Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

• 110 514
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Аз първо наситних един шоколад и го върнах в  хладилника да се стегне. Сложих го в сместа  точно преди да започна да  пека. А и на мен самата смес ми е гъстичка. Стават едни мекички. Аз и солените и тези с шоколада ги правя с една смес като в зависимост от варианта заменям захарта с две щипки  сол. Ето и източника на рецептата :

Само да отбележа , че аз млякото на око го слагам ( малко повече от  1 чаша) . По рецепта ми е много гъсто тестото. А и слагам цял шоколад.

# 556
Тези дни правих мъфини с манго и банан. Много вкусни се получиха, затова направо давам рецептата:

Пълнозърнести мъфини с манго и банан, излязоха 20 броя

2 бр. зрели манго, обелени и нарязани на малки парченца
4 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. бяло барашно
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. ч. кафява захар
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. канела
1/2 ч.ч. ситно смлени орехи
1/2 ч.ч. стафиди
1 банан - намачкан
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч. л. сода за хляб
1 с. л. лимонов сок

Брашното, захарта, бакпулверът, содата за хляб, канелата, солта се разбъркват в купа. В друга купа се разбъркват яйцата, олиото и лимоновия сок. Яйчната смес се добавя към сухата и хубаво се разбърква с вилица. Накрая се добавят мангото, банана, стафидите и орехите. Разбъркват се с лъжица. Хартиените кошнички за мъфини се напълват 2/3 със сместа. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 мин. или докато клечка за зъби излезе суха.

Оригиналната рецепта e тук: http://allrecipes.com//Recipe/mango-muffins/Detail.aspx

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 10:53 от yagodka

# 557
много добре звучи това с мангото.

аз снощи правих портокаловите мъфини на Умбра, като единственото, което спестих, бяха портокаловите корички/не ми хареса кората, която имах/. Иначе сложих много портокалов фреш вътре, направих и глазурата....и нямаше никакъв вкус на портокал, никакъв. Да знаете, коричките не се спестяват  Joy иначе мъфините са  отлични, тестото ми стана малко по-рядко от обичайното мъфиново, но това е ок.

# 558
Здравейте дами и честит празник на патерица!   bouquet  bouquet  bouquet

От мен едни криви мъфини... спря ми тока и за секунди се килнаха на една страна Joy Иначе се надуха невероятно  Peace

Кокосови мъфини с белтъчен крем от Мариета

Един Кекс Зебра... мисля, че не спам... newsm78

Хапки-мъфини с бутер тесто

# 559
  • София
Benita,преди няколко дни ги правих кокосовите на Мариета,но белтъчната глазура съвсем не ми изглежда така добра,(затова не съм ги и показала,де Embarassed )Първо стана много тъничка и после я сложих явно в силна фурна,защото за 2минути поизгоря отгоре,и остана мека и спадна Rolling Eyes Ти как я пече твойта?

# 560
Benita,преди няколко дни ги правих кокосовите на Мариета,но белтъчната глазура съвсем не ми изглежда така добра,(затова не съм ги и показала,де Embarassed )Първо стана много тъничка и после я сложих явно в силна фурна,защото за 2минути поизгоря отгоре,и остана мека и спадна Rolling Eyes Ти как я пече твойта?
Голямо разбиване беше на тези белтъци....#Crazy... че и тока спря.... само отгоре на 180 градуса пекох. И от 1 белтък излезе страшно много смес за розичките върху мъфините...

# 561
  • София
Е и аз с един белтък,уж разбих до твърд сняг и едва ми стигна за 12 мъфина и то доста по-оскъдно.Пекох с инфра,може би затова ми прегоряха бързо и не успя да се втвърди newsm78

# 562
  • Бургас
Е и аз с един белтък,уж разбих до твърд сняг и едва ми стигна за 12 мъфина и то доста по-оскъдно.Пекох с инфра,може би затова ми прегоряха бързо и не успя да се втвърди newsm78
Според мен проблемът ти е в това, че си пекла с инфраред нагревателя. Неговата единствена функция е запичане на коричка и не може да прониква в дълбочина. При това за много кратко време се пече на него, иначе пораженията са големи  Laughing

# 563
  • София
Мда,забелязах Rolling Eyes Mr. Green Не,че няма да се изядът и така,ама малко стряскат с вида си и децата ги гледат особено Laughing

# 564
Момичета я кажете от каде си купувате хартиените капсулки за мъфините. Аз съм от Благоевград и тук търсих и в Метро и в Кауфланд, и на още няколко места но няма никаде.Сега търся някаде от нета да поръчам ама на камък удрям.

# 565
  • Бургас
Момичета я кажете от каде си купувате хартиените капсулки за мъфините. Аз съм от Благоевград и тук търсих и в Метро и в Кауфланд, и на още няколко места но няма никаде.Сега търся някаде от нета да поръчам ама на камък удрям.
Точно в Метро и Кауфланд ги има, но не мога да ти кажа къде са точно. Огледай около тиганите и тавичките. На Метро са по-евтини с левче.

# 566
  • под тепетата
В Кауфланд обикновено висят закачени около шприцовете,формите за курабийки и другите джунджурии, но ми идват скъпички.В едни продълговати бели кутии на Факелман - 100бр за 5 лв. Ако има магазин ДМ в Благоевград потърси там - на горен рафт са - 4 и нещо за 200бр.
  Да се допълня / кат не съм си пила гинкото навреме  Mr. Green /- напоследък редовно има и в магазин Евроланд, взех си и такива малки- за бонбони и минимъфини.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 11:21 от bilqna_69

# 567

kukita83, за всеки случай, като минаваш покрай гаражни магазинчета с найлонови пликове, торби и разни опаковки, питай и в тях, аз от едно такова купувам цветни - 20 бр за 0.50 лв и бели - 20 бр , дано не бъркам, май за 0.20 ст. newsm78 Не съм сигурна за белите, защото купувам шаренки от там, а бели от магазин ДМ, bilqna_69 е написала бройката и цената. Peace

# 568
В моя град има само Била и Пени и аз си ги купувам он лайн - много съм доволна  и от избора и от обслужването Peace

# 569
  • I want it all and I want it now.
Benita   bouquet Благодаря за рецептата за кекса зебра. Довечера ще го направя да има утре за закуска.

Общи условия

Активация на акаунт