Цьолиакия-тема 6

• 71 255
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Момичета възможно ли е от АБ да има и слуз в акото и е малко зеленикаво,не знам защо но се притеснявам,а няма от какво друго да е.Нормално е да си мисля че е от АБ,другото е че й растат кучешки зъби и в началото на болестта имаше и сополки,дали от тях нещо? Sad

# 91
Сигурно е затова, от АБ-то - то дразни и стомаха, и червата.

# 92
Здравейте момичета!Затишие в темата,дано да е за добро!Открих фирма,която мели царевично брашно и грис,само царевични,никакви други семена-Мел корект.Обадих се за всеки случай,човекът потвърди.
http://mel-korekt.hit.bg/contacts.html
Имало ги във всички магазини.

# 93
Здравеъте и от мен!!!Рози мила и аз точно това си мислех тези дни - щом никой не пише значи са ни добре дечицата  newsm74 !!!Искам да ви питам използвате ли кокосови стърготини за украса на сладкиши например,и да ме посъветвате какъв уред за правене на пудра захар използвате,в смисъл едно време мама използваше кафемелачката,но си спомням че много често изпушвашеее newsm62 та затова си мислех да ви попитам.И ние вече ядохме Скитълс,малката много ги хареса!!!

# 94
Поли,кокосови стърготини съм ползвала.Пудрата захар точно така ще си я правиш,в кафемелачката.

Вижте какво намерих за Лейс чипсовете,че с изключение на 4 от общо около 40-50 вида,са без глутен.Но трябва да се проверява пак тука.Не че чипса е особено полезна храна,но е хубаво да си знаем все пак.
http://www.fritolay.com/our-snacks/lays.html

http://www.fritolay.com/your-health/us-products-not-containing-g … -ingredients.html

Please note: The information provided pertains only to products made and distributed in the U.S. Products sold in other countries under similar brands may be made using slightly different recipes and ingredients to accommodate local needs and preferences.
Хората са го написали...

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 20:44 от rozi_maxi

# 95
Рози благодаря мила!!!И аз понякога давам чипс,когато всички деца наоколо ядат и положението стане напечено -давам -на Рафълс,този който е само със сол.На другите си пише че съдържат глутен и лактоза.Няма отметка но щом на другите пише ,би трябвало да няма нищо.В съдържанието пише само картофи,сол.Браво на теб,пак доста неща си открила   bouquet

# 96
Рози, страхотни неща намираш!  Hug    bouquet

В тази връзка, ето и за Рафълс и Доритос, Чийтос - те са една фирма по принцип:
http://www.fritolay.com/our-snacks/ruffles-original.html
http://www.fritolay.com/our-snacks/doritos.html
а като влезете в Снакс има всичките им продукти с отметки  Simple Smile
Ей, тя Рози ги е дала във втория списък, голям съм заплес, ама нека стоят да се радваме...

Да, и на мен вече от няколко фирми за чипс ми казват - най-общо - без глутен е основно класическия, със сол, в другите слагат овкусители и оцветители и нишестета с разни вкусове.
Взимала съм инцидентно на Чио чипс, Рафълс и Лейс - само със сол. Не купувам конкретно при поискване, а ако някой яде неистово пред нас.

Друго нещо, питах в няколко фирми за бланширани картофи (в пакетите тези), на които на етикета пише само картофи и олио. Обясниха ми, че се бланшират като за кратко се потавят във вряща мазнина, няма никакво брашно и затова и на етикета - няма. Та като ходя в заведение и искам да ми покажат пакета на бланшираните картофи, досега не съм видяла някъде да е упоменато че има брашно  newsm78 Все пак и самите картофи поглеждам (в ресторанта) преди пържене, то личи ако има брашно, като си сложиш пръста например на заледения картоф и отдолу остава чисто прозрачно място.

Малкия нещо взе да не иска да яде готовите бисквити, на вафличките и новите бонбони набляга и такива тип шоколадчета.

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 23:26 от M_Nik

# 97
Здравейте и от мен!Раздвижи се малко темата и аз да се включа  Simple Smile
Емито вече е добре,дрисъка беше точно за 1 ден и то този след като цял ден я тормозих със студените чаршафи и компреси,затова си мисля че съм я простудила.
Най накрая си взехме епикризата /след 3 седмици/ и според д-р Георгиева резултатите изобщо не са добре и й говорили ,че не спазваме диетата стриктно изобщо  Thinking.
Пиша ви преди и сега стойностите и ако може да ми кажете вашето мнение ,като се има в предвид че сме от 3 мес. на диета и 2 месеца приема преднизолон /с пшенично нишесте/  Shocked ,които д-р Георгиева ни изписа.

Преди 3 мес - антиглиадинови IgG++++,IgA++++,антитъканна трансглутаминаза IgG++++,IgA++++
След 3 мес - антиглиадинови IgG++,IgA-,антитъканна трансглутаминаза IgG+,IgA-
Според нея за 3 мес е трябвало всичко вече да е отрицателно.

Пиша и другите - преди 3 мес/пиша проблемните/ - ОБ-45,албумин-29,Алат-77,Асат-113,амилаза-159,лактозен тест/патологичен/-кр.глюкоза-4,2...4,5...4.4ммол/л,дексилозен тест 23,6мг
след 3 мес -белтък,албумин,алат,асат,амилаза в норма.Лактозен тест/патологичен/кр.глюкоза -5,5...6,0...6,0...
АФ-692,ЛДХ-662,Дексилозен тест/изчаква се / newsm78 предния път излезе за 2 дена

Според нея правим грешки в диетата,да възможно е все пак от 3 мес сме на диета,въпреки че всичко което яде е приготвено от мен,купени неща давам много малко и то на Shaer.Кажете си мнението,възможно ли е след 3 месечна диета всичко да е отрицателно,при положение че тя си приема глутен 2 мес./преднизолона с нишестето/ или наистина правим грешка някъде.Каза ми също че е възможно от сиренето което й давам /пършевица/ давала съм и друго ,бях писала за него ,но от него за 3 мес да е изяла най много 100 гр /аз не й давах от страх заради лактозата/,нищо друго не яде освен месо ,зеленчуци и плодове.За колко време се изчиства организма,май 3 мес са малко или аз така се успокоявам?Реагирах остро защото аз самата виждам подобрение в детето,изглежда здраво,наддава си на тегло,проходи,има енергия.Изписа ни пак 6 мес безглутенова и безлактозна диета и пак изследвания,а аз се надявах да започнем млечните поне,някой ако знае стойностите на кр.глюкоза какви трябва да са моля да сподели.

# 98
Ще кажа моето мнение - спри и сиренето и всичко млечно за следващите 3 месеца или (ако не искаш напълно) взимай козе/овче на Маджаров. Понякога тези показатели са високи и при реакция към млечни, а най-вече към кравешки белтък.
Бях споменала за детенце, което лекуваха вече 2 години от какво ли не, с идея за Ц. и с ЕМА (+), като спря кравето мляко и сирене и кашкавал - за 3 месеца - се оправи невероятно.
Иначе според мен са добре нещата - та вие от 4 (+) сте станали на (-) за IgA, а антиглиадинови сте намалили наполовина.
Тя не каза ли все пак да спреш този преднизолон, като е с пшеница?

Да обърна внимание, че Нурофена е с малцов сироп - ечемик!
И повечето таблетки са с целулоза, ако не е описана като царев. може да е и пшенична!

# 99
Нали имаше позволено количество глутен..0,00000 и еди колко си..дали не го съобразяват в лекарствата?
Тоя преднизолон неможе ли да се замени с нещо друго..?Ти обърна ли и внимание за наличието на пшеница в лекарството?Странна работа Crossing Armsако знае че има глутен и да го изписва...
На нас ни бяха изписали някакво сиропче по време на диетата,обаче аз взех че прочетох лситовката и от съдържанието ми стнана лошо направо Embarassedспрях го и наблегнах на диетата само плюс ензими и пробиотици(пона са безвредни уж)
Рози,баше разказвала как в началото на диетата дори само ако е пипала бял хляб да речем и не си е измила ръцете и пак е имало реакция при мосю Максимилиян Heart Eyes
Мариетка,аз съм сигурна че ти спазваш стриктно диетата!!!!Не е причината в спазването!
А освен теб някой грижи ли се за нея?Оставяте ли я при някоя баба да речем...възрастните хора трудно се убеждават ,че и трошица не трябва да дават,тъй като по тяхно време е нямало такива работи и иди,та обяснявай......

# 100
Добро утро!
Питали сме се кой от двата теста,ЕМА или ТТГ е по-показателен.Попаднах на кандският блог на тяхната Асоциация,където и двата теста ги пишат,т.е. и двата са еднакво показателни.За антиглиадиновият нищо не пише.Там е споменато също,че е хубаво докато детето се захранва с глутен ,майката все още да го кърми.Не се знае още,ако детето е генетично обременено,дали кърменето ще го предпази изобщо да няма този проблем,или просто ще го отложи,но поне ако не е наследствено,предпазва с до 40%.Смята се,че една от причините за нарастването на заболелите се дължи на ГМО културите(там бяха май най-много),организмите ни не са свикнали с тях.
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … 6hl%3Dbg%26sa%3DN

Миленка,и ние сме така,Макси като види бонбоните М и М направо му светват очичките  Wink.Но аз пак наблягам на Киндерите,че са направени за деца,Тоблерон съм давала 2 пъти,Баутни веднъж,пробвахме и шоколада ,който Биси намери,но само веднъж.Купих му кестени,и бях почти сигурна че няма да ги иска тази година,не и след всичките вкусотии,които вече е опитал,но ги яде,3 пъти му валих по 15-тина кестена Grinning.А чипса,ако му дам да вкуси,няма да има отърване,умира си за "упкаво"  Laughing Laughing,затова все още няма да му давам.

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 10:38 от rozi_maxi

# 101
Момичета,да споделя-направих хляб с това царевично брашно на Мел Корект,еми супер стана!Макси само с хляб вечеря,2 филии топло хлебче,намазани с масло,което се разтопи от топлината му,посолени със сол,червен пипер и сминдух(намерих в едно магазинче за насипни подправки,чист).Май ще почвам за всички ни да правя такъв хляб.Сложих 1 1/2 ч.ч. безглутеново брашно,2 1/2 ч.ч. царевично брашно,1 1/2 ч.ч. вода(ими малко повече),2 яйца,ксантан гума,сол,захар,зехтин и мая.Намерих само брашното на тази фирма,грис и нишесте не открих,от Кауфланд го купих,1.17 лв. кг.

# 102
Интересно е че когато й давам сирене/пробвала съм и с повече/ никога не е реагирала,предполагам най - малкото щеше да я раздриска.Изобщо откакто сме на диета тя никога не се е посирала,освен като пиеше преднизолона/тя го приема първите 2 месеца от диетата,предполагам че се налагаше ,защото състоянието й беше тежко и изследванията както се изрази д-р Георгиева "потресаващи"и в практиката си не е виждала такива с по 4 плюса всички/ само тогава акаше по кашаво и по 3 пъти на ден ,а откакто го намалихме и спряхме ака по 1 път на два дена.Дори самата тя каза че след 2-3 мес.като пуснем изследвания се надява да са с по 2 плюса  newsm78.Освен това доколкото се информирам IgA спада бързо и от 2 до 6 мес от диетата е нормално да е отрицателен,но за IgG е необходимо много повече време /дори година/ за да бъде отрицателен при безглутенова диета.За лактозния тест се изрази така "все още имате непоносимост към млечната захар" ,това всъщност е лактозата не белтъка на кравето мляко,въпреки че затова сигурно се пуска друго изследване,но пък знам че симптомите са други. Thinking Но пък тя едва ли помни състоянието й, за да ни казва че не спазваме диетата и за 3 мес е трябвало да се оправи ,защото аз дори не успях да й кажа че преди това са били 4 плюса/няма много време там да се говори с нея/.Линекса който пием от 3 месеца и ни го изписа още 6 мес пък е с лактоза.
Всички съм ги обучила как може да я пипат , няма кой да не се съобразява с това, аз съм куче - пазач почти никога не я оставям за дълго време сама.Единствено съм се съмнявала в Дани ,дали не е хапнала нещо и след това пипнала или целунала,но и тя вече свикна.И все пак предполагам че щеше да има реакция ,ако по някакъв начин приема глутен,нали все още червата не са заздравяли и би трябвало да реагират.Това ме кара да си мисля че сме на прав път ,просто по бавно отшумява. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 00:43 от Мarieta

# 103
Мариетка,Еми сама си е показала,че в Преднизолона има глутен.И на мен не ми се вярва Георгиева да не е знаела,но е било необходимо да го пиете.А думите й-все още имате непоносимост към млечната захар предполагам ще значи,че просто още не бива да започваш киселото мляко,но май никоя от нас не го е започнала след 3-тия месец,поне още месец да мине,аз дадох след 4 или 5 месеца.Така че това ,което са показали тестовете и думите й,са неща,които са нормални.Никое дете няма отрицателни тестове след 3 месеца диета,даже и след 6,пък и вие сте били с 16 плюса!А освен това,2 от тези 3 месеца сте приемали глутен!И Макси ака така,веднъж на два дена.На прав път сте,Еми има повече от здрав вид! Hug

# 104
За информация: В бензиностанциите Шел продават бонбонки JELLY BEAN - с отметка за Без Глутен, ГМО и желатин са! Всъщност са малки бобчета (желирани от вътре) с различни плодови вкусове. Ние взехме оранжеви, има и лилави и др. Малко са бая скъпички - 4,60 лв. за 100 грама  Shocked Иначе са вкусни, като ги схрускаш вътре има плодово сокче  Simple Smile
Току-що големият син ми каза, че ги имало и във Фантастико за 3,60 лв  Simple Smile
Ето така изглеждат, но в по-умален вид:

Бистре, а вашите изследвания след хапване на новите храни - бонбони и шоколадчета ли беше?

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 00:58 от M_Nik

Общи условия

Активация на акаунт