вярвам ще си нагласиш пропорциите по вкус и усет без проблем.Имах останало от крем-питата около 1 ч.ч. смес от яйце,прясно мляко,захар,извара и пудинг и към това прибавих 1 яйце,олио на око,1 ябълка на парченца,канела/просто си е задължителна с ябълките Grinning/,ванилия,бакпулвер,малко натрошени ядки, още малко кафява захар и брашно,колкото да стане гъсто тесто.Насипах във формичките и боднах отгоре по едно парченце локум.

А за мъфините- банички не се коси,ще се сетиш за тях веднага,щом ти останат кори за баница и се зачудиш на какво да ги направиш! Hug

# 234

Днешните ми мъфини с ябълки, орехи и канела

и солените с много подправки, сирене, шунка и маслини.

# 235
  • Бургас/Пз
Направих мъфините на Винце, но вместо с вишни с ягоди, и вместо обикновено кисело мляко сложих ягодово! Получиха се доста сполучливи, но на мене ми идват малко хлебни като вкус, може би това брашно наистина е повечко и накрая самата смес беше доооста гъста. Важното е обаче че най-после сладкото не падна на дъното  Grinning

а този и още два такива защо станаха така накривени не разбрах изобщо  Thinking Thinking ooooh! ooooh!
Лабрекс, тези с ябълката и канелата има ли ги на първа страница?  newsm78

Моля и да ми препоръчате шоколадови мъфини, но не браунис, по върможност с парченца шоколад в самото тесто, а не само отгоре в средата на мъфинчето, дано ме разбрахте  Mr. Green

# 236
Лабрекс, тези с ябълката и канелата има ли ги на първа страница?  newsm78

Моля и да ми препоръчате шоколадови мъфини, но не браунис, по върможност с парченца шоколад в самото тесто, а не само отгоре в средата на мъфинчето, дано ме разбрахте  Mr. Green

ani_d,  много са ти хубави мъфинките, умирам си за такива бухнали вулканчета! Heart Eyes   bouquetТестото наистина е по-хлебно и гъсто, затова и не пропада сладкото. Аз си ги харесвам тях! Peace
Рецептата на тези с ябълки, орехи и канела не съм я писала, ще я сложа в Любими може би по-късно тая вечер, правя ги за втори път и все повече ми харесват. А за шоколадови, погледни тая рецепта - Шоколадови кексчета, много бързи, лесни и според мен вкусни. Ако ти допада....... Peace

# 237
  • Бургас/Пз
Лабрекс, благодаря ти много! Ще следя в Любими да знаеш!  Peace Аз тази бременност обожавам вкусът на ябълки и канела, имам чувството че мога само на това да карам  Laughing Ще пробвам школадовите и ще докладвам!

# 238
# 239
  • Бургас/Пз
Лабрекс   bouquet, видях , че си качила рецептата, тези дни ще бъде направена!

Ето и снощните мъфини, които са вариация на ето тази рецепта http://vkusnoikrasivo.com/recepy/914/%D0%9F%D0%BE%D1%80%D1%82%D0 … 0Orange%20Muffins
Вместо кисело има прясно шоколадово мляко и половин настърган шоколад!

Общи условия

Активация на акаунт