На половин година стана АПРИЛската дружина - 8

• 27 856
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Еййййййййййййййййййййй, страхотни мами и бебчовци са априлчетата. Ще кача снимки и на моя бебок, а се надявам и да се запознаем скоро, но...

# 586
и среща значи е имало... И аз бях днес в градинката на НДК, ноо въобще не съм разбрала, че е имало събиране. Оотново ви изпущих - следващия път.

Ивета питаше от къде биха могли да се купят био меса - пилето на DUK незнам дали е био, но поне пише, че няма антибиотици, разни смески по-особени били давали - и въобше все такиви хубавини, което ме кара да мисля, че е добре за бебе. Зайче купих днес от един месарски магазин на пазара в лозенец (римската стена) - на опаковката му пише, че е домашен заек. Засега на друго място не съм виждала да продават зайци та го награбих бързо, бързо - дълбоко замразен с годност до януари следващата година. Днес вече е сготвен, а утре ще давам.

Някой повдигна въпроса за детските кухни. Спестяват доста време, а ако менюто е разнообразно не бих се поколебала да взимам на дребосъчка. Нашата храна е достатъчно здравословна, за да става и за нея, но ако трябва да приготвям всеки ден пресни манджи то това ще краде време от времето за разходки, а и взимането на меса (примерно зайци, пилета) ще ни налага едно и също ядене два дни поред... стана то размисли и страсти... утре може да го формулирам по-добре.

лееека нощ Simple Smile

# 587
Мамчета,здравейте и от нас!
Петьо е добре,няма вече Т.Вчера цял ден имаше около 37,8 ,но от следобяда не е вдигал.За сметка на това е много кисел.Все мрънка ,все реве.Не иска да яде пюрета- само суче.
Толкова много го болят венците ,че се дразни като го мажа с Калгел.Сигурно му е гадно при допир на милото Cry
Тъй като ние предпочитаме месни пюрета,да питам ,колко пъти седмично мога да му давам месо newsm78Защото той изяжда едно пюре на 2 пъти,след това един ден му давам зеленчуци и после пак 2 дни месно пюре.Дали не става много често  newsm78 От 7 дни ,4 дни ядем месо Tired
Аз мойто тези дни ще ходя да го записвам на градина Laughing
В нашия квартал ще дели градинката и с няколко  ромски деца ,но не ми пука - да върви там и да свиква с деца.За мен важното е да ми е близо ,защото ако тогава съм бременна,как ще ходя да го вземам Crazy

# 588
  • В сърцето на един мъж
Дени и аз сложих снимките в албумчето има ги и във ФБ.
Аз си изкарах много добре макар, че дребния нещо не беше в настроение, недоспал ама....сега вече спинка сладко да видим до кога Rolling Eyes
Мила и Марк са адски готини лапета newsm51

# 589
уффф, писах, писах, и после без да искам го изтрих #Cussing out #Cussing out То е защото обикновено спя по това време, а днес още се цъкля в компютъра..
На кратко: за йогата: има ли наплив? Може ли да ида, а да има вече 20 човека и да е запълнено? Или е по-скоро рехаво? Децата какво ги правим по време на йогата? Става въпрос от 13 до 14 във вторник и петък, нали?
За манджата - Карина днес яде жълтък Mr. Green май го хареса. И успях да пробутам цяла порция каша от просо с праскова, обаче с половин банан  Явно всичко ще върви с банан.. Дадох преди това червено цвекло. Та, ако някой не е давал още, да знаете, че и акуто става тъмно червено, някой да не се притесни  Crazy
Детска кухня няма да давам докато не минем на домашна обща храна. Тя по принцип е след 10-я месец май  И да не е, аз ще гледам първо всичко да въведа, пък тогава на кухня. Подкрепям, че след това е голяма помощ и със сигурност ще ползвам. Чух, че за кухнята в Младост (държавната) имало предварително записване и изчакване от няколко месеца, ако някой се интересува. Но била най-добрата в София
Данче, 4 пъти месо ми се чини много, но се води по детето. Поздравления за ентусиазЪма за следващо Mr. Green
Точно днес сготвих пиле на DUК - май и моето семейство му е фен (поне не смърди на антибиотици )
Екселент, честити пробити ушички! Аз мисля да изчакам докато Карина сама си поиска да й пробия ушите, демек няма да е тази година със сигурност, а вероятно и следващата.

# 590
  • Бургас
Благодаря на всички за пожеланията и тук и във фейсбук! Направихте празника ми още по-прекрасен!!!  Hug  Hug  HugМесо, давам 3 или 4 пъти седмично, зависи. И то пюренца, които са с много малко процентно съдържание на месо. Дала съм пиле и пуйка, хапва си ги  Peace
Моля ви, кажете ми нещо за нос... Днес е 12-ти ден с хрема. Почти нищо не е позволено за неговата възраст. До сега съм пробвала-Виброцил, Клеева тинктура, лайка, Куикс и непрекъснато пръскам Тетразал и разтвор (те са едно и също горе долу, ама аз ги сменям  Crazy)Да чукна на дърво тази нощ, не се събуди с рев и запушен нос. Дано да минава  : Praynig .Пуснахме и носен секрет и днес чакаме резултата...дано няма нищо.  МНОГО, ми се идва на срещата, но ако малкия е още хремав, няма как да стане  Sad Иначе на мен ми е удобно навсякъде и по всяко време.
Честити месечинки на всички бебоци, да са здравички най-вече и много щастливи.

# 591
Kaat аз смятам да намина днес да видя как е йогата с бебковци.............мисля ,че ще ни допадне и на двете................

# 592
Добро утрооо Hug
Искате ли днес да се размотаем към Южен парк Grinning

# 593
за всички желаещи 10-10.30 ще бъдем в Южния парк на входа на улица Нишава на белите столчета до входа..........................не останаха слънчеви дни

# 594
Здравейте, връщам се да наваксвам с четенето  Hug
*Sesil* Коларгол (черните капки) пробвала ли си?
Екселент честити ви обеци  Mr. Green Много са сладки Simple Smile)
Мислиш ли да сменяш тези?
Аз смятам на годинката вече да и сложа халките от кръщенето , нали ще е голяма госпожица, а дотогава да си кара с тези

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 09:24 от Вяра♥

# 595
Аз май все пак ще пропусна този път йогата, че май нещо съм се натровила. Втрисане, температура,  Sick ... цяла вечер и нощеска ми беше лошичко. Ама де да знам дали не е вирус някакъв Sad
Много хубаво да си изкарате на йогата и дано да се видим петък там   bouquet

# 596
Добро утро   Nature Sunny
Данче , Гале евала много се кефя като чуя някоя мама да говори за второ и то в близко бъдеще. HugА за местните пюренца не мисля че е проблем че яде 4 дни в седмицата все пак той не изяжда цялата си дажба от месо за един ден както правят повечето бебоци. Peace
Венци , Марк  и Мила са много сладички. Heart Eyes
Excellent  много е готина куклата като мама Heart Eyes
Иветка Марк ми скри шапката убедена съм че той ще е от първите проходили дечица да не кажа и първия. Peace
За срещата ще е идеално ако е в Славейков  ,но си мислих да е към 11ч. Thinking какво ще кажете ?Сесил аз лично мисля че не е проблем да дойдете все пак бебоците нямат контакт все още. Simple Smile
Детската кухня и при нас е след навършени 10 мес. и със сигурност ще я запиша голямо улеснение е. Peace
Градините тук в Славейков са около 5-6 така че нямаме никакъв проблем аз Илиан му занесох документите септември , а той почна ноември.Не съм следяла приеми и тем подобни Simple Smile

# 597
  • Sofia
Кухнята е голямо удобство, особено лятото.
Ето ни и нас в движение http://www.facebook.com/profile.php?id=1422366967&v=app_2392950137#!/video/video.php?v=1696784105753&comments

# 598
  • последна надежда
Приятна среща! Аз ви изпуснах. Следобед ще намина към Южният парк.

Благодаря ви за отговорите за месото. Ще го издиря тава пиле да пробвам.

Марк е записан на детска кухня още от крехките 3м. Ще чакам да ми се обадят като му дойде реда и ако е захранен с млечни и жълтък ще му взимам. Близо до нас има и частна кухня, но на мен ми е скъпа. Иначе майките от квартала са доволни. http://mamalusi.hit.bg/address.html

Марк не вярвам да е първият проходил, пълзящите бебета късно прохождат. Да не забравяме че той е роден по рано и е батко на повечето априлчета. С някои има разлика повече от месец. А и не може много от стандартните неща. Да седи сам, да дава боц, да маха за чал и други подобни. Почти не гука, казва само Амамм, и то само когато е много гладен.

Всяко дете си има талант и трябва да го намерим. Аз имах късмет да разбера какво се отдава на Ники, дано и с Марк да имам успех.

# 599
  • София
Еха! Виждам, че и другата тройка са си изкарали много весело. Жалко, че се разделихме на две, но се надявам Елчето скоро пак да ни събере под крилото си  Wink

djulyy70, как можа да напишеш, че Ема е била кисела! Ще ти дърпам ушите следващия път, да знаеш!!! Такова слънчево дете... Не спря да ми се смее през цялото време. И е страшно контактна! Алиса на мечо пух също голяма сладурана е станала! С едни дълги, дълги мигли... чак я заподозрях да не е с тази новата спирала дето я рекламират по телевизора: "Милионизирайте вашите мигли".  Blush

Мацки, Стефан си призна на път за вкъщи защо на всички снимки е сериозен или ревлив - с тези две красавици се е чудел на къде да се обърне и коя по-напред да гледа. И като не се сеща мама да го сложи отстрани да вижда и двете... рев. Следващия път ще знам  Laughing

Ще сложа снимките и аз довечера в албумчето. 

йогата - аз реших да я оставя за лошо време. Сега използваме колкото може повече на слънце да стоим, че да не пием гадния Диавид.

Приятни разходки на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт