Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - V ЧАСТ

• 28 656
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
...А за моя какво ще кажеш? ... има замисъл, ама дали ще го налучкаш?

Сигурно мога да налучкам замисъла, но ще кажа за впечатлението... Малко ми е чуждо, напомня ми за поход и войн, но не срещу някого или нещо, а на някого и за нещо. Напомня ми не нещо, което се бори, защото се бунтува, а което служи. Напомня ми не за меч, въпреки че се вижда такъв, а за броня, въпреки че не виждам такава (може да не гледам добре). Не е точно моята зодия, но това не е лошо  Simple Smile

На Холо... беше нещо Бозе-Айнщайнова чудесия... А на мен ми звучи като "Устрем".
Аз видях първо прекъсването...

# 151
Холо, бе, какво ти е на зодията?

# 152
  • Linz
Горица Hug

Тафнах картинката от онова инфо - "Учени успяха да спрат и пуснат отново светлината"/20.02.2007
Преди да го прочета питах децата на какво им прилича. Предположиха, че е слънчев лъч, но не можаха да измислят защо е прекъснат.

Значи съм изпуснала продължението. Нищо, най-после разбрах Simple Smile

А относно зодиите четохте ли това?
Зодиите не били тези, за които ги мислим

# 153

Редовно споря с колеги на тема зодии - за и против. Досега бях много доволна от факта, че никой не можеше да познае моята, щото хич не отговарям на описанието й каквото е там.
Ама сега... Ново двайсе.
Овен? Аз?  ooooh!

# 154
Смущаващите разкрития на експерта от Ню Йооок са ми неубедителни.

# 155
Горица, аз отдавна съм се отказал да споря. То да спориш с радиото смисъл има ли? В смисъл, че аз съм радиото, защо да ги мъча да спорят с мен.  Laughing А го четох, но и други неща съм изтъквал като аргумент - космоса не е това, което виждаме. Между другото и моята зодия не могат да я определят по характера. Почваме да си играем на досещанка и като изброят половината, аха да са я улучили.

Холо, едновременно и комплимент ми правиш по толкова интелигентен начин, и познаваш... Бих предположил, че си гледал филма, но допускам, че е възможно да си забравил съдържанието. Свързано е с доста асоциации, но да, прав си в много моменти. Филма е интересен и мисля касов, но предвид възможностите ти няма да го кажа веднага, ще оставя на теб да го откриеш. Естествено ако искаш. Иначе за житейската ми философия - отличен! Или много добре ме познаваш вече, или е съвпадение, или аз съм нацелил подходящ аватар.  Laughing

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 23:26 от БориСе

# 156
  • Linz
Уолъс май не беше историческа личност?
Тук се оформя фенклуб "Холо".

# 157
 Laughing
Допуснах, че е от филм, що да се облича така човекът за цветно фото иначе.  Laughing
Идея си нямам кой е и не е толкова лесно да го открия само по едно фото, въпреки че не е невъзможно. Сал един Де Ниро и още двама-трима разпознавам и този не е от тях. Някой ден ще разуча с това мощно подсказване на РЕНИ (историческа личност е май май  Wink).

# 158
Хе-хе. Ясна е работата вече  Grinning
Касов е вярно. Харесало ти е заглавието и титлата, знам (от три минути насам  Laughing).

# 159
След изкуствените червени кръвни телца, идва ред и на синтетичните мускули - мускули от въглеродни нанотуби (молекули с цилиндрична форма), разработка на учени в лабораторията на Рей Бауман.

"... Мускулите на Бауман разчитат на склонността на електрическия заряд да кара нанотубовите нишки да се привличат една друга, в зависимост от тяхната конфигурация.

Естествените мускули се свиват до 10 % за секунда, докато нанотубовите нишки се свиват до 40000 % за същото време, защото се използват електрически заряд вместо сегашното йонно движение в електролитна течност.

Нанотубните мускулни нишки запазват своите свойства в температурния диапазон от -195 градуса по Целзий (температурата на втечняване на азота) до +1500 градуса по Целзий (точката на топенето на желязото)."
http://www.hightechnews.eu/?p=419

Ето тук има повече за технологичния процес при създаването на въглеродните нишки:
http://www.youtube.com/watch?v=19nzPt62UPg&feature=player_embedded

Яко, а?  Laughing

# 160
А тогава според вас дали сме далеч от това вместо да се търсят изкуствени разрешения или да се ползват органите на донори направо да се подходи към по-крупно заменяне на цялото тяло, като се запази мозъка?

# 161
  • Linz
БориСе, подозирам те, че си киноман.

# 162
Много мил начин да наречеш някого фантазьор. Всъщност рядко ми остава време да гледам филми, а вкъщи от години нямаме и телевизор. Иначе, да, обичам, но имам и по-интересни занимания. Например да си пиша с вас, а това не развива по-слабо въображението.

Всъщност въпросът ми е провокиран от нещо подобно, но не искам да го коментирам сега.

# 163
  • Linz
Ей, завидях ти за телевизора. Че го нямате де. Искам и аз, ама няма... Виси един огромен на стената, гръм да го удари. Ама много искам...
Сетих се, че съм гледала няколко филма на тази тематика (а по принцип не гледам много филми). Скоро пак даваха един с Джон Траволта и Никълъс Кейдж и предположих, че заради това питаш. Ти пък нямаш телевизор...
Според мен сме далече от такова цялостно решение. Преди това би следвало да се намери лечение за много неврологични заболявания. А и това един ден да се събудиш в чуждо тяло ми се вижда гадно... бррр!

# 164
  • планетата Земя
Абе, тук за какво си говорите?  newsm78  Laughing
За аватари нямаше ли някаква друга тема?
Ама като сте рекли да спамите, да се включа и аз.
Борисе, нещо прабългарско лъха от теб.
На Холограма аватарът ми напомня меча на Люк Скайуокър.  Laughing
И т.н. другите да не се чувстват пренебрегнати, всички които пишат в тази тема ме кефят по някакъв начин.
Сега тук имам една практическа задачка. Даден е правоъгълник с някакви размери. Вътре в този правоъгълник произволно се избира точка, която е център на кръг с даден радиус. Търси се някакво прилично решение за намиране площта на сечението на кръга и правоъгълника. Аз си мислех, че най-лесно ще бъде с формулите за лице на кръгов сегмент, но там проблемът е, че задачата трябва да се разцепи на няколко случая, които първо се чудя на какъв принцип да са (пресечни точки/съотношения/нещо друго?) и после не знам как да обхвана всички случаи.
Чудих се и за интеграли, но от тях нищо не си спомням, макар че може пък да се окажат те по-лесното решение.
Задачката ми я зададе мъжът ми, който все пак реши след това да използва някакви числени методи, че по-лесно. Но пък от друга страна по-дълго за смятане, а понеже това ще се върти доста - времето е фактор. Та ще се радвам на идеи.

Общи условия

Активация на акаунт