Размествания и преименувания на категории, форуми и подфоруми

• 13 200
  • 140
  •   1
Отговори
# 30
От новите размествания (от вчера дефакто) след като пиша в някоя тема мнение, не ми се появява повече червеният надпис ново след публикувано друго мнение след мен. Където не съм писала - да. Където съм писала - не.  Thinking

Писала съм на програмистите, но за жалост предвид почивните дни, предполагам, че ще могат да отстранят проблема едва в понеделник сутринта.

мммм - къде е Бременни майки в чужбина newsm78 - не мога да го намеря...
мерси  bouquet

Бременни майки в чужбина - 32 тема

# 31
Мерси, Бубанке, изчетох темата, но това не го намерих. Не е спешно и важно, питах само  Hug

# 32
Дали ще е удачно в Календар на събитията да се разделят рождените и именните дни от отчетническите сбирки?
Губят се някак си в навалицата и се налага да си честитим на ЛС или по другите теми...

# 33
"Общ отчетен" да стане "Бърборилник" и да мине към "Клюкарника".  Laughing

"Деца в училищна възраст" защо са толкова невзрачни? 

Защо "невзрачни"? Той не е преместван, подфорум е на "Нашите деца", просто сега там са добавени и родените по години.

Аз пак за моята тема за породени  Mr. Green - не може ли темите в общия отчетен да се разхвърлят из други подфоруми, според тематиката? Thinking Както всъщност беше преди - имена бяха при майките, породените в нашите деца. Специално нашата тема си е отчетна и някак и за клюкарника хич не е...

Няма как да се "разхвърлят" по други форуми, защото отново т.нар. отчетни ще превземат дискусионните форуми.
Може би всъщност породените са единственото изключение.
Имена си е цял подфорум и той е в Майки.

Mamma, защо "Деца с увреждания " стана "Родители на деца с увеждания" и се отдели от останалите деца? То навсякъде нашите деца са отделени, поне тук можеше да са на мястото си.

Не са отделени те, а са отделени Нашите деца с подфорумите по години.
Категорията първоначално бе прекръстена на "Родители и семейство", но реших, че не звучи добре и затова стана "Дом и семейство" и нека не се бърка с небезизвестния до скоро подфорум, който носеше такова име.

Смятам, че абсолютно неоснователно хвърляте обвинения без да е имало ни най-малка подобна мисъл от наша страна.
Освен това винаги сме били отворени за дискусии и предложения.
Преди да направя разместванията публикувах тук идеята за подредбата и очаквах, ако има сериозни и обосновани възражения, да се породи дискусия, да обсъдим как би било най-добре.
Затова и реакциите ме обиждат, тъй като най-малкото, което съм искала е да "завра" някой на някакво място, да изолирам или да дискриминирам някого.
Подобни неща като (цитирам) "мястото им е в дома, при клюките, кой не се оженил за правилният човек, та за това форума е в "Дом и семейство".", "Да не се пъхам при децата в норма,защото моето гардже е с проблеми-нищо,че е ходила и на градина,а сега на училище.Всяка жаба да си знае гьола." и т.н. са ужасно грозни и никога през акъла ми не би минала дори и частица от подобна мисъл.

Идеята да се отделят по този начин е точно обратната на това, което сте приели.
Децата са си деца, родени по години, в ясли, градини и училища - там са всички, независимо от това дали са със заболявания, осиновени или от семейства с един родител.
Децата не се делят. Родителите са обособени в родителски групи, обсъждайки специфичните проблеми, споделят радости и опит, касаещи децата.
Поне за мен "Деца с увреждания" до "Деца в училищна възраст" би ми говорило за много по-голямо разделение, отколкото отделянето на родителската група.

# 34
Мамма,моето дете е със синдром на Даун,на 8 години.Не мога да пиша нито в темата за родените 2002 год.,нито за децата в училищна възраст.Вълнуват ме съвсем различни неща от писаното там.Вървим по съвсем различен път.
Пиша там,където ще ме разберат и подкрепят.
Синът ми е на 14 години-писала съм в темата за бившите седмокласници.
Това визирах.../цитатът за жабата и гьола и т.н./

Едната тема е в"Бебето и детето",а другата не е при тази за децата.
Писах това,което почуствах.
Извинявам се за острия тон.

# 35
  • в полите на Балкана
Mamma както писах и в предния си пост нищо лично не влагам. Сутринта когато влязох в нашите деца и не видях там "Деца с увреждания" ми стана криво. Това ме провокира да напиша поста си към вас. След това видях и дискусията в деца с увреждания. Може би сте права. Мястото на нашите различни деца е в дома при семейството и роднините.

пп Така подреден форума изглежда по-добре.  bouquet

# 36

Защото, когато съм в профила си, изглежда така:

http://store.picbg.net/pubpic/ED/D7/5c9d0c0c62a8edd7.JPG

Оказа се, че когато влизам като гост, не се различава от другите подфоруми:

http://store.picbg.net/pubpic/C5/CC/b49c755dcfd8c5cc.JPG

Thinking

# 37
anane, има много родители на деца със специфични заболявания, които пишат в отчетните си теми по години.
Наистина не е било целта изолирането или дискриминирането по някакъв начин на осиновени деца, деца с един родител или деца със заболявания.
Поне според мен, това са родителски групи и проблемите, които се обсъждат, засягат семейството като цяло.
Лично аз бих възприела подфорум "Деца с увреждания" като подфорум на "Нашите деца" като по-голямо разделение - от една страна училище с деца, от друга страна отделени деца по някакви други признаци, независимо какви са те.
Вярно е, че в подфорума за деца със заболявания има много и различни теми, но голяма част от тях са за заболявания, които по никакъв начин не пречат на това децата да са в училище. Ако едно детенце е с бъбречно заболяване или астма, или диабет и т.н., то с какво се различава от останалите деца в училищна възраст? Има и много деца с физически увреждания, за които проблемът е труднодостъпната среда, но по нищо не се различават проблемите с усвояването на учебния материал, изучаването на предметите в училище и т.н. от другите деца. Защо трябва да ги делим като деца?
В класа на дъщеря ми има детенце без ръчичка, със сериозни проблеми с протезирането, в класа на сина ми има дете с много тежка форма на диабет, бъбречни проблеми и други тежки здравословни проблеми, но това не пречи те да са в училище и да са част от всички останали деца. Родителите им обаче биха потърсили сродни души и родители на други деца с подобни проблеми, за да обсъждат спецификите при отглеждането на децата си, да споделят проблемите и напредъка си, да обменят опит, но не смятам, че биха търсили клас/група деца със същите или друг тип заболявания, за да отделят децата си заедно с тях.
Така приемам аз нещата.

# 38
Защото, когато съм в профила си, изглежда така:
http://store.picbg.net/pubpic/ED/D7/5c9d0c0c62a8edd7.JPG
Оказа се, че когато влизам като гост, не се различава от другите подфоруми:
http://store.picbg.net/pubpic/C5/CC/b49c755dcfd8c5cc.JPG

Винаги досега, когато темите в даден подфорум са прочетени и няма нови, името на подфорума е бил с неудебелен шрифт.
Когато има нови мнения/непрочетени теми, тогава е изписан с плътен (bold) шрифт.

В момента има някакъв проблем с отбелязването на прочетените/липсата на бутончето НОВО, но това не е от разместването.
Надявам се още утре сутринта проблемът да бъде отстранен.

# 39

Винаги досега, когато темите в даден подфорум са прочетени и няма нови, името на подфорума е бил с неудебелен шрифт.
Когато има нови мнения/непрочетени теми, тогава е изписан с плътен (bold) шрифт.

Благодаря!
Явно грешката е моя, не бях забелязала - едва днес ми направи впечатление.
Съжалявам за питането си.  Blush Simple Smile

# 40
  • София и там където не се пуши
Между другото, не може да се угоди на всеки, но аз съм родител на дете с дислексия и е недоносено при това много, няма увреждане физическо, но е различен определено, според лекарите си е съвсем нормален, но родителите ме приеха в деца с увреждания. Много неща научих от тях. Мисълта ми е защо да не се казва форума Родители на специални деца. Това не е мое предложение, но днес една съфорумка го предложи и мен много ми хареса. Аз бях предложила - Различните деца.
Аз направих тема там, която вече има трета част Образователни проблеми или да си поговорим за дислексията, която според мен, мястото и е в интеграция, защото точно се мъчим да ги интегрираме. Там я бях открила, но я преместиха в общия - до ден днешен не ми е ясно защо. Като кажа, че темата е там - родителите се шашкат и казват "Ама това не е увреждане" - По статистика около 25 % в днешно време децата имат такъв проблем, а и винаги са го имали. Някак си със страх влизат в "Деца с увреждания" а там аз срещнах, невероятни хора.

Още малко да обясня, защо не ми харесва думата  увреждания. Моето първо дете беше оперирано още първите дни като се роди и да там бих писала (ако го имаше форума тогава) , но то не е с увреждане. Доста от тези майки дори са забравили, че са имали проблем, да някои от тях продължават да пишат и да дават надежда на следващите, че много от нещата се оправят - бъбречни заболявания, сърдечни заболявания и т.н.

Дано сте ме разбрали.

# 41
И аз имах чуденки по отношение на името.
Името обаче не може да е много дълго.
"Родители на специални деца" или "Родители на различни деца" няма да са ясно говорещи, а и за всеки родител неговото дете е специално и различно.
Мислех да е "Родители на деца с (хронични) проблеми" или "Родители на деца с хронични заболявания", но различни проблеми има с (почти) всяко дете, а според статистиките на търсенето, потребителите използват именно това словосъчетание "деца с увреждания", което наклони везните в тази посока, за да може подфорумът да бъде по-ясно конкретизиран още от заглавието и да е по-лесно намираем чрез търсачките.

Ако успеем заедно да намерим по-ясно и по-точно заглавие, винаги можем да го променим.

Може би "Родители на деца със здравни проблеми"?

# 42
А какво е положението с Бременни майки в чужбина и Бебета родени в чужбина?
Защо не се сложат под някаква форма в Родители в чужбина? Мисля, че там им е мястото. Сега са забутани в Общ отчетен подфорум, където много от майките в чужбина изобщо не ги намират (дори и не подозират за съществуването им).

Благодаря предварително!

Не видях отговор на това предложение.

Освен това "Бременни майки в чужбина" или "Бебета родени в чужбина" в Свободно време и развлечения -> Хоби звучи нелепо. Не мисля, че отглеждането на дете, или бременността, е  запълване на свободното време като хоби.  Peace
Определено мисля, че мястото им е или в "Родители в чужбина", или в подфорума на " Нашите деца".

# 43

Поне според мен, това са родителски групи и проблемите, които се обсъждат, засягат семейството като цяло.
Лично аз бих възприела подфорум "Деца с увреждания" като подфорум на "Нашите деца" като по-голямо разделение - от една страна училище с деца, от друга страна отделени деца по някакви други признаци, независимо какви са те.
Вярно е, че в подфорума за деца със заболявания има много и различни теми, но голяма част от тях са за заболявания, които по никакъв начин не пречат на това децата да са в училище. Ако едно детенце е с бъбречно заболяване или астма, или диабет и т.н., то с какво се различава от останалите деца в училищна възраст? Има и много деца с физически увреждания, за които проблемът е труднодостъпната среда, но по нищо не се различават проблемите с усвояването на учебния материал, изучаването на предметите в училище и т.н. от другите деца. Защо трябва да ги делим като деца?
В класа на дъщеря ми има детенце без ръчичка, със сериозни проблеми с протезирането, в класа на сина ми има дете с много тежка форма на диабет, бъбречни проблеми и други тежки здравословни проблеми, но това не пречи те да са в училище и да са част от всички останали деца. Родителите им обаче биха потърсили сродни души и родители на други деца с подобни проблеми, за да обсъждат спецификите при отглеждането на децата си, да споделят проблемите и напредъка си, да обменят опит, но не смятам, че биха търсили клас/група деца със същите или друг тип заболявания, за да отделят децата си заедно с тях.
Така приемам аз нещата.

Ей това е истината Hug
Стига хора,не децата ни пишат тук,а ние техните родители и факта е ,че ние правим разделението,имам предвид родителите на специални деца,защото винаги намираме как да разберем нещата дискриминативно,очевидно защото сме докачливи на тази тема.На мен обаче по ми харесва идеята ,че децата ни са в дома при семейството си.Е...аз пък успях да си намеря и един по-друг смисъл,при това добър Wink Hug

# 44

Смятам, че абсолютно неоснователно хвърляте обвинения без да е имало ни най-малка подобна мисъл от наша страна.
Освен това винаги сме били отворени за дискусии и предложения.
Преди да направя разместванията публикувах тук идеята за подредбата и очаквах, ако има сериозни и обосновани възражения, да се породи дискусия, да обсъдим как би било най-добре.
Затова и реакциите ме обиждат, тъй като най-малкото, което съм искала е да "завра" някой на някакво място, да изолирам или да дискриминирам някого.

Мамма, не се обиждай, никой няма нищо против вас, нито пък се подценява труда ви.
Просто има разлика дали едно нещо е описано в списък, или е вече реализирано. Само практиката може да покаже удобствата и недостатъците на новата подредба.  Peace
На мен пък ми се струва по-удобно всички бебета да са на едно място и всички деца от ясленска възраст нагоре - на друго. Т.е. - кърмачетата да преминат към майките, а в Нашите деца да се съберат всички по-големи - сега съществуващите подфоруми плюс децата с проблеми, осиновени, самотни родители и т. н.
Но това е мое мнение, твърде е възможно съфорумците да не мислят така и сегашното положение да им харесва повече.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт