Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 608
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Ани то тва със смокините дойде от мен щото си направих "почистване" на смокиновото сладко в хладилника а рецептата на лабрекс е за секретарските мъфини.

# 481
  • под тепетата
ani_d , погледнах рецептата- наистина е много олиото, и сирене бих сложила 1ч.ч. Иначе няма лошо, че стават повече  Wink . Сдобила съм се и с формичка шестица и пека наведнъж всички.

# 482
  • Бургас/Пз
Ани то тва със смокините дойде от мен щото си направих "почистване" на смокиновото сладко в хладилника а рецептата на лабрекс е за секретарските мъфини.
dan4e rk , благодаря за пояснението, че вече реших, че аз нещо не съм в час  Rolling Eyes Значи към рецептата са скеретарски мъфини добавяш смокини нарязани на парченца, нали така??

ani_d , погледнах рецептата- наистина е много олиото, и сирене бих сложила 1ч.ч. Иначе няма лошо, че стават повече  Wink 
bilqna_69, аз сложих сирене, както е в рецептата, но беше изключително сухо и доста маслено, та може и от него да дойде проблема. Определено обаче не ни беше много за нашия вкус  Mr. Green Mr. Green
Сестра ми обаче се оказа, че днес и тя ги е правила, но е сложила 1ч.ч сирене, направо извадено от водата и натрошено и 150мл олио и каза, че са перфектни. /живеем на 300км една от друга, а много често се оказва , че приготвяме еднакви десерти без да сме се наговаряли! Grinning/

# 483
Ето едно предложение http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg71121.html#msg71121

Страшно съм доволна от рецептата.
Сега да поясня какво правя аз.Първият път направих всичко по рецептата,но имах два банана,затова сложих и малко варена тиква.Но,сместа ми се стори прекалено гъста и добавих около половин чч кисело мляко.Това накрая,след като обърках продуктите.Получиха се страхотни мъфинки.Сместа по начало е по-гъстичка,като гребнеш с лъжица,трудно да пада.При мен така се получава.
Днес нямах банани и направих с портокалови и лимонови корички,отново допълних сместа с кисело мляко.Ще станат много хубави и с парченца локум.
Пека първо на долен реотан и след 10 минути пускам и горния.

аз пък да ти кажа как още видоизмених рецептата  Joy нямах банани, сложих стафиди, после докато се пресягах за захарта, видях че имам петмез с изтичащ срок на годнос и ми дожаля да го хвърлям....

та в крайна сметка тези мъфини се получиха и с петмез и със стафиди   chef  но ще ги пробвам и в по-оригинален вид по-нататък.

биляна - благодаря и на теб, но се засилих да правя на максмама предложението, а и нещо тази майонеза още не съм й се навила....

# 484
  • Разград
Тити,радвам се,че си доволна.Явно рецептата търпи доста модификации.

# 485
момичета някоя от вас  пробвала ли е да сложи мед вместо захар???  има ли причина да не се получи нищо???

# 486
  • Варна
искам да ви питам, къде съхранявате готовите мъфини, за да не изсъхнат?

# 487
  • Разград
искам да ви питам, къде съхранявате готовите мъфини, за да не изсъхнат?

След като изстинат върху решетка ги премествам в друг съд и ги запечатвам с фолио за свежо съхранение.

# 488
  • Варна
да за кутията ясно. въпросът ми е ако имат някаква украса отгоре, и не могат да се наредят един върху друг.

# 489
  • Бургас/Пз
Лабрекс, ще правя Пудинговите мъфини, та искам да питам, дали мазнината може да е вместо 200г масло - да сложа  100г масло и 100г олио?? newsm78

# 490
  • Пловдив
Ани ми аз сложих по една в средата не бих казала че имаха точна форма на смокини някои бяха накъсани исках да ги сложа нарязани ама мойта хлапачка е на година и половина и всичко трябва да се прави максимално бързо защото иначе става невъзможно

# 491
  • Разград
да за кутията ясно. въпросът ми е ако имат някаква украса отгоре, и не могат да се наредят един върху друг.

Нареждаш ги в тавичка и пак запечатваш с фолиото.

# 492
Лабрекс, ще правя Пудинговите мъфини, та искам да питам, дали мазнината може да е вместо 200г масло - да сложа  100г масло и 100г олио?? newsm78

ani_d, не знам newsm78, освен да пробваш и да пишеш за резултата. Смесвала съм масло и маргарин, маслото ми беше малко, но олио не съм слагала. Обаче виж на какво попаднах, ellyganova ги е правила със зехтин , би трябвало и с олио да станат. Peace

# 493
  • Бургас/Пз
Ще докладвам  Peace

# 494
polly, формата ми е такава - в долната част с издадено нагоре сърчице и като се обърнат там остава вдлъбнато/напълненото с шоколад/
Да, да , разбрах те, мерси   bouquet, ще си потърся подобна, много ми хареса.
labrex, благодаря за съвета, ще пробвам с повече брашно следващия път   bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт