Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 637
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • Стара Загора
polly, формата ми е такава - в долната част с издадено нагоре сърчице и като се обърнат там остава вдлъбнато/напълненото с шоколад/. Уф, ама го обясних дано си разбрала. Ако трябва ще я снимам.

Аз за първи път ги правя, но не са ми са спихвали  Simple Smile

# 451
И на мен много ми допадат на вкус , но 5мин. след изпичането  спадат,направо спихват  Laughing единствено при тези мъфини ми се получава така  newsm78, аз ли не правя нещо както трябва или са си такива?Като суфлето  Laughing.

polly, хиляди пъти съм ги правила, такова спихване не ми се е получавало. Вероятно нещо с печенето или температурата, или пък да не ти идва малко брашното, т.е. много рядка смес да става newsm78. Ако решиш пак да ги правиш, добави лъжица-две брашно, ако ти се стори рядко тестото, така от разстояние ми е трудно да определя причина, но самите мъфиники не стават спихнати. Peace

Сиер, много оригинални са станали, а съм сигурна и вкусни с това шоколадово допълнение!  bouquet

# 452
Тук някой беше споделил,че е най-добре след като се изпекат мъфините със шприц да се напълнят с шоколад или сладко.Така и направих аз,изпекох ги /такива с банан/,обелих ги и  от долната страна напълних с течен шоколад леко разтопен с малко олио/.Станаха страхотни,ето снимка,но нямам разрязани,ометоха се веднага.......
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/169094_1984557335 … 0038_322999_n.jpg

# 453
  • Пловдив
здравейте момичета от доста време ви чета и все не с еосмелявам да напиша нещо днес много ми се прииска да направя някоя от вашите рецепти но нямам формичка за мъфини нито от тези хартийки.Та въпросът ми е можели да се направят в обикновенни чашки за кафе и кои рецепти ще са най подходящи?

# 454
  • под тепетата
Здрасти,дан4е!
 Ако чашките са огнеупорни стават, но малко трудно ще ги измиеш после. Майка ми има от дуралекс за чай, а аз за ракия - стават, че и са удобни,защото са с прави гладки стени. Намажи ги с олио и набрашни леко. За рецепта - според продуктите ,които имаш и харесваш.
 Ето тази на лабрекс за секретарските мъфини , мисля че няма да те затрудни. Пълни 2/3 от чашката, за да има място да бухнат.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg7591500#msg7591500

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 17:43 от bilqna_69

# 455
  • Пловдив
еми незнам дали са огнеупорни не са дуралексови обикновенни керамични чаши може би
никак не им разбирам но рецептата ще я пробвам независимо днес или другата седмица ( когато си купя форми) голямо благодаря все пак ще ви чета редовно

# 456
Елате да се запознаем  Hug
Сега откривам вашата чудесна тема и реших да се присъединя.
Първо искам да ви покажа последните ми бананови мъфини.

и аз пак да задам въпрос Simple Smile
мъфините винаги ми изгарят отгоре и трябва да им слагам фолио за да не станат на въглен...та да питам вие как си настройвате фурната? да пече и отгоре и отдолу ли??? какъв ще е резултатът ако първо пусна фурната само отдолу да пече и след 15 мин. я пусна и от двете страни???мерсиии предварително
моите за 15 минути са готови.... максимум 20 при Т 170-180С. и отгоре и отдолу пече, да има равно разпределение на топлината. В случая ако ще пуснеш  нещо едно - няма да има такъв баланс в Т. така мисля. та или сложи ги по-низко (ако може) или съкрати времето на печене.  Peace

# 457
  • под тепетата
julianka , не мога да не ти кажа добре дошла!
 След като разгледах блога ти само мога да си представя  какви красоти ни очакват от теб!
 Приятно мъфиноправене   bouquet

# 458
  • София
julianka ,прекрасни произведения си сътворила.Може ли да споделиш  рецептата за мъфините?    И още нещо-как се постигат правилните линиики с разтопен шоколад отгоре?
Начинаещ кулинар съм и задавам елементарни въпроси Laughing

# 459
И аз щях да питам за рецепта, всичко, което има банани в нас е на почит Hug

# 460
  • близо под тепетата
И аз да се включа с пудинговите мъфини на Labrex...уникално вкусни станаха!  bouquet Hug
Пудинга ми беше обикновен бананов, добавих орехчета и локум... голяма смесица на вкусове Blush

Май малко множко съм сложила от сместа, повече от 12 бройки щяха да излезнат, затова гледах да наглася сместа... но въпреки че излезнаха от формата(и да не казвам на какво ги оприличиха #2gunfire ) , всичко беше излапано в рамките на 30 мин Laughing едвам спасих няколко, за да се похваля hahaha начинаеща готвачка съм, така че, извините! Mr. Green

# 461
Мерси за приятни думи, момичета!
Още не съм разгледала всичките ви рецепти, може би моята е подобна на някоя горе спомената от вас, но щом питате - ето тук писах как ги правя http://juliscake.blogspot.com/2011/02/banana-cupcakes-for-evening-cup-of.html
за шоколадови линии: това са разтопени бял и черен шоколад (на водна баня), а рисувам с пош от оризова хартия.  Шоколада трябва да се стегне малко след разтапянето, защото от топлината на ръцете той пак ще се втечни.
Дано съм била полезна   chef

# 462
Да се включа с едни капучино мъфини  Grinning

# 463
Убийствено изглеждат рано сутринта за хора, които току що стават Hug Страшни са Peace

# 464
ауууу аз правих мъфини с кафе оня ден, голям хит  Party не съм ги снимала да ви покажа, следващия път  Peace

Общи условия

Активация на акаунт