Размествания и преименувания на категории, форуми и подфоруми

• 13 236
  • 140
  •   1
Отговори
# 60

Моля, дайте си мнението и идеи за имената на

А дали не е по-кратко и ясно да бъдат формулирани така:

- Ясли
- Градини
- Училище (сега завършват на 19 години)
а защо не и:
- Университети и колежи (или нещо подобно, че гадинките растат!  Crazy)

Не ми е работа, ама все пак... да си кажа.  Blush
Вместо "Родители на деца с..." не е ли по-кратко и не така ангажиращо просто да е "За деца с...". То е ясно, че родителите ще пишат там, просто ще звучи по-общо...
Или ако остане "Родители", то поне отделете "Наш дом" и "Готварски рецепти" отделно.  Confused
Напр.

Категория "Нашият дом"
- Татковци
- Семейни отношения
- Ремонти и обзавеждане
- Готварски рецепти
     - Рецептите на...

# 61
И още едно предложение имам, знам, че няма да стане, ама да си го кажа...
Ако може да има един подфорум към "Клюкарника", наречен "Кафене" (Ганчовото  Mr. Green) или нещо подобно, където да се пускат всички кафенца, тортички и прочие флууд и спам, че аман!  Close

# 62
  • София
Как ви се струва това?

1. В "Бъдещи майки" да има един общ отчетен подфорум, в който да са темите за бременни в чужбина, бременни-вегетарианки, еко-бременни, вагинално раждане след секцио и др. отчетни/потребителски групи, отнасящи се към бременността и раждането

2. В "За бебето и детето" да има един общ отчетен подфорум, в който да са породените, многодетните, отчетните по ясли и градини, ебх, деца-вегетарианци, деца в чужбина и др. групи/отчетни теми, касаещи бебето и детето

3. Потребителски групи (с всички останали отчетни теми, некасаещи пряко бременността, раждането, децата -  зодии, професионални, допълнително образоващи се, търсещи работа и т.н.) да остане като главен форум в категория Свободно време и интереси

Мисля, че така ясно ще се отделят отчетните бременни и отчетните, касаещи децата от останалите потребителски групи по интереси, занимания, професия и т.н.

Това, в комбинация с обособяването на Майки (бъдещи и настоящи) като Бъдещи майки и отделянето на форуми по възраст на децата.
На мен много ми харесва тази подредба, благодаря! Grinning  bouquet

# 63
На мен също не ми харесва "Родители на деца с увреждане", тъй като акцента пада върху родителите, не върху децата.
Мисля, че трябва да бъде в "Нашите деца", не в "Дом и семейство".
Така формулирано "Родители на деца с увреждане", наистина е за "Дом и семейство", но "Деца с увреждане" е за "Нашите деца".

# 64
Имам особено мнение относно възрастовото разделение на Нашите деца. Ако приемем този вариант "- Деца от 3 до 7 г. или Деца в градинска възраст (сега е Детски ясли и градини) - според мен Деца в градинска възраст ще е по-добрият вариант" не мисля, че ще е работещ. Това на практика значи да съберем сегашния Нашите деца със сегашния Детски градини. И сега основните теми в нашите деца засягат именно тази възрастова група, но помните, че от там извадихме градинските въпроси, защото стана много натоварено и покрай кампаниите за кандидатстване в големите градове градинските въпроси направо изяждаха всичко останало. Не беше добре и за градинските въпроси - поради натовареността и очевадното нежелание потребителите да използват търсачката непрекъснато се задаваха едни и същи въпроси.
С други думи и според мен  Wink, да оставим по скоро нещата така:
- деца от 1 до 7 - всички общи въпроси засягащи отглеждането, както е и сега. Не виждам смисъл да делим темите - първо много тях засягат така или иначе всички, а и не ми се иска да делим самите родители. Притеснява ме това че родителите с по-големи деца няма да пишат във форума за 1-3, а много от по-адекватните отговори на питания са именно от родители с по-големи деца. Ще стане като в отчетните (всякакви, често неадекватни отговори и бабини деветини, компетентно натрапени от псевдо лидери. Сори, ако съм засегнала някого  Embarassed .)
- градини и ясли - както е и сега специфични въпроси и кампании по кандидатстване. Въпросите засягат всички, кампаниите често са общи, проблемите също. Няма смисъл да делим ясли от градини.
- деца от 7 до 77  Wink заедно с училища или да отделим училища по подобие на градините. Но от това няма нужда защото форума не е много натоварен, може просто да оставим тази опция за в бъдеще.

# 65
  • София
Подкрепям Ели
С други думи и според мен  Wink, да оставим по скоро нещата така:
- деца от 1 до 7 - всички общи въпроси засягащи отглеждането, както е и сега. Не виждам смисъл да делим темите - първо много тях засягат така или иначе всички, а и не ми се иска да делим самите родители. Притеснява ме това че родителите с по-големи деца няма да пишат във форума за 1-3, а много от по-адекватните отговори на питания са именно от родители с по-големи деца. Ще стане като в отчетните (всякакви, често неадекватни отговори и бабини деветини, компетентно натрапени от псевдо лидери. Сори, ако съм засегнала някого  Embarassed .)
- градини и ясли - както е и сега специфични въпроси и кампании по кандидатстване. Въпросите засягат всички, кампаниите често са общи, проблемите също. Няма смисъл да делим ясли от градини.
- деца от 7 до 77  Wink заедно с училища или да отделим училища по подобие на градините. Но от това няма нужда защото форума не е много натоварен, може просто да оставим тази опция за в бъдеще.
Не ми харесва отделянето на яслата от градината - доста деца ходят в ОДЗ, където проблемите на яслите и градините са общи  Peace

# 66
  • София и там където не се пуши
мама Раче ме помоли да публикувам следното от нейно име, защото има проблем с публикуването но чете

[09:49:19] .........: Mamma предлагам деца с увреждания, нарушения в развитието и хронични заболявания или проблемни деца родители може да го махнете според мен.То се знае че пишем родители, но има и специалисти, които се в ключват в темите с полезни съвети. И според мен мястото на нашите деца е при другите деца. Не ми звучи сериозно да си говорим за готварски рецепти, и ремонт на жилището в съседство с толкова болка колкото има в този подфорум.  За подредба на "Нашите деца предлагам
-Деца в ясли и градини
 -Деца в училищна възраст
- Деца с увреждания,заболявания и проблеми в развитието

# 67
мама Раче ме помоли да публикувам следното от нейно име, защото има проблем с публикуването но чете

[09:49:19] .........: Mamma предлагам деца с увреждания, нарушения в развитието и хронични заболявания или проблемни деца родители може да го махнете според мен.То се знае че пишем родители, но има и специалисти, които се в ключват в темите с полезни съвети. И според мен мястото на нашите деца е при другите деца. Не ми звучи сериозно да си говорим за готварски рецепти, и ремонт на жилището в съседство с толкова болка колкото има в този подфорум.  За подредба на "Нашите деца предлагам
-Деца в ясли и градини
 -Деца в училищна възраст
Не мисля, че "проблемни деца" е добре. "Термина" има съвсем друго значение. Нека не забравяме че се индексира форума в гугъл, а от гугъл ни намират хората.

# 68
  • София
Подкрепям Ели за възрастовото разпределение на "Нашите деца"  Hug

# 69
деца с увреждания, нарушения в развитието и хронични заболявания

Така (без Родители на) също е достатъчно изчерпателно, но съдържа 64 символа.

Родители на деца с нарушения в развитието
Родители на деца с (хронични) заболявания

Mamma, и двете формулировки включват само част от здравословните проблеми на децата.

Какво мислите за Родители на деца със здравословни проблеми (42 символа) или Деца с увреждания и хронични заболявания (40 символа)?

# 70
Мислих, мислих ииии предлагам:

Категория "Нашите деца"

- Кърмене
- Хранене с млека за кърмачета
- Бебета (от 0 до 1 г.)
   -- подфорум "Недоносени"
- "Първите седем"
   -- подфорум "Градини, ясли, родителски кооперативи"
- "Ученици"
  -- подфорум "Училища и школи"
- Предлагам името да е друго, за да няма объркване с досегашния нашите деца (за общи въпроси, свързани с отглеждането и възпитанието на децата)
      - Близнаци
      - родени 2005
      - родени 2006
      - родени 2007
      - родени 2008
      - родени 2009
      - родени 2010
      - Общ "отчетен" за Б&Д (Б&Д = Бебето и Детето)

# 71
  • София и там където не се пуши

Какво мислите за Родители на деца със здравословни проблеми (42 символа) или Деца с увреждания и хронични заболявания (40 символа)?

Пак са част от проблема

quote autho[r=Dorothy link=topic=537175.msg16793892#msg16793892 date=1288597948]

[09:49:19] .........: Mamma предлагам деца с увреждания, нарушения в развитието и хронични заболявания или проблемни деца родители може да го махнете според мен.То се знае че пишем родители, но има и специалисти, които се в ключват в темите с полезни съвети. И според мен мястото на нашите деца е при другите деца. Не ми звучи сериозно да си говорим за готварски рецепти, и ремонт на жилището в съседство с толкова болка колкото има в този подфорум.  За подредба на "Нашите деца предлагам
-Деца в ясли и градини
 -Деца в училищна възраст
Не мисля, че "проблемни деца" е добре. "Термина" има съвсем друго значение. Нека не забравяме че се индексира форума в гугъл, а от гугъл ни намират хората.
[/quote]

Деца с проблем или различни деца - подкрепям мама Раче, защото и проблемните са в уврежданията. - влез и попрочети . И изгонените и не искани в училище (и такива има) . И трудно проговарящи. И специалистите - да и те са там.

# 72
Деца с проблем или различни деца - подкрепям мама Раче, защото и проблемните са в уврежданията. - влез и попрочети . И изгонените и не искани в училище (и такива има) . И трудно проговарящи. И специалистите - да и те са там.
Аз знам какво съдържа форума, НО има хора които сега се сблъскват с проблемите дискутирани в него. И когато тези хора търсят мястото трябва лесно да го намерят, а това ще стане с ясно заглавие. До сега това винаги е било определящото при избора на заглавие, мисля, че и сега трябва да се водим от това съображение. Иначе много неща може да измислим.
В разговорния български "проблемни деца" има друго звучене и значение, то не включва деца с увреждания.  Peace А и честно казано не смятам, че дете с очила е проблемно ... сори не искам да обидя никого ... така мисля.

# 73
  • София
Защо не се направи показване на новите теми? Последни 10 нови теми, примерно.

ПП Новата подредба ми харесва повече  Peace

# 74
  • София
Аз не разбрах, къде да пишат, родителите на  "Деца със СОП", касаещ образованието им независимо в какво училище, държавно, специално? Да поясня, че СОП значи специални образователни потребности, които се реализират в масови училища и детски градини, а ако няма възможност в специални. Доста е странно децата с проблеми в обучението да не присъстват в "Нашите деца". Или темите "Трудно проговарящи деца", "Ресурсен учител", "Хиперактивно дете изгонено от училище", "Интеграция в училище на деца от аутистичният спектър и хиперактивни" и други подобни, касаещи основно образованието и развитието на децата, да си стоят в "Родители и семейстовто"?

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 11:28 от TanyaMG

Общи условия

Активация на акаунт