На половин година стана АПРИЛската дружина - 8

• 27 250
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
привееет и от нас,мили4ки Simple Smile  Hug
Мечо Пух ,и Ивет е така:)))Иска да ходи,държим я за ръчичките и прави кра4ки,много се смее и забавлява:)но изобщо не исак да пълзи,не се търкаля като я оставиш на дивана примерно:))мързеланка си е:)играе си,обръща се насам натам ,все гледа ,интересно и е:)ако я сложа по корем да стигне нещо ,е способна мноого да се издължи,да се протегне:)но не и да пропълзи ! Peace
Много доктори  и медицински лица ми казаха ,4е някои деца са така и не пълзят и не се ''търкалят'' много много Simple Smile)просто си прохождат,когато могат Simple Smile
Ина4е за говоренето по цял ден  говори  Laughing ''тата'',''тати'',''айде'', ,а от днес казва и ''баба''Simple Smile))но ''мама'' все още не сме чули  Peace
друго,друго..аз ве4е запо4нах с украсата за Коледа  Hug е,не съм сложила вси4ко ,но по малко добавям Simple Smile))има ли други луди като мен Simple Smile)ама при нас ве4е си е студенко и си му мяза Wink
Ивет си хапва добре засега,и месните пюрета и зелен4укови,и сладките ,каши4ките..,но и мляко винаги иска,ако не на самото хранене ,до 4ас -два си иска пак мляко ,и аз и давам ,разбира се Simple Smile
абе ние още си нямаме зъб4е   Thinking тя нашата мома май последна ще остане  Joy
това е засега ,моми4ета:)
много целувки на вси4ки! Heart Eyes

# 646
Привет и от нас  Hug
metchopooh все едно пишеш за Мартин.Абсолютно същото положение е и при нас.По корем седи малко и започва да мрънка и се обръща пак по гръб,а аз въртене и дума да не става голям мързел е значи  Crossing ArmsИ той се буди към 5-6 часа и започва да проплаква ама да пие мляко почти неиска някакви 20/30 мл изпива и пак си заспива,като след половин час пак се повтаря историята.Незнам зъбки ли са какво ли е ама съм на път да го "изхвърлям през терасата" JoyПреди сън обаче давам от течната каша на Нестле -много я харесва.На него му засища за около 7 часа ,та съм доволна Peace Той от около 3 седмици на сам неиска да близне дори капка мляко Tired и се храним с каши,пюрета и т.н.....
Nio аз ги приготвам с топло мляко или вода зависи с какво се прави ,но задължително затоплям течноста и правя кашичката,че пък стодена да я давам  Thinking Всичко затоплям и пюретата и кашите  Peace
Гале направо ти завиждам как си отслабнала  Crazy и аз уж спазвам някаква диета ,ама много много на ми се получава  Joy Още съм дунди

# 647
Мерси за АМ - колко много марки имало Crazy И всичко, което ми го препоръчвате не е от тези 3, които ги има в аптеката  Crazy Ще видя при пюренцата - сигурно и там има. Те сигурно имат срок на годност след отваряне Close няма да залагам на скъпо, че сигурно няма да мога да го изхабя...
за жълтъка - аз варя и слагам малко, а останалата чат от яйцето изяждам  Mr. Green т.е. не пазя в хладилник за утре. Дадох го преди месото - оняден. Мисля да почвам със заешко, но сигурно другата седмица ще е...
Каши и манджи давам затоплени, обърнах внимание, че и водата я пие повече топличка, но на ден макс 50-60 мл. Давам преварена в термо-каната (т.е. кипната, не я варя 15тина минути  Crazy или розов девин)
Джули, аз слагах АМ в безмлечната каша от едно тестер-пакетче, но свърши. Знам, че някои каши са млечни (т.е. с АМ) а на упътването на безмлечната пише, че се прави с АМ и вода 50:50 (т.е. разликата е, че в едните е предварително добавено, а в другите не е)... Тя с АМ е гадна (оризовата), представям си ако е само с вода... Sick Пък да се цедя и да добавям - няма кой да се занимава;-)
Нио, кърменията са ни от 4 до безкрайност Laughing Имаше кратък период на 2 твърди яденета и 4 кърмения, но сега яде по 4-4 пъти през нощта, а и през деня понамали твърдата храна и си дояжда с кърма Crazy
Мечопух, Карина е като пумпал - върти се и никога не е по гръб. Ако и писне да седи, също се мята напред да пълзи... и много приказва тата/дада, баба/мама/папа, бу, бръм, гага, айде и т.н.
На ортопед май като проходи newsm78 Поне по-рано не са ни казали да ходим...

# 648
  • Варна
А, мамите, които още кърмите, по колко пъти на ден се кърмите?
Ние още се кърмим на 2-3 часа и през нощта по 1-2 пъти. Сутрин задължително се буди към 5:30 - 6:00 да цока и после ако имам късмет спи до 7:30 - 8:00. Като новороден е!

Понеже не ни върви много с пюретата, а пък аз кърмя постоянно през деня и незнам гладен ли е изобщо или просто не ги харесва - та в този ред на мисли, реших да опитам да въведа режим на 3 часа да го кърмя, но засега почти не ми се получава. Много е любопитен какво се случва наоколо и кърменето навън е цяло приключение, затова обикновено не си дояжда и се налага да го дохранвам пак след половин-един час и така им губя бройката на кърменията.  Peace

аз ве4е запо4нах с украсата за Коледа  Hug е,не съм сложила вси4ко ,но по малко добавям Simple Smile))има ли други луди като мен Simple Smile)ама при нас ве4е си е студенко и си му мяза

Ани, аз отдавна да съм украсила за Коледа, но с това топлото време изобщо не ми идва музата.  Mr. Green

# 649
Аз пък кашата давам разтворена само във вода и после кърмя.
Май тотално грешно е това а  newsm78.
С вкуса проблем нямаме, но дали е задължително в кашата да има мляко - АМ или кърма newsm78
Ох с тия ясли ooooh!свят ми се завива как ще го накъдрим и там.Аз до никъде съм още с този въпрос.

# 650
Хъни-Бъни, ако кашата е безмлечна се приготвя с мляко, ако е млечна - само с вода! Пише си на самите кутии кое с какво се приготвя и какво съдържа!
Аз също затоплям това, с което ще я приготвям вода/мляко и тогава й го давам, въпреки че тя е яла само три пъти каша досега!
По въпросите за яслите/градините вече съм корифей, така че, който иска да пита на ЛС, че да не занимаваме всички с нашите софийски недомислици и драматизми!
Спокойна нощ! Hug

# 651
Марини безмлечна каша давах с вода Sick и после веднага кърмя Rolling Eyes
Значи трябва да цедя или да давам АМ което при нас няма да се получи на дърти години АМ да купувам Mr. Green
Кърмата предполагам не се затопля допълнително.
Явно оказва влияние часа на постинга hahaha хайде лека Hugда не пиша повече тъпи въпроси.

# 652

Дани, относно цената на буйките, ами нали сме в "най-хубавия град за живеене", та затова всичко е доста по-скъпо.  Joy Joy Joy

Аааааааа....Гале ......моля, моля....тази година ние сме от "най-хубавия град за живеене". Peace Веднъж и ние да сме пред Варна. smile3534
Гале....между другото се чудя ........на тази снимка която ти е на аватара....там си с пусната коса...Страшко не те ли скубе? Оффф аз с пусната коса мога  да се видя само след баня....все съм на опашка...вече ме боли скалпа..... Tired
Да нацелуваш Страшко от мен!

До всички бургаски мами!!!
Позволявам си да обобщя......срещата ще е в петък 19.11.2010 в 11:00 часа в комплекс Славейков пред блок 1(Поморин) около Сънрайз. И да няма отсъстващи!
Поздрави и целувки на всичкиии!!! newsm51 newsm51 newsm51

# 653
И аз кашата я правя с топла вода като често добавям после в нея плодово пюре. Не е грешно според мен - освен мляко и вода си му трябва вече на детето. Освен това калцият пречи на усвояването на желязото. Да не говорим, че не искам още давам кравешки продукти, вкл. АМ, щото уж е със съмнение за АБКМ. Peace
Коледната украса у нас се слага след 5 декември, защото тогава е РД на дъщеря ни и за нея специално украсявам рожден-денически с много балони, надпис и др. Peace

# 654
Освен това калцият пречи на усвояването на желязото. Да не говорим, че не искам още давам кравешки продукти, вкл. АМ, щото уж е със съмнение за АБКМ. Peace
И ние сме в този кюп и аз затова с топла вода процедирам и после от мама Heart Eyes.Грешно правилно щом отваря устата така ще сме.
Тини-мини нали при вас уж не беше АБКМ.

# 655
Е на моята каша пише да я приготвям със студена вода или АМ и аз затова се зачудих защо да е студена и му направих със студена вода. Не мисля, че е грешно да се прави с вода щом си го пише на кашата. Освен това ние сме основно на кърма, така че може поне кашата да е с водичка.

# 656
Тини-мини нали при вас уж не беше АБКМ.
Имам две различни мнения, та съм с едно наум.  Peace
J_M_M, книжките интересни ли са за 4-годишни?
Алеся се изгуби напоследък.  Thinking
Нио, интересно каква марка ти е кашата? На ХИППарските пише: "кипнете прясна вода и охладете до около 50 градуса".
Лека нощ!   bouquet

# 657
Само аз кукувам по нощите  Tired

Да се отчета набързо тежим 8700кг. и сме дълги 71см. Педи каза да започвам да й давам смесена храна т.е. каквото готвя за нас това и за нея ,но без подправки и запръжки  Crazy

Нио аз правя кашата с топла вода

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА   Ева- мама toni.to и на Моника- мама look_ani

# 658
Да се похваля ние повече от седмица казваме ''мама'' ''тата'' и ''баба'' а другите срички дето не ги разбивам са доста.Не мисля че е нещо осъзнато но си ги говори.
За вода давам розова на девин без преваряване,не че той пие даже хич,само на чай и с това правя каши и разреждам пюрета.
Обувки не съм взимала карам с едни по дебелки направени нещо средно между чорап и обувка.
Ортопеда каза че няма нужда да ходя пак всичко ни било наред.
Месо още не съм давала,но нали първо жълтък и после месо или съм в грешка.
Ние се въртим доста даже падна два пъти,но като е по корем няма позиви за пълзене само си надига главата като костенуркаи се върти по окръжност.Но и батко му не пълзеше така че не ме учудва че и той не иска.
Гале, и аз повечето не ги различавам във фейса затова на моя профил на аватара аъм си писала ника от форума.Ако ви харесва идеята може на аватарите да си напишете ника от тук и да се познаваме по лесно.
Нио хич не ги броя кърменията,когато му дам не отказва като има поне два пъти през нощта,давам зеленчуково пюре на обяд и каша или плодово към 17ч., но и след тях пак си суче.Кашата я правя с топла вода но докато се наканим с яденето тя си поизстиваама поне да е със стайна Т да не е студена.
Хъни бъни и аз кашите с вода правя и после кърмя,защо мислиш че е грешно?
Хвана няколко дни режим да става към 7 8 после запива пъм 10 и откарва сън до 13 и след това излизаме на разходка тъкмо се е постоплило.
Екселент не си само ти по нощите Simple Smile
Честито на всички с месечинки
Коледна украса слагам като влезе декември,скоро ще е
На нас ни остана само един синфлорикс и дано мине без проблем.Лека нощ от мен че стана много дълго,кой ли ще ме чете Joy

# 659
добро утро мамииии,
нашето мишле вече си изгради режим:
7,30 - 180 мл кърма, после отново заспива до към 9,00-9,30 ч
11,30 - попара
3-3,30 - зеленчуково пюре, от вчера вече пробва заек и май си му хареса,
6,30 - каша + плодово пюре вътре
9,30-10 кърма, но не повече от 140-150 мл.

спинка си през нощта, но напоследък явно отново от зъби ми се буди често за бибатааааа. като премазана съм сутрин.
кърмата ми много намаля, ама аз и не виждам вече смисъл да се целя и като ми свърши отивам на лекар и ще искам да я спирам, че да започна някоя диетка. ще си купуваме кростренажор да се почувствам и за като човек. дано успея да ги сваля тези 10 кг, че не мога да се гледаааам.

все още не е казал нещо съзнателно, иначе постоянно си бръщолеви, ама и това ще стане. нали е роден 1 мес. по-рано, та за някои неща го смятаме с 1 месец назад, за други си върви напред и така.
върти се като шило, все още не може да пълзи, ама вдига дупето и забива главата. търкаля се, но няма по-щастлив от него като е прав. за проходилката -  голям кеф. снощи му пуснахме една количка с дистанционно и тати много му се кефи. лежи на канапето и я управлява пък дребчо бяга след нея. голяма картинка бяха.
вече е почти 10 кг и 73 см. добре че не е постоянно из ръцете ми, то и сега едвам стоя от кръст. и да ви кажа честно май забелязвам, че имам гръбначно изкривяване. то с това постоянно лежане през цялата бременност и после с цеденето и нон-стоп навеждането....уф сега съм се жегнала ужасно и ще ходя и на лекар. ако трябва да слагам нещо, знам ли, корсет или колани, които пристягат горе рамената за да съм постоянно изправена. много ми е гадно. все се оглеждам в огледалото и вече видимо си го забелязвам.

пак се поолях, хайде целувки и дано и днес става за разходки, че не ми се стои никак в къщи. цункиииии

Общи условия

Активация на акаунт