Тема: Ще имам близнаци! Тема с продължение....20!

• 41 831
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Моля се за малките кукли на Емсичка, дано Бог да е с тях!  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 721
Емсичка с цялото си сърце се моля за вас Hug

# 722
Добро утро на всички извинете ме ако не е тук мястото но искам да ви питам правихте ли раната ФМ (11-14)и колко струва тя за близнаци

Дано бог закриля тези малки момиченца и да им даде сили да се справят  Praynig

# 723
  • Пловдив
mimi8406 , точно тук е мястото за всички въпроси, свързани с бременност с 2 и повече бебчета Grinning Не се притеснявай и питай всичко каквото те интересува Wink
В Пловдив цената за ФМ при бременност с близнаци е същата, както и при едноплодна бременност. И първата ФМ /11-13г.с./ е най-важна и дава най-точни резулати.Не я пропускай!

# 724
Аз съм вече в 31-ва седмица, но до този момент не съм била нито на ФМ нито на ФЕ, което ми се струва странно. Моята гинеколожка още не ме е пратила нито на едното, нито на другото. В малкото случаи, когато съм поемала самоинициатива за някое изследване, за нея все е било "волно изпълнение" и гледа на това с неодобрение. Но поне на късната ФМ съм решила да отида, живот и здраве, до две седмици. Доколкото знам, във ВМИ на Пещерско шосе се намира най-модерният 4Д видеозон в страната, а там доцент Малинова май правеше феталната морфология. Цената беше 70 или 80 лева, ако не се лъжа.

# 725
  • София
sensenitka  странно че поне на ранната или нормалната ФМ не са те пратили, особено за еднояйчни близначета е хубаво да се види кръвопотока и други неща. Ти как се чувстваш, корема расте ли повече, матката как е?
Късната ФМ като цяло не е важна и е за родителите основон, реално тогава бебетата само растат, ранната и в 18-21 гс ФМ са важни защото тогава се следи за определени маркири, за генетични аномалии и после се гледа цялата органогеназа и развитие на бебето, сърчице, стомахче, краиници и тн. От там нататък общо взето бебето само качва и расте.

# 726
  • Пловдив
sensenitka , и мен никой не ме е пращал никъде.Аз самоинициативно ходих на ФМ и то 4, 5 пъти, за да съм спокойна, че всичко се развива добре за момента.Да, във ВМИ е единия вариант за ФМ в Пловдив, а в Селената, пак на Пещерско е другият.Аз ходих в Селената, там всичко е уредено, получаваш час, не чакаш, чистичко и уредено е.Във ВМИ не знам как стои въпроса Simple Smile

# 727
Привет и от мен, малко се стреснах, аз също не съм ходила досега на нито една ФМ или ФЕ, на нищо!! Явно определено трябва да си настоявам сама, даже и на 3D не съм ходила  Sad  Аз честно казано разчитах че док. ще ми казва всичко както си му е реда седмица по седмица, но уви..

# 728
  • София
krasito_  ти си точно в гс за основната ФМ. Обади се и кажи в коя седмица си за да ти дадат по-ранен час.
В интерес на истината и аз с каките не съм хидала на ФМ специално, тоест само моята гинеколожка си им огледа нещата в тези седмиците за ранната и основната ФМ. Реално ФМ се прави на 2 де, а три и четири дето е за родителите да видят по-добре бебетата, лекарите си гледат статично, иначе няма как. Но явно е забравила и е искала да ме прати да погледнат специално сърчицата и се учуди, че не е казала като бях с Елена. Затова с нея комбинирах в 19 гс ФМ при Томова, която огледа сърчицата и останалите неща наведнъж и това е.
Останалите прегледи си ми бяха при моята гинеколожка. Но това е за едно бебе.
При близначета е хубаво по-отблизо да се следят нещата, особено при еднояйчните близначета също така Simple Smile

# 729
Аз ходих на ФМ в св."Петка" в София в 13 г.с., там ми направиха и БХС. Общо цената беше 140 лв. Тъй като видяха проблем с клапата на сърцето на едното бебе в 20 г.с. бях на ФЕ - 100 лв. В 21г.с. направих 2 ФМ във Фемина- 150 лв. при доц. Димитрова. Тя ми каза, че няма смисъл от 3 ФМ, защото бебетата ще са големи и трудни за диагностициране.

# 730
  • София
Radost  странно ми е как са  ти направиха БХС, тук в София никой не прави БХС при двуплодна бременност, защото не могат правилно да разтълкуват резултатите...

# 731
Radost  странно ми е как са  ти направиха БХС, тук в София никой не прави БХС при двуплодна бременност, защото не могат правилно да разтълкуват резултатите...

В Св. Петка правят. Може би, наистина е нещо ново, защото доста мами на близнаци бяха изненадани. Но и на мен там ми направиха, и за щастие резултатите бяха перфектни, не е имало разминавания или колебания, които да ме притеснят.

# 732
Правят само в тази клиника,  моята докторка и една мама с близнаци ми казаха, че се прави там. Тълкуването за еднояйчни и двуяйчни е по-различен начин. Рискът при еднояйчните близнаци е еднакъв за двете бебета, за двуяйчните една от мамите в отчетната ми каза, че при тях са го определили на всяко бебе отделно.

# 733
  • Варна
Аз вчера бях на последната фетална при д-р Даскалов в Пловдив и съм много доволна. Предишните фетални ми ги е правил д-р Александров във Варна.
И аз знам, че не се прави БХС при двуплодна бременност, но явно някъде се прави, Илитка ходи също доколкото си спомням.
Моите юнаци са по 1300 гр, казаха че добре ги гледам Grinning, здрави и хубави бебенца.

# 734
  • София
Правят само в тази клиника,  моята докторка и една мама с близнаци ми казаха, че се прави там. Тълкуването за еднояйчни и двуяйчни е по-различен начин. Рискът при еднояйчните близнаци е еднакъв за двете бебета, за двуяйчните една от мамите в отчетната ми каза, че при тях са го определили на всяко бебе отделно.

И как разграничават за кое бебе какъв е рискът?  newsm78 И аз не съм правила БХС, но пък всеки преглед си беше ФМ.  Peace

Амалейра
, браво!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт