ще крьщавам-сьвети

• 2 498
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Стара Загора
Аз за пръв път чувам, че трябва да е мъж. За църковния ни брак само на кума търсеха кръщелното. На кумата казаха, че ще й трябва, когато ни кръщава децата Simple Smile

# 16
  • София
Joy
Щом казваш! Но се обоснови, ако обичаш.

Подарява се каквото си искаш. Нашата кръстница подари на дъщеричката ми много сладки обички със сини камъчета. Тия златни кръстчета или плочки с Дева Мария честно казано, въпреки традицията, ми се струват неуместен подарък за едно малко дете. И крайно непрактичен, тъй като изобщо не е сигурно, че детето ще желае да носи кръстче като порасне.

Аз лично предпочитам нещо, което да зарадва детето - например хубава играчка. Дрешки също бих купила  Peace

# 17
И все пак кръстчето и освещаването му за конкретното дете е част от ритуала. Един символичен подарък. А и чисто практически цената на злато расте постоянно, така че кой се отказва след години от малко подарено злато?
За кръщенето на дъщеря ми исках ние да купим сребърно кръстче да не товарим финансово кръстницата. Но тя настоя, каза, че това си е нейно право и задължение и купи златно кръстче, а ние ù подарихме икона, която също я осветихме там.

Общи условия

Активация на акаунт