София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (7)

• 82 181
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Позната картинка за градинката зад църквата. Аз също "оглеждах" Дияна там, сега не стъпвам.
Предполагам се сещам и за кое дете с кучета говориш. Разправяла съм се с него, когато по незнайни причини насъскваше кучетата по дъщеря ми.

# 406
  • София
За същата градинка мен ме поразява едно нещо: Майки /баби, бащи/ пушат, плюят семки, мятат си чашките на метри от собствените си деца.
Какво искате тогава? Щом не ги е грижа за собствените им деца, к'во им дреме за чуждите...
Този казус го разискваме с мъжа ми абсолютно всеки път като отидем в градинката.
А иначе съм виждала със собствените си очи как градинката момчета и момичета на по 13-14г. я чистят. И после идват майките/баби, бащи/ и на*ират всичко.
Но какво се очаква от хора които си хвърлят боклука пак пред собствените си тераси...

А какво дете ще отгледа родител, който взима опаковката от сладолед от ръката на детето си и я мята на улицата??? Това пък съм го виждала нееднократно на Графа...

А в един от пясъчниците в Северния парк за малко детето ми да загребе с кофичката си човешко ла*но ooooh!

# 407

Влязох с едно нестандартно питане... Да има сред вас учител по немски, който би се разнообразил (срещу минимално заплащане) с някой друг урок в двежение (докато децата си играят)? Искам да понауча немски, но не ми е нито спешно, нито задължително. От друга старна нямам възможност да използвам традиционните варианти по липса на финансови, пък и в по-голяма степен времеви ресурси. Та си го представям да се срещаме периодично (колко често следва взаимно да определим), децата да играят (ако са на близка възраст още по-добре, но ако не са - ще търсим вариант подходящ за всички), а ние да провеждаме мини-урок. Представям си го повече като контролирана самоподготовка, но ако остане само на мен, ще си намеря извинение и няма да стигна до никъде. Също ако има знаещи немски, които искат да понаучат английски (все по-рядко срещана комбинация), можем да направим бартер (при подобни условия).

Момичета, наминавам периодично да видя дали няма някоя от вас да се е навила за моята идея...

А тая тема с възпитанието, боклуците и градинките е неизчерпаема и много емоционална за всички, които вярваме, че можем да пазим, че и децата си да научим така...

# 408
На коя казвате "градинката зад църквата"? Тази която е с извитата висока пързалка или тази с пейките на Euguidium.

# 409
  • София
На коя казвате "градинката зад църквата"? Тази която е с извитата висока пързалка или тази с пейките на Euguidium.

С извитата пързалка.
Преди, много рано сутрин, я чистеха жените от общината. До вечерта обаче кошчетата преливат.
Лятото  е по-удобна, защото има много дървета и сянка.

villyh, аз преди си бях взела някакъв самоучител по немски.

# 410
  • София

аз на по-голямата...

# 411

С извитата пързалка.
Преди, много рано сутрин, я чистеха жените от общината. До вечерта обаче кошчетата преливат.
Лятото  е по-удобна, защото има много дървета и сянка.

Точно, когато я направиха беше уникална. Оградена, с надписи забраняващи кучета. наистина е пропаднала. Кафето ми беше в блока който се вижда между двата успоредни на улицата.

# 412
AnMary, аз имам разни учебници и материали, но първо, че сама нямам волята да седя да уча (още повече, че както казах, не ми е нито спешно, нито задължително) и второ, ще понауча нещо, но на мен проблема ми е най-вече говоренето, а ми трябва (доколкото изобщо ми трябва), говоримо...

# 413
  • София
Малко встрани от темата - търсим да закупим 3-стаен апартамент в района, за предпочитане в 3,5,6 част. Моял ако някой знае за такъв апартамент да ми пише на лични.

# 414
  • София
Аз зимата бях писала колко съм доволна от личната и УНГто в 24-та. Днес ще добавя и АГ-то /не й запомних името, но жената/. Никога до сега не са ми обяснявали толкова и да е такава спокойна обстановката... Док. сама ми предложи цитонамазка, а акушерката не пропусна да ми каже че в направлението влиза и безплатен преглед с УЗ, вкл. на гърди.
От аптекарките /и в двете аптеки/ също много любезно отношение...
И въобще за нещо, което обикновено отделям едва ли не цял ден, тук приключих много бързо и най-вече с лично отношение... Не мога да спра да се удивлявам Wink

# 415
Здравейте отново,за културата на семколющенето и кучетата направо не ми говорете-отглеждам дъщеря си в Северния парк и нямам думи колко песове има и какви количества боклук правят майките, уж гледайки децата си #Cussing outа за кучетата отдавна ми минава през ума идеята за 2 нощи да се съберат татковци ентусиасти и да поразчистят пейзажа от песовете #2gunfire.Аз водя и лична война с тези с домашните любимци-те нито чистят след тях, нито спазват наредбата за правилното им разхождане.Лошото е, че поне 10тина песа се поддържат от чистачите в парка и те не спират да се множат и роят.

# 416
  • София
Здравейте момичета бих искала да се присъединя към вас Simple Smile
Казвам се Моника и живея в Свобода

# 417
Здравейте, записвам се и аз в темата, тъй като съм от Надежда и ми е интересно какво се случва!  Simple Smile
Проблемът с уличните кучета е много голям. Аз се обаждах скоро в "Екоравновесие" да дойдат в Надежда 6, защото има изключително много там, но нали се сещате колко дойдоха. Една колежка ми каза да се обадя на "Четири лапи", но все още нямам време да проверя как стои въпросът там.

# 418
Добре дошли сред нас , момичета-Sunny didi и Моника!!!!

Hug

# 419
Къде в Надежда има библиотеки и искат ли адресна регистрация в квартала?

Общи условия

Активация на акаунт