Листопад (Yaprak dökümü) - Тема 48

• 34 555
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
allisas 73-браво за коментара!Наистина е така-на такова събитие няма значение наистина кой крив кой прав.......Важното е ,че на Сердар му светна,че Ферхунделата е скандална личност.........  Sick И колко е проста като каза,че му била направила реклама на заведението..........  ooooh! Точната дума беше-антиреклама!Ако някой държи на името си ,едва ли ще отиде в заведение,където се трепят и се въргалят по пода............  Tired
Славена- точно това си мислех и аз ,когато Ферхунделата говореше с Джейда-че е сводница!Хи-хи!  hahaha hahaha

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 14:34 от biskit

# 571
А в крайна сметка, ББ: Ще се съберат ли отново Яман и Джейда?

ББ Доколкото си спомням не,а и немога да си представя Яман да бави Каан Mr. Green

Тя работата на Ферхунде с Шефкет е "хем боли, хем сърби"  hahaha

Точно така Peace

И друго което ми направи впечетление Митхат много лустросан/по скоро ферхундосан/ и как си пасва с тъща си...ББ А в новите епизоди като космясала маймуна и с това тупе на главата си е за конкурс Мистър Метросексуал... Wink

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 14:27 от Slawena

# 572
снощи имах чувството че Неджля за момент искаше да отвори вратата на колата и да прегърне Лейля,но се възпря.. Rolling Eyes.

Аз това чувство го имах и когато се гледаха двете на погребението на Джем, ама пуста гордост на Неджля...
Сънят и беше ужасен- усети се толкова сама, всички бяха като ухилени зловещи зомбита срещу нея и натякват, че е виновна за всичко

# 573
Тя Лейля колкото и пъти да иска да се сближат,Неджля все я гледа на кръв.Стига с тези оправдания,че страдала,може би Лейля трябва да си запише час кога ще е на кеф,хайде стига  Crossing Arms,както казах -ако ще. Освен това мълчи просто защото не знае какво да каже,чувството й за вина я смазва. А дали се с почувствала като шефка-казах какво ме е навело на тази мисъл и мисля,че занапред ще се потвърди мнението ми.
То по същата логика Неджля трябва да пита Лейля колко пъти ще трябва да и иска прошка за едно и също нещо.

Така нито ще приеме вината и ще се научи да живее с нея,нито ще може да приеме прошката на близките си и да забравят миналото. Просто трябва да се смири,а тя все още вири нос пред тези,които най-добре знаят всичко,ето това е грешката й според мен.
Никой от близките й, не й прости от сърце, изключвам Хайрие - тя е майка. Затова и Неджля се държи така с тях - дистанцирано и се мъчи да се справи сама без да се налага да търси помощта им. Неслучайно каза на Джем, че е сама в живота. Може и тя да е виновна за това, но е факт.

# 574
Относно съня на Неджля:Казват ,че хората сънуват това което не могат да изразят с думи по една или друга причина и по този начин мозъка се разтоварва.Нейният сън е точно такъв,тя се обвинява за смърта на Джем-дали заради проблемите им или за това ,че не му обърна внимание когато бе зле/”вземи си хапче и ще ти мине”/,те май така се лекуват./Просто всичко което и се е насъбрало за последните месеци-обвинението на Сузан,смеха на Кемал/бил е толерантен до сега/,обвиненията на Лейля,вмешателствата на Ферхито..може и да съм изтървала някого.Просто това за мен бе картина на емоционалното и състояние към момента,въпросите и съмнинията на които търси отговори...
А що се отнася за пророчество,това което знам от баба си е булка-болест или смърт в семейството,калабалък/много хора на едно място/-ще се разбере нещо,някой да ти се кара-истина и т. н. bowuu

# 575
  • Бургас
Аз лично харесвам и двете сестри. Грешките на Лейля са главно от слабост. За мен тя е слаба, неуравновесена жена, неустойчива и с ниско самочувствие. Липсата на самочувствие и сила я тласка многократно към Оуз. Тя самата не вярва, че заслужава нещо повече от него и там е най-голямата и драма. Аз също се съмнявам, че тя обича Оуз - ако Назми не я бе отблъснал с поведението си след разкриването на истината (за която тя реално няма вина), Лейля нямаше да отиде при Оуз. Липсата на увереност и постоянство, както и на вътрешно спокойствие и устойчивост правят невъзможно изпълнението до край на какво и да е нейно решение. Тя се люшка между псевдожеланията си, всеки, дори минимален удар, може да я повали за дълго.
Но това не пречи да бъде състрадателна, всеотдайна и мъдра, каквата можем да я видим също толкова често, колкото и в депресия. Сложен образ, многопластов, меланхоличен, трагичен. По аналитичност и вглъбеност донякъде напомня баща си Али Ръза, също толкова колкото и гордостта на Неджля напомня бащината.
За разлика от Лейля, Неджля е доста по-силна и постоянна, но и твърде студена и отчуждена. Материалното все още е приоритет за нея - черта, доста застъпена в характера на майка и - наслество от Хайрие за двете сестри.
Може би ако Али Ръза беше повече приятел с децата си отколкото строг баща, а Хайрие не носеше толкова малка проста душа, тези момичета щяха да имат по-различна съдба.
И наистина: поведението на Хайрие в ситуацията с Неджля е меко казано неадекватно, както и за първи път Нехир ми направи изключително лошо впечатление с неуместната си поява и сълзи в дом, в който съвсем наскоро е починал човек и вдовицата му скърби. В крайна сметка Седеф не си е тръгнала завинаги.
Проблемът на родителите Текин е, че не могат да възприемат, че децата им вече са достатъчно големи, за да се справят сами. Именно постоянното бдене и опекунство на родителите ги прави слаби и некадърни да се справят сами в каквато и да е ситуация. Те не умеят да бъдат "разделени заедно" и именно затова си създават толкова проблеми. Може би само Неджля прави изключение, и то не съвсем.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 14:54 от Yulichka

# 576
  Не съм съгласна с теб ,Снежка. Лейля й прости и избухването след годежа беше нормална реакция. Няма за какво да се сърди,според мен. Защо поне малко не съчувства на сестра си,че е отхвърлена заради чужди грешки,а все тя засегната,не мога да го приема. И след това пак Лейля прави първата стъпка към нея,а тя се дърпа,какво повече да направи,да й падне на колене може би? Тук няма коя е първа и втора. Има неправилно отношение на Неджля и единственото оправдание за мен е чувството й за вина,но зле изразено,това е.
  Казваш,че никой не й е простил от сърце-нима не я приеха,не я подкрепят сега,всички,без изключение и искат да са й в помощ?А тя какво направи за да заслужи прошката им,освен че се звереше защо били приели Лейля и непрекъснато да говори срещу нея и да настройва родителите си един срещу друг? Пак липсва смирението й,когато има разкаяние,има и прошка,има го в нея,но не го показва навън. Али Ръза й каза в болницата онези думи,защото тя пак плюеше по сестра си,не признава на глас и аз сгреших.Не видях никъде д амоли баща си за прошка,как да й я даде? Напротив той отиде да я моли да се прибере. Така че има прошка,когато имаш силата да се изправиш и кажеш аз сгреших много,моля ,простете ми.Това Неджля не го е правила.Но въпреки всичко с действията си те показаха/семейството й/,че са й простили.  За мен Неджля започва да става интересн образ като символ на разкаянието и прошката към себе си и най-близките.Компания в това ще й правят Ферхунде и Оуз.
   Съгласна съм с теб,Юличка,за Лейля. Тя е слабохарактерна на моменти,понякога й липсва последователност,защото се люшка между това,което иска и онова,което трябва. А си мисли,че друг няма да я иска не заради ниско самочувствие,а заради петната върху семейството й. Няма какво да се лъжем ,ще бъде много трудно приета в друго семейство с тази фамилна история.Дори и това обаче не е оправдание да няма смелост да потърси щастие с друг.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 15:02 от charovnica

# 577
Yulichka,   bouquet, прекрасен постинг

Пиши по-често

# 578
ББ До сега се опитвах да преведа последните 2 реда от писмото на Оуз, но неуспешно. Много грозно пише този човек  Joy Разчетох само "сбогом", всъщност и Лейля това му каза. Ще видим дали това ще е окончателно сбогуване или ще има още.
Кога ли ще излезе новия трейлър?

# 579
  • Пловдив
  И това,че отне един мъж не от жена му,а от собствената си сетра ,е най-големият й грях.И да,грях е, всякакви други квалификации са неприемливи за мен. Изказването ти предизвиква огромно възмущение в мен ,Светла. Няма да казвам какви изводи си правя,че ще ме обвинят в лични нападки. Освен това грешката на Неджля може и да е човешка,но не означава,че трябва да се омаловажава.

Чаровница, можеш да си се възмущаваш и да си правиш изводи, но не забравяй, че това е форум.
Да, смятам, че някои преувеличават(е) в големите грехове на Неджля. Просто такова ми е мнението. Човек като сгреши веднъж, после цял живот за всичко ли е грешник.
За отнемането на мъжа на сестрата- слава Богу, не са ми отнемали гадже и аз не съм отнемала на никого и сигурно не мога да го видя през очита на Лейля, но мисля, че Лейля прекалява с имиджа си на страдалница.

# 580
  • на пистата
момичета имате ли представа дали са качени някъде сериите от вчера,не успях да го гледам и ме е яд сега.

# 581
Юличка-не съм съгласна само с едно-Али Ръза има гордост,докато Неджля е горделива  Naughty Али Ръза например не обича да получава подаяния,да зависи от някого,друг да му плаща сметките и т.н.
Неджля, когато получи като подарък от Джем кола никак не се почувства неудобно.  ooooh! Тук ще ме оборите и ще кажете,че му е жена,полага и се и т.н. Но все пак това е голям подарък и тя не е свикнала с такива-все едно в бащината и къща са си подарявали коли с повод и без повод.И в живота съм забелязала хора,които не изпитват чувство на неудобство някой да им даде нещо-все едно всички са им длъжни-но това е друга тема.
Неджля можеше поне да кимне на сестра си,но-не!Погледна я като натровена- и газ да я няма!
Това е реакция на горделив човек,не на горд-при гордите хора има някакво достойнство,а нейната постъпка не беше никак достойна!  Crossing Arms

# 582
  • до една звездичка
В този ред на мисли, точно след снощната серия си мисих - на кого, всъщност, прилича Неджля? Вярно, че е филм, и не съм забравила, но в поведението й никак не мога да открия първоизточника. Нито в лицето на ограничената й майка, нито в това на гордия й баща. Имам предвид конкретно сцената, в която тя очи в очи заяви на Кемал за решението си. Нито майка й, нито баща й виждам в такава сцена. По различни причини, естествено. Та се чудех - от кого ли е наследила такава решителност, твърдост и безцеремоснност... А може би обстоятелствата я направиха такава. Защото и тя в началото бе съвсем различно девойче...

# 583
Дега, в началото си спомням Шефчо как даде кредитни карти на Неджля и Лейля........  ooooh!  ooooh!  ooooh! Полудяха!Все едно да пуснеш гладно куче в празен месарски магазин.......   Mr. Green
Ама сега е решителна,де-нали е архитект и е бизнесдама-което много и отива всъщност!  Flutter
Лейля по не ми се връзва-някак ми е малко селска безлична за такова амплоа........   Rolling Eyes

# 584
Гордостта иде от тати, от Хайрие няма нищо, твърдостта и решителността ги има само тя в това семейство, вероятно самият живот я направи такава.

Общи условия

Активация на акаунт