На половин година стана АПРИЛската дружина - 8

• 27 199
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Данче, нормално е да откаже твърда храна ако е болен или ако го мъчат зъбките. Зъбките са и причина за намален имунитет и хващане на всички вируси, които витаят наоколо. Кърми си го и не настоявай за твърда храна докато е болничък! За излизането - ако прецениш, че не е крайно студено и не духа... То в това време рискуваш да го понавлечеш, уж за да не изстине, пък да му е топло и да се изпоти  Crazy Поне мен това какво да облека на Карина всеки ден ме хвърля в размисъл Crazy
За антибиотика- изчакай, но ако няма подобрение, си го давай. Все пак е важно да оздравее детенце. За хомеопатията - не съм ползвала, а много хора около мен са доволни. Ако успея да преодолея предубедеността на мъжа ми, която донякъде споделям, бих отишла при проверен хомеопат, който задължително е лекар по образование. Казаха ми за една много добра жена тук в София, но за първа среща имало записване и изчакване от няколко месеца...
П.П. искай съвет в аптека, но на форума не се предоверявай относно лекарства без рецепта Peace

# 676
на нас са ни изписвали Синекод капки, които обаче не съм давала - реших да не го тровя от сега с антибиотици и химия, та затова се обърнах към хомеопат и оздрявя за 4дни! изписани както трябва, хомеопатичните лекарства са мн ефикасни и не са за подценяване, мила! иначе давай чай от лайка - вариш, цедиш и даваш - ще помогне за гърлото Flutter

# 677
Да бе ,аз само информативно питам и разпитвам ,защото смятам да се образовам на тази тема FlutterВ Пазарджик имаме двама прекрасни лекари хомеопати,не знам дали работят с деца обаче.
При нас е хубаво времето ,не духа ,слънчице има....а сутринта като ходихме до болницата имаше една мъгла SickНищо не се виждаше Confused
В този ред на мисли ,някой давал ли е антибиотик на бебе?
Как се дава,хапчета ли са...как да му дам хапче на това зверче #Crazy
Глори,чай не пием ,течности никакви не иска Tired

# 678
  • В сърцето на един мъж
Здравейте
днес май ще е хубаво за разходки. Малкия е много кисел тези дни - ох да излизат горните зъби, че много се измъчихме. Майка ми поема щафетата към 5 сутринта че вече съм  #Crazy Буди се през ноща към 3-4 пъти за по 10 минути, пие по малко водичка и заспива пак.
Глори от кой МОЛ купихте космонафта?
Нашто АМ е розовия ХИП. Досега не сме имали нито запек нито разстройство слава богу ПУПУ ПУ
А какво е това АМ на ДМ?

Щом е слънчице извеждай малкия не му мисли. А доколкото знам бебшките антибиотици са течни. Трябва или с лъжичка да му дадеш или пък с кърма де да знам щом не пие течности.

# 679
диди, от Гранд Мола го купих от Carnaval kids, но и  в другите молове трябва да го има! Във мола Варна също има такъв магазин

Данче, бягай на хомеопат, скъпа! и аз бях резервирана към този вид лечение! но вече 2 пъти ни оправят! 1 път бяхме със сополи и кашлица - казаха че било от зъбите, изписа ни разни хапченца - те се дават в устата и мн бурзо се топят! 2рия път беше  с обривите които Алекс имаше близо 2месеца и с които педитата се бореха с всякакви кремове - имам сигурно 30 (без да преувеличавам)!
Дадоха му пак хапченца и за 1 седмица се изчисти! чак сега ме е страх да го докосна да не би пак да се появи нещо!помогна и един крем от билкар в Габрово - страшен крем с мн широк спектър на действие!!

# 680
Данче, антибиотиците за бебета и деца са обикновено като сироп и се дават в устата със спринцовка, както панадол примерно.
Ако ще го водиш на хомеопат, гледай да е класически хомеопат, а не боаронски. Лекарите обикновено предписват боаронски - по схема много лекарства, а това няма нищо общо с истинската хомеопатия. В този смисъл обикновенно е по-добре хомеопатът да не е лекар. Peace
Таня, като го измислиш скъпото хоби, кажи и на мен да се включа, че голяма икономия е паднала.  Laughing
Пинци, ужасно смешно е това, че бебетата като са лапнали зърното и мислят, че са се наяли.  Joy Joy А нехранителна кърма няма; има предно и задно мляко, но това е друга тема.  Peace
Ники снощи го оставих да спи при мен, та се понаспахме хубаво.  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 12:28 от tini-mini

# 681
Хаха, Tanya, Лактаната като скъпо хоби ми хареса  Laughing
Мисля, че ако е за дохранване, пък и не само, едва ли е тъй проблемно, щом вече хапвате пюрета - фибрите си вършат работата
Аз минах на Нестле преди 4 седмици - ака си. /от скъпото хоби ...  Joy .... към обикновен клас млека/

# 682
 Тини МИНИ "ужасно смешно е това, че бебетата като са лапнали зърното и мислят, че са се наяли.  35 35 А нехранителна кърма няма; има предно и задно мляко, но това е друга тема.  "

и аз се чудих ама и на мен ми се случваше, моето диване само държеше зърното и заспиваше а кърмата си стоеше...и дори сега като е уж по-опитна в сукането като и се спи много само цоква няколко пъти и заспи, а кърма има... и после на кантара малко, а аз с цеденето се изложих... Crazy Иначе за хранителните свойства на кърмата няма да спорим, всички знаем, става въпрос за количеството, не всеки организъм може да произведе нужната кърма, четох и спазвах много от съветите ама цък, пак не и стигаше...всичко е въпрос до дете и организъм...

И ние сме на ЛАКТАНА и дохранвам с нея 2 кутии на месец, 10 лева ми излиза по скъпо от другите на месец, което не е проблем, а сега с пюретата върви още по-бавно, горе долу една кутия на месец, което никак не събаря бюджета. Дохранвам вечер, и правя киселите с нея  Peace  А това, че нямало лекарски екип за Лактаната  си просто злобен коментар, според мен, няква си ми докторка се изказала. Като ги знам БГ докторите да хванеш единия та да удариш другия... Ама всеки си прави това което прецени!

# 683
  • София
Хай,
Данче, и аз съм за класически хомеопат. И не пречи да е навън, днес поне в София сее облещило едно слънце, за разлика от сутришната мъгла. Стега да не контактува с деца, че това ми е любимо - не ходи на ясла, щото болно, ама го изкарали на площадката с другите бебета.  Sick
Carnival kids са уникални - аз съм фен на роклите и жилетките им. И като парА са доста добри.  Peace
Да ви кажа за детската кухня . При нас искат 60 капачки и 30 буркана ( многократни от пюрета тип ам-ам или малечко, аз понеже на давам такива писах в продавалника, че търся и една мацка ми предложи). Този амбалаж може и по-късно да се занесе като почне да ходи + още 3 бурканчета оборотни т.е. даваш празно-вземаш пълно. Молба в свободен текст, акта за раждане (копие) и бележка/направление от педиатъра, че няма алергии. За многодетните и актовете на другите деца, че имало дискаунт някакакъв.  Whistling Цената е 1.30 лв на ден в зависимост от работните дни в месеца. съб и нед почива. Всеки последен петък не работят, щото имат санитарен полуден. За нашата няма наплив, та ми казаха да подам документи като стане на 9 м., за Младост например знам, че доста се чака. Аз мисля да я почваме от 11 месец някъде. За държавната кухня лично аз само суперлативи мога да изкажа. Каките я плющяха до 3.5 г. Вечер след ясла /градина опукваха по половин от всяка порция. За частните - пробвали сме Ози. Нещо не ги ядяха с кеф и моите, и още 5-6 деца в квартала, ама пък други 2-3 много си ги кльопаха. Спрях да вземам, защото веднъж закъсняха яко с доставката и втори път бяха сложили лют пипер на един ориз  ooooh! ... пък и те пораснаха. Там е готино, че можеш да вземаш ден за ден или 2 супи, пък без второ (ако не го яде) по-гъвкави са и имат мноооооого пунктове в София. Пробвали сме и Хер бебе. Ядяха, ама там пък бяха намирали стъкла в бурканите  разни майки (когато още ползваха стъкло) та и тях ги спрях, не че не може да се случи на всеки, ама малко народопсихология ме натисна. Кухнята на мама Люси - нямам преки наблюдения, ама на кумата ми двете много я ядяха. Мен лично малко ме притесни менюто. Имаше тиква с мед, меда за 10-месечно бебе според мен е мнооооооооого силен алерген, ама всеки си знае, пък и точно това ядене можеш да не го дадеш.  Peace
Благодаря за отговорите за ортопеда. Hug

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 13:57 от bibi

# 684
bibi, и в "нашата" млечна кухня имат същите изисквания и някъде четох, че на Женския пазар можело да се намерят подходящите бурканчета, заедно с капачки, но да ме убиеш не се сещам къде. Аз мобилизирах баба ми и тя казва, че ми е събрала бройката и ще купува и капачки - въобще прие мисията много присърце! При нас казаха сега в края на ноември да подам молбата и докИментите!
didi666, все забравям да ти отговоря за прехвърлянето на майчинството - поразрових и прочетох, че може и на баби и на дядовци, но трябва да се работещи, а моята свеки е пенсионер, та ще видим какво ще ги къдрим догодина! Би ли ми казала колко хапчета 'Достинекс' изпи и оправиха ли ти се гърдите? Моята гинеколожка ми каза да си купя 4-ри, та се надявам да стигнат.
Данче, бързо оздравяване на Петьо и ако не се оправя малчо, аз бих дала антибиотика! Тук съвети ще чуеш хиляди и най-разнообразни, но ти ще си решиш сама как да постъпиш!

# 685
Е,със зачервено гърло сме и веднага ни изписаха антибиотик Tired

а проба взеха ли да знаят поне коя бактерия морят или просто го дават като освежителна напитка? Rolling Eyes

стискам палци да оздравее малкото и  без  Hug

аз при вирусни давам следните хомеопатични: медитонсин и синуситис хеверт (по 1 или 2 пъти и се оправя Hug). с тях до сега сме се оттървали ор посещения при детския. ходим само за контроли. в едно списание имам изброени о9е няколко за бебета,но не съм ги пробвала още.

# 686
Не,нито проба ,нищо...
Според мен всичко това може да е просто реакция заради зъбоникненето.
Иначе на пръв поглед нищо му няма - играе си ,смее се,,само дето мрънка малко повече Tired

# 687
данчето с трабантчето - дребната докато беше болна, докито ме посъветва временно да спра със захранването..... така изкара 4 дни на кърма....ако Петьо е с червено гърло мисля че няма как да е от зъбите.... незнам поискай второ мнение.
Мен в събота така ме вбесиха, водих малката в Превент да я преслушат, че беше сополива и кашляше много и доктора ми вика: детето е с бронхит и ни предписа АБ... аз веднага потърсих второ мнение и я заведох на педиатър, но на частно. Оказа се фалшива тревога и със сиропче и лайка в носа се оправихме.

# 688
  • София

Pinzi, сериозно ли има хора, които говорят такива неща и им вярват newsm78 Този цитат отива при безумните реплики за кърменето в кърмаческия Crazy
Не смятам, че е безумна реплика. Аз самата ставам задължително за да се цедя между 3 и 6 сутринта за да стимулирам лактацията и мога да потвърдя, че има ефект. Вече 6 месеца се цедя/Али да е сукала половин месец/ и все още имам кърма за 1- 2 пълни хранения. По въпроса може да попрочетете в кърмаческия, а го казаха и на сбирка на Ла Лече Лига. Всеки прави своя избор, но аз съм доволна, че моето дете все още получава кърма, въпреки, че не суче  Peace
За АМ и запека - че има връзка определено има. С голямата ми дъщеря имахме голям проблем докато беше на Фризолак, шом премина на Аптамил и всичко се оправи. При Али започнахме с Аптамил Комфорт и в началото беше ок, но после започна да прави паузи от по 3 дни. Щом премина на Лактана, започна да си ака всеки ден. А разликата в цената на Аптамил Комфорт и Лактана не е значителна. Лактаната и около 22 за 600 гр, а на Аптамил Комфора е 28 за 800 гр. Всяко мляко влияе по различен начин на коремчетата на бебчовците.
За млечната кухня - и аз с каката бях много доволна от държавната кухня, но за съжаление вече махнаха тази на Графа и ще трябва да разпитам къде има около нас. Нови бурканчета и капачки продават на Пазара Георги Кирков/средата на пазара от страната на плодовете/. 0,4 лв. е бурканче, 0,09лв. капачка. Пише си бурканчета за млечна/детска/ кухня. Аз си правя пюретата в тях. Ако на някой му трябва, но не може да ги намери, аз веднъж в седмицата сутрин ходя да си пазарувам там и мога да покажа точно къде е.  Wink
Данче, дано Петьо се оправи бързо.  Hug На каката като беше малка съм давала Аугментин/антибиотик/ Продава се в шишенце и са гранулки, като го отвориш се долива преварена вода, разклаща се и става на сиропче. За недаването на антибиотика - без да те плаша - аз реших да не пия антибиотик веднъж след като ми го бяха предписали и направих пневмония и следващите две години ме повтаряше. Така, че просто трябва да се внимава, иначе съм съгласна, че понякога лекарите се презастраховат.

# 689
Metchopooh, аз по повод нехранителната кърма и репликите на педиатъра на pinzi че бебетата като лапнат зърното и мислят, че са се наяли Laughing А за стимулирането на лактацията си съвсем права, че е много важно да има нощно кърмене (цедене) - евала за ентусиазма! Заслужава си усилията за бебето! Иначе аз доста предимно кърмени бебета познавам до 1 годинка, че и след това, които с месеци отказват всякаква твърда храна (горките Joy)
И аз съм от доволните от държавната детска кухня, тогава или нямаше частна, или не съм се интересувала. Почти до градина си я ядохме. Е, имаше и гадости, но тях просто ги изхвърлях (като пюре на прах с варен кренвирш, например Sick)
Като гледам все пак Лактаната я хвалите най-много, май такова ще взема:-)

Общи условия

Активация на акаунт