Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 472
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
ето и моите мъфини скрема сирене и круши (без крушите, сложих остатъци от пълнената ми тиква с плодове)
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2624/206291141639622614512915 … Hv9eYapa6HVM2.JPG

# 211
И моите кексчета от вчера

# 212
Момичета, някой правил ли е банановите мъфини от първа страница?
Имам няколко въпроса за тях...
Първо, как да разбъркам 3 банана само с едно яйце, няма ли да стане много сухо?
И един бакпулвер ли е равен на една чаена лъжичка или трябва да сложа само част от пакетчето?

# 213
Момичета, някой правил ли е банановите мъфини от първа страница?
Имам няколко въпроса за тях...
Първо, как да разбъркам 3 банана само с едно яйце, няма ли да стане много сухо?
И един бакпулвер ли е равен на една чаена лъжичка или трябва да сложа само част от пакетчето?

wish, ако става въпрос за рецептата на Пети, бананите ги размачкваш с вилица и смесваш с яйцето, разтопеното масло и захарта. А 1 ч.л. бакпулвер е половин пакетче от тези на д-р Йоткер, те са по 10 гр.

# 214
Благодаря. Точно за тази рецепта питах...
Утре ще ги правя и ще споделя.  Hug

# 215
Здравейте момичета Simple Smile
Отдавна Ви чета, но днес реших да Ви покажа и моите мъфини послучаи утрешния празник Никуден Simple Smile

Не са нещо кои знае какво, но са ужасно вкусни Simple Smile

# 216
маякуб-какви пухки са станали мъфинките ти Crazy,супер изглеждат!

и аз съм на мнение,че за толкова олио,яйца и мляко брашното ти е било малко.Затова е добре да свикнеш да коригираш рецептите по усет,а не дословно да ги спазваш,защото понякога има разминаване,неточности,различно гъсти млека,различно големи яйца и т.н.Сиренето,както казва Пеп-чо,също може да е пуснало доста вода или някаква нерегламентирана мазнина Wink при печенето и да е причина да станат мъфините глетави.

Хартиените капсули на Факелпан при мен залепваха с всякаква рецепта,независимо сладка или солена.

Здравейте! Никога не съм правила мъфини. Вчера като бях на пазар видях хартиени форми за мъфини ,много красиви и си купих, но сега като ви чета разбирам, че трябват и други силиконови, но все пак да ви питам може ли да се изпекат, ако се сипе сместа само в хартиени форми,без да се слагат в силиконови .Ще се разлеят ли?

Ако вземеш силиконова форма няма нужда от хартиени капсули.

# 217
  • Стара Загора
В Метро вчера имаше силиконови форми, кръгли  и звездички с 6 гнезда и правоъгълна форма, и мини формички  на Зенкер за 40 лв някъде 8 части. Металната тавичка за мъфини беше 8, 40 лв
На мен факелманските хартийки също ми залепват.

# 218
  • София
Току що се сдобих със силиконова формичка за мъфини newsm44 и почвам да творя.Питанката ми е, понеже тя е със 6 гнезда,а дозите обикновено са за около 10-12 мъфина, как да процедирам? В смисъл ако сложа хартиени чашки ,после мога ли веднага да ги извадя и да заредя другата доза или как newsm78 Моля за помощ и съвет Praynig

# 219
  • под тепетата
Разбира се, слагаш останалата част от тестото в хладилника до изпичането на първата партида. На мен обаче времето все ми е кът и съм се снабдила с 3-4 тавички ( една 12бр, три с по 6бр, а сега и 12 силиконови от Меркари) ,мяткам хартийките и понякога пека и по 24 наведнъж  Grinning
 И друго се стих както беше казала една мама по-напред - купи си от чашките от алуминиево фолио за еднократна употреба.Слагаш хартийка и не се цапа чашката и става за многократна употреба  Mr. Green ,, за да печеш наведнъж.

# 220
  • София
Благодаря  bouquet абе аз си мислех да си взема 2 формички,че бяха и на промоция по 11лв,но реших другата за по-натам да я оставя.Явно няма да е за много по-натам Mr. Green

# 221
  • София
А и още нещо се сетих Embarassed Нали няма проблем за силикона като го сложа върху скарата на вече загрятата фурна?Все пак и тя доста се напича и дали няма да го прогори newsm78

# 222
А и още нещо се сетих Embarassed Нали няма проблем за силикона като го сложа върху скарата на вече загрятата фурна?Все пак и тя доста се напича и дали няма да го прогори newsm78

Слагай, няма проблем, и аз така пека. Peace

# 223
  • София
Благодаря на всички  bouquet Ето ги и моите първи мъфинки
Правени са по тази рецепта.За вкус още не мога да кажа,на вид са ОК,но снимката е ужасна,защото ми падна батерията на апаратчето и ги снимах с тел.

# 224
  • под тепетата
liani ,поздравления! Кажи сега падна ли сладкото на дъното?
 Аз имам запланувани 3-4 дози за четвъртък от мъфините с вишни на labrex -чето.Иде време за коледно черпене по училищата и моята госпойца  си ги поръча Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт