Помагат ли родителите ви в отглеждането на децата?

• 40 721
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Обикновено е сбор от причини. Трудно е да помолиш за помощ ако отсрещната страна не показва никакво желание за това. На мен ми обясниха, че могат да ми помагат, като оставям детето у тях, докато ходя до супера. Тъй като това не ми помагаше по никакъв начин, не се е и случвало. Да не споменавам, че тук не познавах никого, роднините ми са на 1700км, а мъжът ми отсъства с месеци. Трудно беше в началото, аз съм с две деца с година разлика, но все пак е само за едно известно време, не за цял живот.
Няма да седна да се тръшкам за връзката на децата с баба и дядо, насила не става, така че каквото-такова.

# 691
То има общуване с внуци и без помощ в отглеждането им Wink
Да бе-ще си лайкват снимките след време  Grinning Мерси от такова общуване  Peace Затова избрах дистанцията, пък нека ми реват после.
Наистина има родители и свекъри, които са болни или много далеч-но за тях е разбираемо.

# 692
  • София
Абослютна крайност е да не искат да гледат, за да отидеш на лекар например, ако разбира се нямаш мъж до себе си, който да те отмени за час-два.
Но да го гледат, излизат по разходки, да го гледат целодневно или за седмици, месеци и т.н... не пречи тези неща да липсват, а те редовно да ви идват на гости или вие да отивате при тях и да виждат и общуват с внучето. Ако разбира се липсва абсолютно контакт и интерес... положението е друго.

# 693
  • София

По-скоро ние - жените, обичаме някой сам да се сеща какво си вихрим в главите, докато си мълчим. Затова и животът на мъжете е много по-опростен. 

И това е вярно. Поне аз съм такава. И аз като BAN искам не аз да моля за помощ, а да ми я предлагат. Но си давам сметка, че съм мнителна и чепата и така не е добре.

Когато молиш някой за помощ, след това трябва да си му благодарен. А ти не искаш да молиш... Wink

# 694

Когато молиш някой за помощ, след това трябва да си му благодарен. А ти не искаш да молиш... Wink

Да, има хора, на които предпочитам да не съм задължена по никакъв начин. Макар че при мен е хем имам нужда от помощ, хем никой не може да го свърши така хубаво като мен и затова си го върша сама. ooooh! Control freek  май е диагнозата. Но поне съм наясно, че това не е никак добре за човешките взаимоотношения.

# 695
  • Пловдив
Досега само четях темата , но не се стърпях да не изкоментирам, като гледах постовете на BAN. Просто съм сигурна, че ако свекърва и реши да дойде за две-три седмици да и помогне, ще я четем веднага в друга тема- С какво ме дразни свекървата.  Grinning И ще започне едно оплакване как трябва да готви за двама и да слага и пере чаршафи... Може и да не съм права, но това ми изниква като асоциация.
Иначе по темата- намен моите родители са ми помагали много и за двете деца, когато е имало нужда, свекърва ми също, но само ако я помоля-никога не е отказвала, но то не се е и налагало често. Смятам, че децата са отговорност на родителите и ако има помощ-това е добре дошло, ако няма - всеки трябва да си се справя сам. Винаги и навсякъде откакто са се родили моите деца сме ходили на почивка  с тях, никога само двамата с мъжа ми. А ходим доста- и в България и в Чужбина, и само за уикенд и за по-дълго-няма значение къде и за колко, смятам, че децата също имат нужда от смяна на обстановката, разнообразие  и от почивка и никога не сме ги оставяли-от най-малки, та до сега-вече са си големи деца.

# 696
Досега само четях темата , но не се стърпях да не изкоментирам, като гледах постовете на BAN. Винаги и навсякъде откакто са се родили моите деца сме ходили на почивка  с тях, никога само двамата с мъжа ми. А ходим доста- и в България и в Чужбина, и само за уикенд и за по-дълго-няма значение къде и за колко, смятам, че децата също имат нужда от смяна на обстановката, разнообразие  и от почивка и никога не сме ги оставяли-от най-малки, та до сега-вече са си големи деца.
Подкрепям! Моят съпруг е единствено дете и по празници техните са го оставяли при родителите на майка му. Ами колкото и да му обръщат внимание не е доволен и не разрешаваше нашите деца по празници и екскурзии да ги оставяме при бабите. Където и да сме ходили сме били с тях.
Не отричам обаче гостуването през ваканциите, когато сме на работа.

# 697
Просто съм сигурна, че ако свекърва и реши да дойде за две-три седмици да и помогне, ще я четем веднага в друга тема- С какво ме дразни свекървата.  Grinning И ще започне едно оплакване как трябва да готви за двама и да слага и пере чаршафи...

Е, много ясно и напълно нормално! Тя ако ще готви аз още един човек, по-добре "помощничката" да си седи дома! Нали затова ще й помага, за да не се натоварва BAN.
На теб ако някой дойде да ти помага, а се окаже, че имаш 2 пъти повече за шетане много ли ще си щастлива??
 ooooh! ooooh! ooooh! Като пишете простотии хич не се усещате.

Иначе, за другото съм съгласна - малчо си е бил с нас по почивки, излизания и т.н. Децата също са хора.

# 698
  • Пловдив
Досега само четях темата , но не се стърпях да не изкоментирам, като гледах постовете на BAN. Винаги и навсякъде откакто са се родили моите деца сме ходили на почивка  с тях, никога само двамата с мъжа ми. А ходим доста- и в България и в Чужбина, и само за уикенд и за по-дълго-няма значение къде и за колко, смятам, че децата също имат нужда от смяна на обстановката, разнообразие  и от почивка и никога не сме ги оставяли-от най-малки, та до сега-вече са си големи деца.
Подкрепям! Моят съпруг е единствено дете и по празници техните са го оставяли при родителите на майка му. Ами колкото и да му обръщат внимание не е доволен и не разрешаваше нашите деца по празници и екскурзии да ги оставяме при бабите. Където и да сме ходили сме били с тях.
Аз пък не го подкрепям. "Никога без децата". Че аз освен майка съм на първо място човек и личност. Искам да отида някъде без непрекъснато да съм нащрек и да се оглеждам.

Искам да добавя, че също така не разбирам родителите по целия свят, децата на село при баба. Но ако съм завела децата за 10 дни на море смятам за разумно да отида сама с баща им или сама с приятелки за уикенд също на море. Да видя и аз почивка.

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 15:15 от Янтра

# 699
Досега само четях темата , но не се стърпях да не изкоментирам, като гледах постовете на BAN. Просто съм сигурна, че ако свекърва и реши да дойде за две-три седмици да и помогне, ще я четем веднага в друга тема- С какво ме дразни свекървата. 
rrp, много се чудех как точно аз да изкоментирам изказването ти и не успях да намеря подходящи думи и тон, без да ставам груба. Затова следващия път, моля те, сдържай се.  Confused

# 700
Досега само четях темата , но не се стърпях да не изкоментирам, като гледах постовете на BAN. Просто съм сигурна, че ако свекърва и реши да дойде за две-три седмици да и помогне, ще я четем веднага в друга тема- С какво ме дразни свекървата.
rrp, много се чудех как точно аз да изкоментирам изказването ти и не успях да намеря подходящи думи и тон, без да ставам груба. Затова следващия път, моля те, сдържай се.  Confused
Наистина е редно да има известна хигиена при творенето на картинки, засягащи непознати ви хора.  Peace
БАН, приеми че свекърва ти счита твоят дом и семейство за твоя суверенна територия и не навлиза в нея без да е поканена. Децата ви са дълго чакани не само от вас с мъжа ти. От вашите родители също.   bouquet

# 701
  • София
Аз пък не го подкрепям. "Никога без децата". Че аз освен майка съм на първо място човек и личност. Искам да отида някъде без непрекъснато да съм нащрек и да се оглеждам.

Абсолютно съгласна съм с Янтра. Няма как да сложа знак за равенство между почивката с и почивката без дете. Миналото лято оставихме дребната (беше точно преди на навърши 4) при майка ми и доведения ми баща, за 16 дни, а ние с мъжа ми отпрашихме на море. Изкарахме страхотно, пълен релакс...бях забравила какъв кеф е да се съобразяваш само със себе си  Sunglasses

По темата: помагат основно в гледане на детето - през седмица или две им я оставяме за уикенда. Тримата имат чудесна връзка, много им се радвам. Също така, когато ми се наложи да отида някъде, майка ми идва в нас и го играе детегледачка.

Свекърите са в друг град и се виждаме рядко.

# 702
Наистина е редно да има известна хигиена при творенето на картинки, засягащи непознати ви хора.  Peace
БАН, приеми че свекърва ти счита твоят дом и семейство за твоя суверенна територия и не навлиза в нея без да е поканена. Децата ви са дълго чакани не само от вас с мъжа ти. От вашите родители също.   bouquet
Благодаря ти за съвета, но за разлика от всички вас, аз я познавам - това е възможно най-невероятната причина Simple Smile
Скрит текст:
Същата жена преди 5 години ми се сърди 4 месеца, че малко се нагърчих на съобщението, получено в 9 вечерта, че утре сутрин със свекъра пристигат да ни видят. Аргументът, който ми изтъкна след време беше, че не виждала причина "да се обажда и да си запазва предварително час, когато иска да дойде и да види сина и внука си".
Наистина не искам да обсебвам темата с моя случай; просто изказването на rrp беше изключително безпочвено и много ме засегна...

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 14:44 от BAN

# 703
  • Пловдив
Наистина е редно да има известна хигиена при творенето на картинки, засягащи непознати ви хора.  Peace
БАН, приеми че свекърва ти счита твоят дом и семейство за твоя суверенна територия и не навлиза в нея без да е поканена. Децата ви са дълго чакани не само от вас с мъжа ти. От вашите родители също.   bouquet
Благодаря ти за съвета, но за разлика от всички вас, аз я познавам - това е възможно най-невероятната причина Simple Smile
Скрит текст:
Същата жена преди 5 години ми се сърди 4 месеца, че малко се нагърчих на съобщението, получено в 9 вечерта, че утре сутрин със свекъра пристигат да ни видят. Аргументът, който ми изтъкна след време беше, че не виждала причина "да се обажда и да си запазва предварително час, когато иска да дойде и да види сина и внука си".
Наистина не искам да обсебвам темата с моя случай; просто изказването на rrp беше изключително безпочвено и много ме засегна...
Н newsm78е виждам с какво толкова съм те обидила, просто изказах мнението си, на което ме наведоха твоите постове. Това е първото  впечатление, което те ми оставиха и затова го изказах. Нали затова споделяш, всеки да си каже мнението по въпроса-е, това е моето. Не съм искала да те обидя, нито съм използвала обидни квалификации и думи, не може всички мнения да са положително настроени, не виждам къде точно ти е проблема с моя пост. Ти си противоречиш-и в момента-когато ти казала че ще идва-явно  не ти е станало приятно и 4 месеца не сте си говорили, или каквото там е било. Сега пък не се натиска- защо не идва. Ами просто реши вече какво искаш, за да може и тя да знае, пък вземи и го кажи и на нея, с недомлъвки  не става.

# 704
Не си противореча грам - едно е когато имам нужда от помощ, да ме попита дали да дойде да ми помогне (това, което ми се струва редно в случая), съвсем друго е да ме информира, че ще ми дойде след по-малко от 15 часа на гости и след това да ми се сърди, че не скачам от възторг.  Rolling Eyes
Но така или иначе имам свекърва от 12 години, потребител съм във форума от 9, и досега не съм обелила и дума срещу нея тук. Обиди ме твоята "сигурност" как ще "ме четеш в друга тема" като дойде, защото изобщо не познаваш нито мен, нито нея.  Naughty
Но наистина повдигнах си въпроса от съвсем друга гледна точка - дали аз или мъжа ми е прав с принципната позиция по случая, като умишлено исках да спестя всички подробности. Оказа се, че не може без подробности; но приех, че не съм права и се навивам - мнението на повечето от вас.  Embarassed
Наистина вече приключвам с тази семейна драма, че чак на себе си станах досадна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт