Цьолиакия-тема 6

• 71 269
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Ето и едни сокчета,щом са немски може да им се вярва
http://papa-bebe.com/jucekinela.html

Днес купих на Макси сокчета,без глутен,има отметка.Той по принцип отказва да пие сок,но тези може би защото са от кутийка със сламка ли,не знам,но го изсмука за отрицателно време.Ето такива са,но тези с отметката ги няма с сайта
http://papa-bebe.com/jucepacific.html
същите кутийки,единият е с пингвинчета(бяло грозде,ябълка,праскови,бабани и вит.С),без добавена захар,а другият е с лисиче(праскова),и на двата си пише,че не съдържат глутен и са  подходящи за бебета след 4 месечна възраст,без консерванти.Не знам защо ги няма в сайта.Купих ги от Билла,по 0,99лв.

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 16:09 от rozi_maxi

# 106
здравейте мамита,днес полу4их   дългоо4акваното писмо от НЕЛК,и искат да се явя на 27 декември ,от 9.30. и кво ще правя сега,каква епикриза и изслвдваниа да давам,май ми триабва съвет.Миленски къде е ,,иван гешов 15 ,,ние бяхме настанени на ном.11 в детската гастроентерология.на ном.15 е сградата  на Център по хигиена.

# 107
Велина,защо не направите една консултация с детски гастро,и да помолите да напише че здравето на дедето се дължи на диетата,която трябва стриктно да се спазва още много години....,просто кажете че ви искат от ТЕЛК,на нас ни искаха.Не знам дали би помогнало,но все е нещо.

Искам да ви питам-понеже имам една бутилка бейлис,с останли 200 мл. в нея,даже не помня от кога,мога ли да го използвам като го сложа в торта,харесах си една торта с бейлис.Не вярвам 3-4 мл. примерно алкохол един-два пъти приети да му навредят,и то 17%,но дали има глутен в това питие-уиски и сметана?Пише на немски,а него изобщо не го чаткам.
Май не става,може да е малцово ирландското уиски,знам ли...няма да рискувам.
На етикетът пише,че съдържа мляко.Дали нямаше да пише,ако съдържаше глутен  newsm78?Никъде не пише за малц.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 20:18 от rozi_maxi

# 108
Велина, като го написах адреса в Бгмапс - Иван Нешов 15, ми излиза Национален център по здравна информация. То е точно до Центъра по хигиена, в тази сграда, която е навътре вкарана спрямо улицата, след него е Център по обществено здраве. А после е белодробната.
Велина, това след обжалването ли ви викат? На фиша обикновено има и телефон за връзка, обади се и ги питай какво да носиш.
А иначе се носят изследвания като за ТЕЛК-а. Вие при Панталеева ли бяхте или Лазарова? Помоли ги да ти напишат нещо като епикриза или пояснение към епикризата, че само заради пълното спазване на диетата сте така добре. И че вече след веднъж взета биопсия, се смята, че Ц. е за цял живот и не се захранва наново. Докторите в тези комисии не са толкова тесни специалисти и не знаят подробности за случая. Нас ни питаха например дали не съм захранвала, аз им обяснявах че щом е правена биопсия - не се захранва, а тя ми вика - ами за следващо явяване пробвайте захранване  Shocked

В БиоБалев има доста пастети без глутен: http://balevbiomarket.com/konservi/pasteti.html?limit=all&ma … =13&mode=list

# 109
Момичета, вижте идеи за атрактивно поднасяне на храна  Simple Smile Разбира се, който иска гласува.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537976.0

Получихте ли новото списание на Шаер?

Природни илачи:
http://zi4e57.blogspot.com/2010/07/blog-post_7462.html

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 10:35 от M_Nik

# 110
и аз    полу4их списанието на ШЕР.Написах писмо на Санка дето и тя беше отхвърлената от ТЕЛК,та ми пише                               Здравейте!
Обжалвах и отидох в София, но получих решение - 0 процента.
 В НАРЕДБА ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА НА РАБОТОСПОСОБНОСТТА  пише

3. Цьолиакия:

3.1. без клинични симптоми при диетично лечение: 0%

3.2. цьолиакия у деца в началния стадий на лечение до нормализиране на състоянието на детския организъм или с усложнение: 50 - 70%

Така ,че нямаме шанс - поне за сега.

Аз съм при пантелеева ,освен да я накарам да ми напише епикриза в която пи6е 4е е не е напълно излекувана.

# 111
Миелнка,да не би да учстваш в конкурса?Или мякоя от другите мами?

# 112
Не съм стигнала такива висоти на кулинарията  Simple Smile
Просто има хубави идейки за украса, особено за детско парти!  Party

Вярно, че така пише в Наредбата, но може би трябва да потърсим начин това да се промени или да се добави допълнителен текст поне. Това би могло да се обсъди на нова среща и с нашите доктори-специалисти.

# 113
Здравейте , на нас ни предстои явяване на ТЕЛК, и преди бяхме в Лом,но сега ни пренасочват към Плевен.Някой да има някакви впечатления от там ,и къде се намира.

# 114
Здравей Светла!
Ние сме от Плевен.Минавали сме на ТЕЛК и с каквото мога ще ти помогна.На коя дата сте?Аз по принцип съм по цял ден на работа,но моят мъж има много почивни дни и ако трябва ще ви заведе до там.

Велина,незнам какво да те посъветвам.Говорихме и по тел.но...,звъня ли на Панталеева?

# 115
Бистре ,всъщност говорихме със Санка на скайп,и установих 4е нямя нужда да занимавам Пантелеева ,защо да карам жената да пише допълнително лъжлива епикриза и т.н.ще си отида с документите които имам и това е .каквото е писано да става .важното е детето да е по добре .ще се задоволя с брашното което ми се полага .много добре знаем ,4е има по тежки слу4аи които системата и тях отхвърля.Да са ни живи и здрави децата и ние да имаме сили да ги подкрепяме.Приятен ден от мен.

# 116
Че какво лъжливо има в това,да се уточни,че веднъж вземана биопсия,доказва болестта 100%,която е доживотна!?Нали за това ставаше въпрос?

# 117
Здравейте мами!!!Някой може ли даа ми пусне линк със таблицата с продуктите ,които можем да ползваме,онази която Sega беше предложила,досега се рових но нещо не мога да я намеря... newsm78

# 118
# 119
В таблицата напишете и сиропът за кашлица Мукоплант,на д-р Тайс,чудесен е и става за нас,на Макси му мина за 1 ден,а преди това с дни пи Проспан.Има и Мукоплант Лека нощ,за през ноща,с повече билки е.Аз нещо не успявам да го напиша.

Общи условия

Активация на акаунт