Размествания и преименувания на категории, форуми и подфоруми

• 13 209
  • 140
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, "Обучение на деца със СОП" е подфорум към "Деца в ученическа възраст". Аз мисля, че е добре, дори новото заглавие е още по-ясно. Деца със СОП могат да бъдат и деца без увреждания. Някои състояния не предполагат ТЕЛК, но децата имат нужда от помощ.

# 121
Да, "Обучение на деца със СОП" е подфорум към "Деца в ученическа възраст". Аз мисля, че е добре, дори новото заглавие е още по-ясно. Деца със СОП могат да бъдат и деца без увреждания. Някои състояния не предполагат ТЕЛК, но децата имат нужда от помощ.
Таня, остават много деца от нашите извън тази категория, а за много ако не се приложи обучение в детските градини,означава, че няма да стигнат до Деца в ученическа възраст, не по възраст.

# 122
  • в полите на Балкана
Мамма благодаря за промените   bouquet

# 123
  • София
Снежа63, сега задължителното обучение започва от 5 годишна възраст. Децата със СОП са децата и от помощните и специални училища и те също трябва да се обучават от 5 годишна възраст.   Под 5 годишна възраст зависи от детето, може да не е готово за ДГ, може да се подпомага в отделение за рехабилитация /за такова съм чула само в болницата по ДЦП в София/. А пък не пречи и да са в този под форум или в Интеграция.
Според мен е по-добре обучението на деца със СОП да е към подфорум Деца в училищна възраст, то и това си е вид интеграция. Хората ще виждат всеки ден, че има такива деца и мястото им е в Училищна възраст от 5 до 18 год. възраст.

# 124
За мен обучение означава да рисуваш, пееш и танцуваш в детската градина(което не е интеграция, можеш да го правиш и сам). Това е много важно. Повечето родители си пращат децата на градина или ясла на 3 или 2 години. Ако от тук започнат проблемите(както всъщност започват).
Според мен трябва да са отделно след Детски градини и Деца в училищна възраст или да има подфорум на двете.

# 125
Дами, приключихме с разместванията.
Още един идентичен с току-що създаден нов подфорум няма да има.

Форум "Обучение на деца със СОП" е за въпроси, свързани с образователния процес на деца със СОП.
Както вече Таня написа, задължителното образование в България започва от 5-годишна възраст и мястото на форум, насочен към теми, касаещи обучението на децата със специални образователни потребности, е именно в Деца в училищна възраст.

Не е проблем там да се дискутират теми, които касаят подготовката за училище.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 01:25 от Mamma

# 126
  • София
Снежа, според мен е удачно в този подфорум да са всички деца, които обхваща наредбата за деца със СОП. Тя ги обхваща още от детските градини. Не е удачно да се отделят в друг подфорум.
Ще бъде както при другите майки - пишат по Здравни проблеми в съответния подфорум, за обучението на децата си пишат Деца в училищна възраст.

# 127
  • Edinburgh-UK
Аз имам един въпрос в подфорум Общ отчетен Б&Р опцията за редактиране е изчезнала имам само цитат това е на първа страница.Бихте ли ми казали какъв може да е проблема? Hugстава въпрос за бременни майки в чужбина

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 21:25 от swetla99

# 128
Пропуснала съм да кажа на системния администратор да включи новите отчетни подфоруми в списъка с изключения и за тях да не важи ограничението за редакция.
Предполагам още утре преди обяд ще е коригирано това.

# 129
  • Edinburgh-UK
извинявай мамма би ли ми казала на какво може да се дължи проблема за който писах по-отгоре в темичката.благодаря ти

# 130
  • София
swetla99, отговорът е точно над вашият пост.
Ако става дума за редакцията на отчетни теми.
Решението зависи от програмистите.

# 131
Може ли да помоля тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=412597.0 да бъде преместена от "Романтични сериали, теленовели" в "Кино и телевизия".
Понеже темата не е само за един сериал.

# 132
Темата не е за един сериал, но е за сериали. Мисля, че е на мястото си.

# 133
Темата не е за един сериал, но е за сериали. Мисля, че е на мястото си.

Именно, затова мисля, че не е на правилното място. Понеже в "Романтични сериали, теленовели"  са много серийни сериали с "доказано реноме" и вече постоянна аудитория. докато в Азиатската тема са едва по 16+ епизода. Освен това там се говори и за филми, и за мероприятия , свързани с азиатската култура. Т.е. самата тема не е много по-различна от "Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя...". А и в подфорума "Роматик..." едва ли ще влязат хора, които вече не са почитатели на  наличните там сериали. Това си мислех, когато публикувах предния си пост.

Но все пак решението е ваше. Аз, като потребител, реших да информирам какво ми се струва по-правилно. Peace

# 134
Защо не виждам подфорум за консултации СТОМАТОЛОГИЯ ?

Общи условия

Активация на акаунт