Цьолиакия-тема 6

• 71 223
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Миленка благодаря за съветите,все пак успяхме да свалим температурата вероятно с беладоната,давах  през 15-20 мин поне 3-4 пъти и напук на изказванията на доктора тя днес не вдигна температура  Simple Smile.

# 76
Браво на вас! Оправяйте се бързо!

Ето едни витамини Мултитабс с вкус на малина и ягода - изрично пише, че стават за деца с непоносимост към глутен!  Simple Smile
http://apteka.framar.bg/30019021/%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8% … B0%D0%B1%D0%BB-30
http://www.multipharm.eu/product/272/multitabs-multitabs-90tabl.html - също не съдържат глутен и лактоза! - тези са за деца над 4 години
http://www.multipharm.eu/product/156/sandoz-kaltsiy-500-mg.html - калций ефервесцентни табл., също не съдържа глутен и лактоза. Подходящ при липса на лактоза или ниски нива на калций, в началото ни даваха, също и при обриви и алергични състояния.

# 77
Едно голямо Благодаря   bouquetна всички за информацията ,която ни давате .
Купих  течeн шоколад на Нyтела ,но да ви кажа още ме е страх  да му дам  
От Тoблерона изяде няколко парченца newsm10 и беше много щастлив,намаше реакция дано няма нищо Praynig

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 13:56 от kvs

# 78
Здравейте мами!!!Аз отново съм със лоши новини......за жалост.Снощи вечерта на Миши започнаха да и избиват едни червени петна ,нещо като пъпки но не точно.Защото нямат връх а са по-скоро точно като големи червени петна.Имаше и малко температура около 37.2 Единственото нова за което се сещам е сиренето и кис.мляко.При нас в магазина нямаше Пършевица - досега само такъв кашкавал и сирене съм и давала и не е имало реакция.Но нямаше в магазина и реших да взема на Елена -сирене ,не знам дали е от него,другото което беше яла е шунка Плешка на Тандем  и пил.месо.Водих я при личната защото кожната която ни наблюдава идва от Шумен и само в събота и неделя.Личната каза че смята че е алергична реакция към животински белтък- каза ми да спра всякакво месо и млечните за няколко дена докато отшуми обрива,и после пак да започна постепенно.Вече направо се отчаях тотално.Аз и давам кашкавал и сирене на Пършевица от около месец и досега не е имала проблем,незнам защо но си мисля че е от кис.мляко и сиренето на Елена.Сега и без месо и вече наистина незнам какво да и давам да яде,тя е вече голяма и положението е много много сложно................. Само ориз и каротофи,ами като не ги харесва и тях вече просто незнам какво да кажа............Звънях по телефона на кожната и и обясних как изглежда обрива,а като и споменах че има и малко температура каза че едва ли е алергия ами можело да бъде и някаква шарка-рубеола ,морбили.Едрата  я изключи защото нямаме мехури,да чукам на дърво.....

# 79
Сиренето на Елена може да не е добре узряло и от там да идва проблема. Тогава белтъка е по-неразграден и дава алергия. Според мен спри месото само докато отшуми обрива и после пак си давай месце, но без колбаси. С млечните поизчакай малко повече. Другото което ми идва на ум е, че кръвния тест за алергии го препоръчват като достоверен и при малки деца. Д-р Георгиева също го препоръчва, когато не знае от кое точно идва проблема.

# 80
Едно голямо Благодаря   bouquetна всички за информацията ,която ни давате .
Купих  течния шоколад на Нотела ,но да ви кажа още ме е страх  да му дам 
От Тублерона изяде няколко парченца newsm10 и беше много щастлив,намаше реакция дано няма нищо Praynig

kvs,За Нутелата нямаме информация ,за нашата Нутела,тази която е по нашите магазини,затова недей да даваш!Тя също  се прави от Марс Полша,но когато правих запитване,нея не я споменаха.Засега със сигурност може Сникърс,Баунти,М и М,Скитълс,Тоблерон,Харибо  и Книдерите.Давала съм от всички,с изключение на Сникърса,малък е за него,реакция никаква сме нямали Hug.
Поли,много съжалявам мила,че пак така при вас.Пършевицата наистина изглежда по-инстинско сирене,но е доста твърдо и солено.

# 81
някой може ли да ми каже като сме на безлактозна диета мога ли да дам обикновен черен шоколад,в смисъл да не е био ,ами например Линд или Нестле,някой гледал ли е състава  случайно?Ето в този сайт пишеше за Нутелата но незнам вече и аз нямам идея..............http://celiachelper.blogspot.com/2009/12/gluten-free-ferrero-nutella.html

# 82
Като сте с обрив не давай никакъв шоколад. За състава не знам. Едва ли съдържа повече лактоза от сиренето, кашкавала  и киселото мляко

# 83
На Линд,на Нестле,на Милка,Мерси бонбоните,Рафаело,Тофифе...съм ги проверявала,не са безглутенови!
Когато писах първият имейл на поляците,те ми отговориха,че е важно да пиша от коя държава е запитването,което супер ме учуди!И след като писах повторно,чак тогава ми отговориха!Все едно-за Б-я ги правим без глутен,но за Румъния са със...Не знам как по друг начин да разтълкувам този въпрос  Thinking,защо е важно от коя страна питаме!?Някой има ли идея?Или ги правят на различни машини,понеже зареждат много страни и не смогват на една,и затова е възможно... Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 16:12 от rozi_maxi

# 84
Здравейте мили хора. Аз се казвам Мария Костадинова и детето ми е с доказана  целиакиа вече 1,5 година. Рещих да  споделя информацията,която научих не отдавна .Бяхме  в Испания преди 2 седмици и случайно срещнах в един маркет испанка да пазарува в големи количества на SHAER  безглутеновите продуктите . И аз я заговорих, попитах я какво още купува и на коя фирма , а тя ми отговори да гледам за този знак  FACE

Federación de Asociaciones de Celiacos de España (FACE. .Това се оказа съкратеното име на тяхната  асоциациа.Този знак се поставя върху без глутеновите продукти ,дори да няма надпис или зачертнатия житен клас.Даже има нарисуван житен клас

И другите продукти които са без глутен , без да го има знака  това са  SIN GLUTEN.Мъжът ми откри такива  желирани бомбони с надпис FACE и струват 1.99.  в бензиностанциите на лукойл.Това което не видях в испания на киндерчета няма никакъв надпис  т.е те имат глутен/ако в Испания е задължително/Там наистина има много продукти и е по -лесно.Но ние  получаваме за децата ни помощ и бращно ,което никак не малко.
Тя има дете на 13 години и нищо не получава,освен това и баща й и мъжа й са  с тази  непоносимос.Много се гордея, такава малка страна като България е успяла да направи нещо за децата исе надявам и за възраните да стане. Благодарение на всички вас аз получам информация ,която е много полезна и по-леко се живее.Благодаря ви ,че ви има.

Благодаря за информацията Мими!

# 85
Поли съжалявам, че отново ви се случва  Sad аз лично не мога да дам съвет или мнение ,единственото което ми идва на ум -не е ли много рано за кисело мляко,давала ли си изобщо досега?Но пък тази температура  newsm78

Ние също сме с проблем,от гадния АБ Ема се раздриска ,ака по 3 пъти на ден и рядко.Давам по принцип Линекс,какво още да давам- Ентерол,Смекта ,четох че и Ентеросан добре действа.На смектата пише че съдържа глюкоза,а помня че Георгиева като ни приемаше ни каза ще започнем като за начало безглутенова диета и ако нещо се раздриска да давам смело по 3 на ден  newsm78,но тогава още не беше сигурно ,че имаме цьолиаклия.Моля ви дайте съвет! Hug

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 23:44 от Мarieta

# 86
За разтройство давам Хидрасек и Ентерол. Ентеросан/Нормофлор е добре при АБ, защото нормализира флората в червата, увредена от АБ.

# 87
За Ентеросан особеното е, че съдържа нишасте, но не е известно какво. На опаковката не пише. Като бяхме на безглутенова диета се обаждах на производителите и ме свързаха с професор Мермерски, който го е изобретил. Попитах го какво съдържа, с какво нишасте е - каза "няма глутен" и това беше. Не знам дали може да им се вярва. Води се хранителна добавка. Иначе е много добро.

# 88

Здравейте щастливци!
       Обръщам се към Всички, които имат непоносимост към ГЛУТЕНА. Мисля,че не е толкова страшно, защото това не са бактерии или вируси, които могат да атакуват нашето тяло и докато разберат лекарите какво ни има отива половин година и се оказва, че имуната система е срината до нула, защото сме приели 2-3 антибиотика и разни други аптечни лекарства. Това се случи на сина ми, който през 2003 година минахме през ада на болниците в Бургас и стигнахме до проф. Бобев в София. Той направи биопсия на подутия лимфен възел под мишницата му и се оказа, че произхода на болестта е неизвестен. Този резултат беше най-доброто за нас. Не спряха мъките, докато срещнем хирурга , който след хирургичната интервенция вурху възпаленият участък на тялото на сина ми каза: Вашият син има слаб имунитет. Борете се!
   Аз вече знаех за супер храните  на английската фирма Aquasource - всички техни продукти са разработени от световно - известни лекари. Започнах с по-високи дози, защото той прие няколко антибиотика, а и тялото му беше атакувано от бактерията -стафилокока ареус. Така продъл- жаваме до днес. Наистина  с приема  на тези храни подържаме своето здраве без проблемно. В нашият дом не се ползва по никакъв повод медикаменти- лекарства от аптеката.
       На 07 или 08 ноември по телевизия  PROBG  сутринта от 8 -11 часа  гостува  лекар-ендокринолог и тя говори за едно момиченце, което е инсулино- зависима и има непоносимост към глутена. Тя подчерта, че тези болести са автоимунни болести. За тях в интернет прочетох, че те предизвикват възпаления в човешкия организъм. Но в случая за непоносимост към глутена можем да спрем симптомите чрез ограничаване, т. е. да не се консумират  продукти с брашно. Моята диагноза е хроничен колит, но явно и непоносимост към продукти с брашно. Сега всеки ден си варя 1 чаша ориз и сутрин на гладно приемам 2 капсули Colactive 3. С тези капсули спрях възпалението в червата ми и неразположението.
     Искам да Ви кажа, защо сме щастливци:
   1. Няма да консумираме храни, съдържащи брашно с глутен - огледайте се!, обърнете им внимание!!!
Колко много асортимент от продукти на брашна с глутен. Да започнем от пържените в мазнина мекици, понички, след това пици, дюнери и стигнем до изобилието от кроасани и различни видове сладки. Те съ- държат освен пшеничното брашно, маргарин ( в топлото става на вода и мазни жълти петна), хидрогенира- ни масла( в Турция са забранени); много консерванти, аспартам,  които атакуват нашата храносмилателна  система.
   Така, че Създателят - БОГ ни предпазва.
   При производството на хляб не се използва мая от хмел ( която е използвала баба ми), а мая от агнешки стомаси.
   Искам да призова Всички, че ние сме длъжни да се борим срещу хранителната промишленост, която упот- ребява толкова синтетични съставки, които вредят на нашия организъм.
  Да променим основите на нашето здравеопазване, което е повече загрижено да има все повече болни.   
  По-добре е да подържаме здравето си, вместо да ходим и си губим времето по лекари!
                                                              С поздрав: Лили

# 89
Като се сетя за времето преди да ни открият Ц. и малкия беше с много подути лимфни възли, на подмишниците и слабините  Close Също така 2 месеца беше с много високо ниво на лимфоцити, на фона на нормална кръвна картина. Даже 2 пъти питах лекаря защо е така, той каза: явно карате вирус.
Всъщност четох, че лимфоцитите са тези които първо атакуват алергена, в случая глутена и при алергии - те са показателни, че проблема е на алергична почва. Ама тогава кой да ти каже  Close

Общи условия

Активация на акаунт