Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 480
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас/Пз
А солените мъфини на вас залепват ли ви по хартийките. Моите като тръгнем да ги ядем и половината ги чоплим от хартията, със сладките няма този проблем!

# 196
А солените мъфини на вас залепват ли ви по хартийките. Моите като тръгнем да ги ядем и половината ги чоплим от хартията, със сладките няма този проблем!

а, да вчера забравих да спомена и този проблем, но предположих че е от самата рецепта като цяло. Понеже изобщо не ми се получи. Сега отивам до Кауфланд за още брашно, че ми свърши и почвам да правя наред  Crazy

# 197
от хартията е. Ето тази бялата с ивиците - разчупваме и каквото излезе, другото - с лъжичка го обираме.

а тук се вижда червената хартия как е отлепена без да е залепнало нищо по нея  Това са различни хартии от едно тесто.

и един мъфин от зелените  - отлепен идеално (в дъното се виждат пак жълти и червени хартиени капсули )

Тези цветните са от магазина на Кадемлия.

# 198
  • Бургас/Пз
Пепчо, благодаря ти, аз също заподозрях причината в хартийките, но не бях сигурна!

# 199
  • под тепетата
А тези на ивиците са от Кауфланд на Факелман ли ? Имам ги, но още не съм ги пробвала.С тези от ДМ-а нямаше проблем, но по принцип гледам да не махам хартийките докато мъфините са топли.

# 200
Здравейте! Никога не съм правила мъфини. Вчера като бях на пазар видях хартиени форми за мъфини ,много красиви и си купих, но сега като ви чета разбирам, че трябват и други силиконови, но все пак да ви питам може ли да се изпекат, ако се сипе сместа само в хартиени форми,без да се слагат в силиконови .Ще се разлеят ли?

# 201
  • Бургас/Пз
Здравейте! Никога не съм правила мъфини. Вчера като бях на пазар видях хартиени форми за мъфини ,много красиви и си купих, но сега като ви чета разбирам, че трябват и други силиконови, но все пак да ви питам може ли да се изпекат, ако се сипе сместа само в хартиени форми,без да се слагат в силиконови .Ще се разлеят ли?

Пробвай да сложиш две три хартийки наведнъж и тогава изсипи сместта! И гледай да не преседява в хартийките , а веднага ги мятай във фурната

# 202
А тези на ивиците са от Кауфланд на Факелман ли ?

не са от Кауфланд, едните са ми от Метро, другите - не помня от къде  newsm78 Като изстинат маааалко по-добре се отлепват, но общо взето - същите залепнали са си  #Cussing out

# 203
Знам , че не е много по темата, но някой може ли да ми каже на колко се равнява 20гр мая от сухият вариант? Мерси  bouquet

# 204
Знам , че не е много по темата, но някой може ли да ми каже на колко се равнява 20гр мая от сухият вариант? Мерси  bouquet

Реа, цитирам ти katka72, дано ти свърши работа. Peace

Обикновено 1 кубче жива мая е равно на две пакетчета суха,поне така е с тази  на Д-р. Йоткер,която използвам и която ако не се лъжа е 14 гр.Има обаче една френска марка,която е 28 гр. и съответно е равна на едно кубче.Най-често за един килограм брашно се слага едно кубче жива или две пакетчета суха от 14 гр.

# 205
Благодаря  labrex за бързият отговор, мислех лично към теб да се обърна, но ми беше неудобно.... Heart Eyes
На д-р Йотхер е сухата мая, но на пакетчето пише 7гр  и това ме обърка.

# 206
  • Стара Загора
Пише, че е 7 гр и че е за 500 гр брашно

# 207
Благодаря  labrex за бързият отговор, мислех лично към теб да се обърна, но ми беше неудобно.... Heart Eyes
На д-р Йотхер е сухата мая, но на пакетчето пише 7гр  и това ме обърка.

Реа, аз самата не ползвам суха мая и затова не съм се интересувала. Предпочитам живата. В темата за хлебопечките имаше отговор на въпроса ти, но не го намирам. Ако не бързаш, ще поровя още малко, пък може и някой още да се включи, за да си сигурна. А можеш наистина по количеството брашно и мая да определиш колко ще ти трябва. На живата обикновено пише на опаковката за колко кг брашно е. Ако нищо не пише, и аз слагам на кг брашно пакетче жива.
Чак сега видях, че ти е неудобно...........няма какво да ти е неудобно, питай, нали всички питаме за какво ли не. Пък аз, ако не мога да отговоря, друг ще ти напише, няма страшно и неудобно!   bouquet

Добавям  поста на Кремче Ванилия, погледни и него.

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 13:11 от labrex

# 208
Благодаря ви момичета аз замесих вече, квото става да става.
Ето по тази рецепта ще е питката ми: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260129.60

# 209
  • Атлантис, Галактика Пегас
Здравейте. И аз идвам с мъфинчета

Това са мъфини със сладко. Аз ползвах сладко от малини.

2 яйца, 7 суп. лъж олио, 200грама кис. мляко.
350 гр. брашно, 2 ч.л. бакпулвер, 80 гр захар, щипка сол.
Мокри съставки смесваме отделно, сухи отделно и после ги съединяваме, пече се при 180-200 градуса

Общи условия

Активация на акаунт