Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 379
  • 735
  •   2
Отговори
# 330
Да се подредя и аз след тези вкусотийки .....

Мъфини с кока кола

# 331
Здравейте!!!  Hug

nordina  - стърахотни мъфини!!!

Да си покажа и аз най-после моите Мъфини с бял шоколад и целувчена коричка

Прекрасна седмица на всички!!!   bouquet

# 332
  • София
Ммм,много вкусно изглеждат и тортата също.Ще се пробва,но трябва да е скоро докато имам Бейлис  Sunglasses

# 333
Здравейте! Аз съм нова в темата  много ми допаднаха тези мъфини:
Ето и моите мъфини с парченца шоколад и шоколадов крем отгоре. Украсени са за рождения ден на дъщеря ми с буквички от захарен фондан

Искам да получа повече инфо за тях.Преди да се постави крема изравняват ли се/т.е. изрязва ли се това което е издутичко/,с хартиените формички ли се пекат,те намасляват ли се  преди да се сипе сместа ?
Ако може разбира се Grinning

# 334
  • Под звездите
Момичета от извесно време немога да си намера книжни капсули за мъфини.
Кажете каде мога да си намера, за София става въпрос.

# 335
  • Стара Загора
В ДМ продават 200 бр. за 4 и нещо.

# 336
Вчера видях в магазин Евроленд ( на входа на маг. ХИТ - Люлин) Това е матазинче от типа “ за левче“, но доста по-добре зареден. Имаше  различни - шаренки, едноцветни.... Peace и мисля, че бяха за около 2 лв.

# 337
  • София
Толкова красиви и вкусни изглеждат творбите Ви,момичета!
Тотално съм спечелена за мъфин каузата!Вече имам тавичка с 12 гнезда.Избирам си рецепта и ще се похваля(оплача) със снимка следващият път на творението си! Hug

# 338
здрасти момичета...имам един вапрос ...много ме мъчи: не може ли да сменим бялото брашно с пълнозърнесто(или типово ,ръжено )???  newsm78  каква е разликата (има ли такава във вкуса )??? и бялата захар с кафява??? (все пак да се позаблуда ,че са малко по-диетични и здравословни...)...благодаря ви предварително Simple Smile

# 339
здрасти момичета...имам един вапрос ...много ме мъчи: не може ли да сменим бялото брашно с пълнозърнесто(или типово ,ръжено )???  newsm78  каква е разликата (има ли такава във вкуса )??? и бялата захар с кафява??? (все пак да се позаблуда ,че са малко по-диетични и здравословни...)...благодаря ви предварително Simple Smile
На първа страница има рецепти с царевично брашно в раздел солени мъфини.
Аз съм правила мързеливите мъфини и стават много сполучливи.

# 340
  • под тепетата
Можеш ,разбира се! Мисля, че nordina има доста такива рецепти, а и можеш да импровизираш. Като заменям брашното, оставям наполовина бяло, за да бухнат. Разлика във вкуса не виждам съществена, но сме добри прасенца вкъщи  Embarassed
  stefa , честито и Фнимавай ! Това води до пристрастяване  Wink Щерката установи, че не помни откога не съм правила обикновен ,нормален кекс  Mr. Green

# 341
аз ги видях рецептите (почти целия форум изчетох ) но ми се стори ,че рецептите са повече за солени , а аз искам сладките Simple Smile въпросът ми специално беше дали на всяка една рецепта мога да си смена брашното...
Та значи пълнозърнестото не се надига толкова...не може ли малко повечко набухвател да сложа Rolling Eyes  много съм зле в кухнята  ,само знам да цапам Simple Smile

# 342
  • под тепетата
Не бих сложила повече набухвател, че ще цъфнат като вулкани  Mr. Green
 Ето тук    http://nanita-nordina.blogspot.com/search/label/%D0%BC%D1%8A%D1% … D0%B8%D0%BD%D0%B8
    нордина е дала много рецепти - има с мусковадо, има и без глутен, а може да замениш и част от бялото брашно с пълнозърнесто,типово ,грахам...дано се включи, не вярвам да пострада рецептата от това.
 Аз бих сменила , пък и от опит глава не боли. Успех и да докладваш!

# 343
момичета,ето моите мъфини и то само със сода - нямах бакпулвер   newsm44

За първи път правя - тези ги измислих с мед и орехи

300гр брашно
1ч.л сода
50гр овесени ядки
300мл кисело мляко
2 яйца
3с.л мед - но май е малко
Орехи - смляни
есенция бадем

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 14:18 от boggy

# 344
момичета,ето моите мъфини и то само със сода - намах бакпулвер   newsm44

boggy, добре изглеждат, съвсем по мой вкус, много харесвам такива надутички бомбички! Peace Grinning Запиши рецептата, щом е сполучлива!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт