Размествания и преименувания на категории, форуми и подфоруми

• 13 231
  • 140
  •   1
Отговори
# 45
  • При хората, които обичам
Предложението на Сия ми се вижда разумно, пък и следва логиката на отглеждането - до яслена възраст децата "седят" при майките. После ги поемат различните учебни заведения.

# 46
  • София
Родителите им обаче биха потърсили сродни души и родители на други деца с подобни проблеми, за да обсъждат спецификите при отглеждането на децата си, да споделят проблемите и напредъка си, да обменят опит, но не смятам, че биха търсили клас/група деца със същите или друг тип заболявания, за да отделят децата си заедно с тях.
Така приемам аз нещата.

Да видно е, че така приемате нещата. Родителите на децата с увреждания са влезли да потърсят сродна душа, да си поговорят с други сродни души... И може би да си интегрират децата в дома и семейството, защо и под форум "Интеграция на деца с увреждания" е там. Да разбирам ли, че интеграцията трябва да става на пазара, в ресторанта, или в училището. И ресурсният учител да работи като домашен учител.

Аз не разбах кога е дискутирано и да се преименува форума от Деца с увреждания в Родители на... Това доста сериозно измества посоката от децата. Някак страно е да се напише "Деца с увреждания" и да се сложи в ДИС. За по прегледно е преименуван форума.

# 47
Момичета, не се сърдете! Никой не иска да дезинтегрира децата ви, нито пък да засегне вас самите. Виждате, работят хората и се опитват да угодят на всички ни.  Peace
По-добре дайте конструктивни предложения как според вас е по-добре да се подредят подфорумите, пък ако се хареса на всички, не вярвам да ви откажат да се вслушат в мненията ви.
Нали знаете, всеки има различни виждания как трябва да бъде подреден един дом, за да стане по-уютен, но пък в крайна сметка последната дума е на стопаните.   Grinning

# 48
Здравейте,

Пиша Ви по повод темата "Помощ в търсенето на работа". След новото разместване, темата, която е в Отчетния, вече се намира в Свободно време и развлечения -> Хоби. Това я прави трудно откриваема за нови потребители, а и някак не отговаря на същността й - вярно, че безработните имат свободно време, но търсенето на работа надали им е точно хоби, камо ли пък развлечение.

В тази връзка, бих искала да предложа, ако е възможно да бъде обособен подфорум на тема Кариера, а защо не и Образование на майките. Може да се казва "Работеща мама" или нещо подобно. В него може да бъде поместена тази тема, както и например темата на Работещите майки и други теми с професионална насоченост. Такива се появяват периодично в други подфоруми като Клюкарника - помня, че е имало теми за професии като стюардеса, копирайтър, работа по корабите, крупие и др. В момента има тема за ваучерите по "Аз мога", която пак е с професионална насоченост и теми за некоректни работодатели, казуси относно трудови правоотношения и др. Допълнително има и теми на учещи майки, които също биха могли да намерят място в един такъв подфорум. Отделно в него могат да се пускат теми с насоченост по сектори или отделни професии, където работещите жени да разговарят на професионална тематика.

Бих се радвала ако разгледате предложението ми. Смятам, че един такъв подфорум, където да бъдат обединени теми за кариерното развитие и професионалните казуси само би бил от полза.

Предварително благодаря за отделеното време и внимание.

Приятна вечер.

# 49
"Бременни майки в чужбина" или "Бебета родени в чужбина" в Свободно време и развлечения -> Хоби звучи нелепо.

По-горе съм писала по отношение на Общия отчетен подфорум.
Идеята му е в него да са родителски групи, които поддържат т.нар. отчетни теми - дали ще са майки-студентки, вегетарианки, търсещи работа и т.н., всякакъв тип обособени потребителски групи, поддържащи теми с продължение.
Писала съм, че мястото винаги може да се промени, както и името.
Може "Свободно време и развлечения" да бъде прекръстен на "Свободно време и интереси".
Може Общия отчетен подфорум да го сложим като подфорум на Клюкарника, може да го отделим като главен форум в раздел Дом и семейство.
Трябва обаче да му намерим подходящо заглавие, което да го определя по-точно.

"Родителски групи" или "Потребителски групи"?

Относно "Кърмене" и "Хранене" мястото им си е при бебетата и децата.
Те са непосредствено под раздела "Бременност и раждане" и смислово, и тематично се отнасят за обгрижването на децата.
В кърменето, храненето с млека и т.н. се обсъжда все пак храненето на бебето и детето, развитието му, наддаването му, реакциите му на дадени храни и т.н.
По-скоро ми се струва удачно форум Майки (бъдещи и настоящи) да бъде прекръстен на Бъдещи майки и там да се обсъждат проблемите, свързани с бременността, раждането и възстановяването след раждане, а Нашите деца да бъде разделен на Бебета (от 0 до 1 г.), Деца (от 1 до 3 г.), следвани от Деца в градинска възраст и Деца в училищна възраст (обичайното разделение в чуждестранните форуми и сайтове е Baby - Toddler - Preschool - Big kids, но за жалост ние нямаме точна дума, съответстваща именно на Toddler).

Ако смятате за по-удачно (струва ми се по-добър вариант), може да го направим така:

раздел Бременност и раждане
- Бъдещи майки (с подфорумите за очакващи, имена и СНБМ)
- Искам бебе
- Проблемно забременяване
- Рискова бременност

раздел За бебето и детето
- Кърмене
- Хранене
- Недоносени
- Бебета (от 0 до 1 г.)
- Яслена група (от 1 до 3 г.)
- Деца в градинска възраст
- Деца в училищна възраст
- По години
     - родени 2005
      - родени 2006
      - родени 2007
      - родени 2008
      - родени 2009
      - родени 2010

(знаете, че всяка година се закрива най-стария отчетен подфорум по години, т.е. тези, които навлизат вече в предучилищна възраст, и се създава нов - за новата година)

Относно "Интеграцията" - да, смятам, че интеграцията трябва да е навсякъде, не само в училище (в подфорума се обсъжда и не/достъпната среда, и програмите за ЛА, и паркоместата за инвалиди, и интеграционните надбавки - всички те свързани и оказващи влияние върху цялото семейство).
Ако говорим само и единствено за образователна интеграция, то тогава може подфорумът да бъде изнесен от Родители на деца с увреждания и да бъде вмъкнат в Деца в училищна възраст, но не смятам, че би бил от по-голяма полза и би бил по-достъпен за родителите на деца със специални нужди.

Доколкото предложението за форум за кариери/работа - отговорът е категорично не. Нееднократно е обсъждан въпросът. Има достатъчно специализирани сайтове с такава насоченост, няма да се превръщаме в сайт за търсене/предлагане на работа, няма да се борим с нахлуващи работодатели, публикуващи обяви, нито с обяви за търсене на работа.

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 22:27 от Mamma

# 50
  • София
Добре, разбрах, че идеята за децата с увреждания е, да се гледа семейството. Дано да помогне новата подредба Peace

# 51
  • При хората, които обичам
Така май е по-добре, Мамма.

Ако описанието на подфорумите се махне от началната страница на форума, тя няма ли да стане по-късичка и по-приятна за окото? Под описание имам предвид:
Красива мама
 Обмяна на опит и "хитринки" за добър външен вид - козметика, процедури, модни тенденции и др.
Форумът е за обмяна на личен опит и информацията в него не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските специалисти. Преди да започнете употреба на някоя терапия, дискутирана във форума - потърсете съвета на Вашия личен лекар, медицински специалист или козметик.

Както са "Бременност и раждане" и "За бебето и детето", да речем.

# 52
Преподредбата не цели промяна на потребителските групи, нито промяна на правила, на тематики.
Единствено, ако форумът "Майки (бъдещи и настоящи)" се раздели, то тогава ще има промяна в тематичната насоченост на дадения форум.

Самото пренареждане има за цел събирането в тематични категории, за по-голяма яснота, за по-добра прегледност, за по-лесно ориентиране на новите потребители (факт е, че сега доста трудно се ориентират, тъй като форумите не са разпределени по категории нито по тематики, нито по групи, нито по хронология).

Де Ваня, мога веднага да го направя, ще изчакам обаче още мнения по отношение на разделянето на мамешкия и обособяването на подфорумите по възраст на децата.

Относно първата страница, ще бъде подредена и свита доста и ще останат само имената на форумите.
Това обаче изисква малко повече програмистка и дизайнерска работа.
Но и това пренареждане и преименуване е свързано със "събирането" на началната страница. Затова и по-горе писах, че заглавията трябва да са по-кратки и ясно говорещи, защото се предвижда махането на описанията.

# 53
"Бременни майки в чужбина" или "Бебета родени в чужбина" в Свободно време и развлечения -> Хоби звучи нелепо.

По-горе съм писала по отношение на Общия отчетен подфорум.
Идеята му е в него да са родителски групи, които поддържат т.нар. отчетни теми - дали ще са майки-студентки, вегетарианки, търсещи работа и т.н., всякакъв тип обособени потребителски групи, поддържащи теми с продължение.
Писала съм, че мястото винаги може да се промени, както и името.
Може "Свободно време и развлечения" да бъде прекръстен на "Свободно време и интереси".
Може Общия отчетен подфорум да го сложим като подфорум на Клюкарника, може да го отделим като главен форум в раздел Дом и семейство.
Трябва обаче да му намерим подходящо заглавие, което да го определя по-точно.

"Родителски групи" или "Потребителски групи"?

...

Честно казано,  ми допада :
Цитат
да бъде прекръстен на "Свободно време и интереси".
Като на "Общ отчетен подфорум" може да му се направи местенце като главен подфорум със същото име, или с " Потребителски групи", тъй като там обхваща доста групи с разнородни интереси..
 Но предлагам горното с  условието всички отчетни теми, свързани наистина с майчинството като  споменатите две от мен, ЕКО БЕБЕ, ЕКО БРЕМЕННИ,  ЕБХ, майки/ деца вегетарианки и т.н. да се отделят в  подфорум "Родителски групи" при "Майки (бъдещи и настоящи)" -> "Бременност и раждане".
Понеже тези теми по никакъв начин не са свързани с "Жената зодия Овен/Рак/ Риба..." камо ли "Футболни фенове" и т.н. Нито са за хобита, нито са развлечения, въпреки че е вярно, че ни свързват едни и същи интереси, но така е  с подфорумите на "Майки ( бъдещи и настоящи)".

А и си мисля, че, по този начин, в този подфорум могат да намерят място всякакви седмични/ отчетни теми от подфорумите  в "Бременност и раждане".

# 54
Как ви се струва това?

1. В "Бъдещи майки" да има един общ отчетен подфорум, в който да са темите за бременни в чужбина, бременни-вегетарианки, еко-бременни, вагинално раждане след секцио и др. отчетни/потребителски групи, отнасящи се към бременността и раждането

2. В "За бебето и детето" да има един общ отчетен подфорум, в който да са породените, многодетните, отчетните по ясли и градини, ебх, деца-вегетарианци, деца в чужбина и др. групи/отчетни теми, касаещи бебето и детето

3. Потребителски групи (с всички останали отчетни теми, некасаещи пряко бременността, раждането, децата -  зодии, професионални, допълнително образоващи се, търсещи работа и т.н.) да остане като главен форум в категория Свободно време и интереси

Мисля, че така ясно ще се отделят отчетните бременни и отчетните, касаещи децата от останалите потребителски групи по интереси, занимания, професия и т.н.

Това, в комбинация с обособяването на Майки (бъдещи и настоящи) като Бъдещи майки и отделянето на форуми по възраст на децата.

Отново описвам за по-голяма яснота (а и аз да ги видя)

Категория Важно

Правила, условия и указания
Благотворителни акции
Календар на събитията

Категория Бременност и раждане

- Бъдещи майки
        - Бременни с термин януари-април (бивш Очакващи бебета през януари-април)
         - Бременни с термин май-август (бивш Очакващи бебета през май-август)
         - Бременни с термин септември-декември (бивш Очакващи бебета през септември-декември)
         - Общ "отчетен" Б&Р (Б&Р = Бременност и Раждане)
         - Имена
         - Сдружение "Настоящи и бъдещи майки"
- Искам бебе
- Проблемно забременяване
- Рискова бременност

Категория "За бебето и детето"

Кърмене
Хранене с млека за кърмачета
- Недоносени
- Бебета (от 0 до 1 г.)
- Деца от 1 до 3 г. (или Деца в яслена възраст -  очаквам мнения)
- Деца от 3 до 7 г. (или Деца в градинска възраст - бивш Детски ясли и градини - очаквам мнения за името)
- Деца от 7 до 18 г. (или Деца в училищна възраст - очаквам мнения за името)
- Нашите деца (за общи въпроси, свързани с отглеждането и възпитанието на децата)
      - родени 2005
      - родени 2006
      - родени 2007
      - родени 2008
      - родени 2009
      - родени 2010
      - Общ "отчетен" за Б&Д (Б&Д = Бебето и Детето)

Категория "Родители и семейство"

- Родители на деца с увреждания (или Родители на деца с хронични заболявания, или Родители на деца със здравни проблеми - очаквам идеи и предложения)
     - Интеграция на деца с увреждания
- Родители, преживели загуба
- Осиновяване, осиновители
     - Осиновени
- Родители, отглеждащи сами децата си
- Родители в чужбина
     - По държави
- Родители по градове в БГ
- Нашият дом
     - Татковци
      - Семейни отношения

- Готварски рецепти
     - Рецептите на... (бивш Любимите рецепти)

Категория "Здраве и красота":

- Красива мама
     - Диети, отслабване
- Здравословни проблеми
     - Хомеопатия и алтернативна медицина
- Здравни заведения, специалисти (бивш Здравен справочник)

Категория "Онлайн консултации"

- Ла Лече Лига (кърмене и захранване)
- Психолог
- Стоматология

Категория "Свободно време и интереси":

- Клюкарник
- Хоби
     - Кино и телевизия
              - Романтични сериали
      - Литературен клуб
      - Музика, концерти, театър

- Потребителски групи (бивш Общ отчетен подфорум)
- На път
- На пазар
     - Пазаруване от чуждестранни сайтове

Относно името на "Родители на деца с увреждания", цитирам описанието на форума, което стоеше до преди няколко часа (преди да преименувам форума от "Деца с увреждания и хронични заболявания" на "Родители на деца с увреждания"):
Форум за родители на деца със заболявания и увреждания, изискващи специални грижи. Място за обсъждане, споделяне и обмен на информация за методи на лечение, специализирани заведения, интеграция в обществото и проблеми, свързани с отглеждането, възпитанието и обучението им. Кътче за споделяне на малките ни победи и място, където да намерим утеха и подкрепа

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 01:09 от Mamma

# 55

Mamma
  bouquet Благодаря за  разместването. Това, за което писах си е вече на мястото и  И дори ЕБХ и другите теми за децата са още по-добре разпределени!

# 56
И аз мисля, че така е доста по-добре  Peace
Благодаря   bouquet

# 57
звездичка, аз благодаря на теб и останалите, които се включват с градивни идеи      bouquet

В крайна сметка целта е да се направят форумите по-удобни и по-полезни, по-ясни, по-интуитивни.

И това може да стане с ясни и конкретни предложения, идеи и дискусия, а не с неградивна критика и недоволстване.

Моля, дайте си мнението и идеи за имената на

- Деца от 1 до 3 г. или Деца в яслена възраст   - според мен по-добре е Деца от 1 до 3 г.)
- Деца от 3 до 7 г. или Деца в градинска възраст (сега е Детски ясли и градини) - според мен Деца в градинска възраст ще е по-добрият вариант
- Деца от 7 до 18 г. или Деца в училищна възраст  - и Деца в училищна възраст да си остане така
- Родители на деца с увреждания или Родители на деца с (хронични) заболявания или Родители на деца със здравни проблеми или? - според мен Родители на деца със заболявания или със здравни проблеми от една страна е по-обобщаващото заглавие, защото обхваща всички здравословни проблеми на децата, от друга страна, както вече писах и по-горе, според статистиката, най-много е намиран като в търсенето е фигурирало "увреждания", т.е. от гледна точка на намираемостта Родители на деца с увреждания е по-удачният вариант.

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 01:29 от Mamma

# 58
- Родители на деца с увреждания или Родители на деца с (хронични) заболявания или Родители на деца със здравни проблеми или? - според мен Родители на деца със заболявания или със здравни проблеми от една страна е по-обобщаващото заглавие, защото обхваща всички здравословни проблеми на децата, от друга страна, както вече писах и по-горе, според статистиката, най-много е намиран като в търсенето е фигурирало "увреждания", т.е. от гледна точка на намираемостта Родители на деца с увреждания е по-удачният вариант.

Ако не е проблем по-дългото име, изчерпателно би било Родители на деца с увреждания, разстройства (или нарушения) в развитието и хронични заболявания.

# 59
Проблем е дължината, за съжаление  Confused

Предвид идеята за компресиране на заглавната страница, за което споменах по-горе, дори старото "Родители на деца с увреждания и хронични заболявания" идва дълго.

Затова се търси максимално ясно говорещо, но сравнително кратко заглавие - горе-долу до около 40 символа заедно с интервалите.

Може да е (разписвам вариантите дотук)

Родители на деца с увреждания
Родители на деца с нарушения в развитието
Родители на деца с (хронични) заболявания
Родители на деца със здравни проблеми

Общи условия

Активация на акаунт