Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 533
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
... в единични случаи, се хванах да се чувствам и COMT-Met...

Холо, не се прави. Дръпна си ръката, когато някой ти подаде своята ли? Не вярвам.

# 16
Не само това е алтруизъм. Не е нужно да ти протягат ръце, за да искаш да помогнеш (ако правилно те разбирам).

Има едни такива, дето както си вървят, без никой да им иска, в акъла им все готовност. Ако се наложи, де (Щото и непоисканото добро, понякога е по-кофти от зло).

Е, таз перманентна готовност като почне да ти се губи, кво ли ти става на гена?!
Явно мутира  Thinking

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 12:39 от Холограма

# 17
Демонът на Максуел проработи

Как може от информация да се получава енергия? Доскоро на това беше способен само демонът на Максуел - фантастично същество, измислено през 1867 г. от великия физик Дж. Максуел за илюстрация на парадокса на Втория принцип на термодинамиката.
Японските   учени обаче се приближиха към изработването на такъв експериментален модел. Те се надяват в бъдеще да създадат наномашини, които да се "хранят" с информация.
Учените публикуват работата си в Nature Physics.

http://gazeta.ru/science/2010/11/16_a_3438049.shtml

# 18
Не съм добре запознат с Максуел, но това ми напомня:

Цитат
Йоан 1:1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. 
2 То в начало беше у Бога. 
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. 
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.

и друго, не мога да го твърдя в момента със сигурност, но доколкото знам "За  Бог всичко е възможно" буквално като думи в Библията е: Нито една Негова дума, не е лишена от сила.

Та, ако приемем информацията за дума/и (доколкото помня, тук дума беше - рема), енергията за сила (пак по спомен тук думата е "дунамис" което като значение се свързва с енергия като динамит, но и енергия като динамо - ползотворна,  а не убийствено взривяваща...
С други думи мисля, че Библията изпреварва Максуел поне по време.

Лично аз вярвам, че информацията (поне словото изпратено от Бог) може да произвежда енергия. Като добавим към това, че всъщност материята в своята същност представлява енергия...

# 19
...

Лично аз вярвам, че информацията (поне словото изпратено от Бог) може да произвежда енергия. Като добавим към това, че всъщност материята в своята същност представлява енергия...

БориСе, тя твоята хипотеза си е направо научна:

Оригиналната статия

Малко нескопосан превод на български, но все пак информативен

Сега си мисля за сугестичния подход на някои хора с власт... Хм. Едва ли има по-ефективно оръжие за масово поразяване.

# 20
Благодаря за интересния материал! Полезен ми е на мен лично.  Peace

# 21
Хм, тук Демон, там Демон...

На мен пък ми се струва, че изчезна някаква информация.

# 22
Изтрих си единия пост, защото не бях сигурен в това, което пиша, а и нямах време да проверявам, но после реших да го напиша пък... вие ще проверявате.  Laughing

# 23
О, значи не една информация е изчезнала.

# 24
  • Linz
А какво се случва с енергията, произведена от изчезналата информация?

# 25
А какво се случва с енергията, произведена от изчезналата информация?

Joy
Трансформира се в полезна (за мен).

# 26
Пчелите освен рядко трудолюбиви били и свръх гениални Simple Smile:

Сложна математическа задача решена от пчела

"Пчелите с миниатюрния си мозък решават от векове една изключително сложна математическа задача, която може да позатрудни дори съвременните свръхмощни компютри.

Става дума за класически въпрос от комбинаториката, известен като „Задачата на търговския пътник". Условието е да се намери най-краткият маршрут между две населени места, като се преминава през няколко други и се завършва на изходната точка.

Професор Ларс Читка от екипа британски учени, които наблюдават как насекомите решават сложната задача, обяснява: «В природата пчелите са принудени да се предвижват между стотици цветя, избирайки най-краткия, бърз и икономичен маршрут и после се връщат в кошера. А супермощните компютри работят няколко денонощия върху задачата на търговския пътник".  Учените използват изкуствени ароматни „цветя" в лабораторията си и наблюдават стриктно какъв път избира пчелата между тях, съобщава още lenta.ru."

# 27
Преди години бях гледал един филм от един институт. Мисля, че се казваше Библейски институт "Муди". Та в този филм показваха, че пчелите разузнавачки предават информация точно как да се стигне до мястото където има паша, а така също и колко е разстоянието до там. Така пчелата, която отива до мястото се запасява с храна толкова, колкото й е необходимо, за да може да не хаби храна от кошера, а и да може да събере максимално. За съжаление, като преместваха храната от мястото за което е "съобщила" разузнавачката, пчеличките работнички не успяваха да се върнат поради липса на енергия.

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 12:47 от БориСе

# 28
Видяхте ли това:

http://nauka.bg/index.php?mod=front&fnc=pub_page&pid=12589

Физици са успели за пръв път да хванат атоми на антиводород, постижение което може да ги заведе една крачка по-близо към разбирането на анти-материята.

А специално за Холо (знам, че вирусите са му любима тема) това:

http://nauka.bg/index.php?mod=front&fnc=pub_page&pid=12587

Някои семейства на вируси с едноверижна ДНК са на повече от 40 до 50 милиона години.

Според мен са прави тези дето казват, че ДНК-то един от най-сигурните начини за предаване на информация.

# 29
Преди години бях гледал един филм от един институт. Мисля, че се казваше Библейски институт "Муди". Та в този филм показваха, че пчелите разузнавачки предават информация точно как да се стигне до мястото където има паша, а така също и колко е разстоянието до там. Така пчелата, която отива до мястото се запасява с храна толкова, колкото й е необходимо, за да може да не хаби храна от кошера, а и да може да събере максимално. За съжаление, като преместваха храната от мястото за което е "съобщила" разузнавачката, пчеличките работнички не успяваха да се върнат поради липса на енергия.

Ох, много ми е интересен този социален живот на пчелите и тази съвършена организация, която цари в кошера. Как го постигат все се чудя. Тук намерих някакво обяснение:
http://www.puls.bg/health/mind/news_3977.html

Общи условия

Активация на акаунт