На половин година стана АПРИЛската дружина - 8

• 27 208
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
А, мамите, които още кърмите, по колко пъти на ден се кърмите? Аз му давам твърда храна на обяд, а от вчера и към 17ч. следобяд и го кърмя по шест пъти през деня. Чудя се да намалявам ли кърменията?

Аз сигурно поне по 10 пъти я кърмя, ако не и повече.  #Crazy
Едно, че не се поддава на приспиване по друг начин, а освен това и през нощта се буди на 2 часа горе-долу, някой път 2,5 или на 3 часа, някой път даже и след само час и половина. Опитвам се да давам биба, ама не става, просто е гладна. И като се наяде и веднага си заспива. Взе да ме притеснява вече това положение, по-зле е и от новородено. Иначе обедното хранене си го заместихме, а следобед хапваме каша, но не винаги успявам да я пробутам, даже по-често иска да суче, отколкото да яде каша, ама явно засега така ще сме, здраве да е и кърма да има.  Peace

# 661

Исках да по попитам майките, които дават АМ - какво да взема, че да имам за всеки случай а и за кашите евентуално? Има Фризолак, НАН и Нестле, доколкото ги разгледах, но каква им е разликата? Разбрах, че запичали, ама всички ли? Ако има някое да не запича - кое е? В аптеката ми казаха, че било все едно, но пък аптекарят е мъж ooooh!

Мила аз съм пробвала доста млека, и да ти кажа след като намерих Лактана Био, не смятам  някога да го сменя с друго! От останалите се запичаше или не искаше да го пие! С Лактаната си ходи нормално и мн му харесва! Единственият недостатък е, че е по-скъпо от останалите млека - около 22лв е 600гр  Peace

# 662
здравейте мамчета   bouquet

аз още и преварявам водата
каша рядко давам
сама и приготвям супички със пилешко и зеленчуци също и пюрета от тиква ябълки и круши и ги замразявам на дози така ми е много лесно
много обича кисело мляко с бисквитки

кажете как приготвяте попарка със хляб или сухарче че аз веднъж инаправих със сухар и се позапече и не смея newsm78

браво на Ивето на Ани тя нали ни е кака трябва първа да проходи Hug

хубав ден от нас и целувки Hug

нио аз я кърмя сутрин в 7, в 10, в 12.30 супа, в 17 плодово пюре, 19 кърмене и в 21 кърмене преди лягане, за сега спи цяла нощ до 7 сутринта рядко се буди за вода, щастливка съм нали  Heart Eyes

# 663
Привет  Wink
зъбките долу се показват и сме по-спокойни днес  bowuu
Млека съм давала на Хип, Алете, Милупа (аптамил), Хумана ... не съм забелязала да запичат Hug тиква, картоф и морков - да.

# 664
Добро ви утро мами и бебоцо,навън вали ли вали ,а ние с Гого майсторим сладкиши тази сутрин   food002 cook,уж чакаме една кандидат мама да дойде на гости ама да видим та съм се заприготвила от рано,единия е готов(изпитана рецепта),а другия експериментален се пече,да видим ще става ли за ядене ,след това следва да сготвя на малечко я ми кажете тиквички с ориз  и броколи дали ще си подхождат че тези картофи малко да ги спрем за ден два,че то аз на всяко пюре картоф слагам вие как процедирате?

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 09:37 от J_M_M

# 665
Нашият режим -

6.00-6,30 Кърма
10.00 часа до скоро кърма и плодово, от три дни овесена каша с плод или с извара, но преди това кърмя до колкото имам
13,30-14,00 часа зеленчуково или месно, като започнах да редувам с жълтак в дните без месо а в неделя сме само на зеленчук за почивка
17,30-18,00 часа каша, млечна безмлечна, кисели редувам ги за разнообразие
21,00 часа кърмя и дохранвам, че не стига

Относно броя на кърменията, между тези основни хранения давам за да я приспя...но вече не разчитам на кърмата като основно ястие едва ли ще я нахрани и засити. Преди месец при педи имаше две дечица и аз се намърдах вътре та да не чакам вън и двете милити не искат да ядат нито пюрета нито каши нищо, пристрастени към циците , а бяха на 10 и на 11 месеца, а явно вече кърмата не е хранителна, та милите даже отслабнали...Има някаква психологическа граница, и аз не разбрах, ама им препоръчаха отбиване, защото явно си мислят че като са лапнали зърното и са се наяли... Знам ли, та аз не разчитам вече на кърмата, давам я вече като лекарство...или хранителна добавка, понеже не мога да преценя количеството след като заместих хранене, две...

Снощи една приятелка ми каза че до 1 годинка на своето дете е ставала в 3 през нощта за да се цеди, че да имало за през деня и да стимулира гърдите. Не мисля че у нужна чак такава саможертва, ама всеки сам си решава

Аз вече започнах диета, има ефект 3 кг за 2 седмици, което е хем здравословно хем нормално, пък и няма да ставам Наоми кембъл, не вечерям по късно от 19 часа, сутрин съм само на плодове и чайчета, няма промяна в количеството на кърмата, дори тази сутрин щях да се пръсна, което не ми се беше случвало в дните с много ядене. newsm78

Усмивки от нас!

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 11:14 от pinzi

# 666
Добро утро и от мен Hug Имам работа да върша на компютъра с краен срок края на месеца, та с наближаването му съм на компа по-често, но все още не съм започнала - събирам морални сили  Mr. Green Mr. Green
Тук валя вчера, а днес като гледам ще е слънчево  Wink
Аз пък към захранването подхождам научно - след "оня списък" с всички възможни храни, който ми е на една екселска таблица и друг списък с алергенното въздействие на храните (не на Косе Босе, а по-скоро събиран отвсякъде), сега имам трета таблица с наредена опашка на продукти за въвеждане чак до нова година  Mr. Green Mr. Green На връх Коледа ни се пада да ядем попара, т.е. сиренцето за тогава е записано Laughing А обща храна - от Нова година мисля да давам.
Моли В, защо не се консултираш с педито ви дали млякото в диетата на бебка е достатъчно newsm78 Така както си го написала ми се струва малко, ако не дохранваш с мляко/АМ и не даваш по друго време. Дано да греша де.

Исках да по попитам майките, които дават АМ - какво да взема, че да имам за всеки случай а и за кашите евентуално? Има Фризолак, НАН и Нестле, доколкото ги разгледах, но каква им е разликата? Разбрах, че запичали, ама всички ли? Ако има някое да не запича - кое е? В аптеката ми казаха, че било все едно, но пък аптекарят е мъж ooooh!

Мила аз съм пробвала доста млека, и да ти кажа след като намерих Лактана Био, не смятам  някога да го сменя с друго! От останалите се запичаше или не искаше да го пие! С Лактаната си ходи нормално и мн му харесва! Единственият недостатък е, че е по-скъпо от останалите млека - около 22лв е 600гр  Peace
Ухаа, 22 лева кутията Shocked Е сега вече почвам да мисля какво скъпо хоби да си измисля и аз, че моят мъж откак спря цигарите, си купува разни безумно скъпи джунджурии за риболова и все с мотива, че спестява по 10 лева на ден като не пуши Laughing Laughing

Pinzi, сериозно ли има хора, които говорят такива неща и им вярват newsm78 Този цитат отива при безумните реплики за кърменето в кърмаческия Crazy
Цитат
Относно броя на кърменията, между тези основни хранения давам за да я приспя...но вече не разчитам на кърмата като основно ястие едва ли ще я нахрани и засити. Преди месец при педи имаше две дечица и аз се намърдах вътре та да не чакам вън и двете милити не искат да ядат нито пюрета нито каши нищо, пристрастени към циците , а бяха на 10 и на 11 месеца, а явно вече кърмата не е хранителна, та милите даже отслабнали...Има някаква психологическа граница, и аз не разбрах, ама им препоръчаха отбиване, защото явно си мислят че като са лапнали зърното и са се наяли... Знам ли, та аз не разчитам вече на кърмата, давам я вече като лекарство...или хранителна добавка.

# 667
Момичета искам да ви споделя едни пюренца на Plasmon  от чисто месо подходящо за мамите който си правят сами пюренцата
Ето сайта да ги разгледате https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 668
iovinka - киселото мляко не се ли въвежда поне след 8м(даже 10м)  newsm78 ... а и в този ред масло, сирене, извара и после киселото мляко  newsm78.

И да се похвалим, изследванията на кръвта и урината на дребка са чудесни.... въпреки че е изцяло кърмено бебе и напук на новата ни педиатърка(която ми казваше че детето ще стане анемично), хемоглобина е 122.

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 10:56 от Galeto.

# 669
Геле, права си, на теория е така. Аз също в този ред ще въвеждам. Но както и за всяко друго нещо, има повече от едно мнение по въпроса...

# 670
Tanya,аз преминах от розов Хип на млякото на ДМ и Мая си ака направо златисто(сори за образността,но за да съм по-ясна Laughing) Цената за 600гр е около 10лв и не е имала запек.На вкус даже е по-добро от Хип-като истинско краве мляко. Peace

# 671
Глутен давам с попарата сутрин! Не съм започвала с 1-2 лъжички! Напрво накиснах 3 сухарчета на Хип с 90АМ и малко плодово  и ди го изяде...но сега като се замисля още преди това съм давала в млякото бишкотите на Плазмон, така,че е свинкал без да усети нещо. Flutter

Попарата и кашата (която почти вече не давам) не ги затоплям тъй като и 2те се приготвят с топло АМ/вода! Пюретата също не топля, ако са прясно направени - слагам горещо АМ вътре,топля само ако е от предния ден пюрето! Peace

На ортопед не сме ходили, тъй като и 3мата педиатри на Алекс (хахах има си 3ма шефът  hahaha) казаха, че няма нужда да се ходи и вс му е наред!

Взех от пюретата на Семпер , че  тези на Хип вече не ги тачи - харесаха му, а и имат голям асотимент!

Да ви разкажа - вчера бяхме в мола да купим на Алекс космонафт, ч нали на почивка ще ходи малкият турист! Влизаме във Фокс-а - егати скъпотията - 79лв космонафта #Crazy - имайки предвид, че в Пума са 90лв, странно как си измислят цените тези newsm78
Та бях се ориентирала към Пума вече, когато зърнах един магазин - Carnaval Kids се казва! Егати яките работи вътре!!! Купихме страшен космонафт за 52лв - 100пъти по-красив от останалите, предлагани в др магазини!
Та там дадоха на Алекс един балон с дръжка и той като полудя!!! Joy  През цялата обиколка в мола - баща му го носи, а той гордо си рязмахваше балона и се смееше с глас - умряха да ни се смеят хората  hahaha hahaha

за обувките май ще се окаже вярно това за стелките, че не са необходими, тъй като в никоя водеща марка , предлагаща бебешки обувки, не съм видяла такива със стелки!

# 672
ЗДравейте мацки Hug
Идвам да се оплача ,че сме болни ConfusedСутринта кашляше малко и аз ей така,от скука реших да го водя да му ударят една слушалка,пък и да се повозим с колата LaughingЕ,със зачервено гърло сме и веднага ни изписаха антибиотик TiredНе че ще го давам,но ще пробвам днес със сироп за кашлица и нещо за нослето ooooh!Все си мислех ,че ще е здравичък,така ме е страх от болести и лекарства.Остана ли детенце тук,което да не е боледувало Tired
Горните два зъба ше ни уморят #Cussing outВенците му са толкова подути ,че не дава да го мажа с Калгел-а,на допир го болят Cry
И все мрънка,все реве...майка ми нещо се скатава,но ще я викам д апомага ,че не се издържа.
ВЪпреки ,че е болен,смятам да го изкарам на чист въздух,какво ще кажете,дали е редно newsm78
Относно кърменето- кърмя по 10 пъти сигурно на ден,не знам какво да правя вече и аз.
Вчера не иска да яде пюрето на обяд,за каша дума да не става,само мляко иска ooooh!

# 673
Данче, защо не опиташ с хомеопатия, бе душицо?? Flutter

# 674
Данче, защо не опиташ с хомеопатия, бе душицо?? Flutter
Славе,защото искам бързо да му мине,та да можем да си излизаме спокойно навън Rolling Eyes
Аз себе си съм лекувала с хомеопатия,но за малкия...някак си не смея Confused
Не знам защо ,но като става дума за малко дете ,вярвам в силната хим ия newsm78
Ти имаш ли някакви предложения ,за лекарства ,които се дават без лекарско предписание newsm78

Общи условия

Активация на акаунт