ще крьщавам-сьвети

• 2 497
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте,скоро ще крьщаваме детето на нашите кумци.Моля за сьвети-какво се купува ,какво се прави..

# 1
Колко хубаво  Grinning

Попитай в църквата какво искат. Моята кръстница купи нежно, малко златно кръстче, сапун, хавлийка, питка, мед (донесе и чинийка да се отсипе), бяла кърпа за ръце. Аз купих дрешките (рокля и обувки) с нейни пари, но знам, че това е привилегия на кръстниците. При нас тя купи бяла шапчица, боди и чорапи.
И разбира се много любов и добро настроение. Не си го слагай като грижа, а удоволствие. Тези неща се купуват за час.
Нямаме снимка, на която кръстницата да не сияе от радост.

Весел празник Simple Smile

# 2
Сестра ми кръсти моите деца.Купи им дрешките,с които се обличат след ритуалното къпане.Традицията е такава-кръстникът облича кръщелника Wink
Другите неща-пита,хавлии,сапун,олио и каквото друго искат в църквата,аз си ги купих.Отделно й направих подарък,но това по-скоро защото ми е сестра и я обичам.
Да си кръстник е голяма чест и привилегия,изпълни си "задължението"с удоволствие  bouquet

# 3
Скоро бях на кръщене на едно бебче...кръстника му подари златно синджирче със кръстче, което свещеника освети на самото кръщене. Това е което ме впечатли...други подробности не знам.

# 4
  • Бургас
Кръстихме нашата госпожица преди 3 дни.
Кръстницата донесе за църквата 2 хавлии,олио и сапун. Дрехите за Димана ги избрахме заедно.
За подарък й беше взела златно кръстче .  Peace
Весел празник !  Wink

# 5
  • Пловдив
Аз като кръщавах, ми казаха от църквата да купя: кръстче(сребърно, златно или дървено, според възможностите) и свещите за службата. И дрешки, но няма правило точно колко и какви. А хавлията, олиото и сапунът бяха от родителите.

# 6
Златно кръстче и синджирче е традицията, но може и договорка с родителите - дрешките за кръщенето, някаква играчка или от каквото има нужда детенцето.

# 7
Аз съвсем скоро ставах кръстница.Купих вино,хавлия,сапун,питка,олио.За детето-от бельото до връхната дреха и синджир с плочка с лика на Дева Мария.

# 8
Кръстникът плаща ритуала в църквата.
Кръстницата "облича" детето - купува нови дрехи, с които го облича, голяма хавлия, и кръстче, което се освещава.
Купува се и кърпа и сапун за попа, зехтин /малко шишенце/ за ритуала и кутийка, в която да се сложи косичката на детето, че там иначе я слагат в хартийка.
Пита, мед, бонбони, сладки и т.н се купуват по желание.
На кръщене "задължителния" подарък е дрешка Laughing
Родителите на детето по желание могат да направят подарък на кръстниците за спомен.
Хубав празник ти пожелавам Hug

ПП Забравих, купуват се и две свещи в църквата за ритуала

# 9
Благодаря ви момичета,днес харесах крьсче и синджирче,огледах и за дрешки,така,че остана да напазарувам.Само за играчка не знам-какво е подходящо за момиченце на годинка?

# 10
  • до една звездичка
Кръстницата "облича" детето - купува нови дрехи, с които го облича, голяма хавлия, и кръстче, което се освещава.
...

Мъж, или жена, кръстникът е един-единствен.  Peace

# 11
Нашата кръстница и подари златно ланче със сърчице. Другите неща аз държах да си ги купя.

# 12
Когато аз станах кръстница купих златно кръстче със синджирче, голяма хавлия, комплект дрешки и обувки.

# 13
...
Мъж, или жена, кръстникът е един-единствен.  Peace
И трябва да е мъж.

# 14
Защо трябва да е мъж? Двете ми деца имат кръстници жени, а самата аз съм кръщавала вече 2 деца  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт