Отговори
# 645
Честито на празнуващите днес! Здрави и щастливи да са!
Морска, невероятен сладкиш е Елица, не мога да й се нагледам, много е нежна  Heart Eyes Браво за постижението! Grinning А Теди е толкова очарователен бати, че думи нямам  Heart Eyes Grinning
Ади, доколкото съм чела за бактериите (в носа по-специално), при изолирането им трябва да се лекуват всички носители/заразени, защото може след лечението пак да се прихване при контакт. В детската градина не виждам как може да се опазим, за много от родителите някаква си там бактерия не е проблем, не тъпчат децата с антибиотик заради това (почти цитирам една майка, с която говорих по темата), нищо, че предизвиква упорита хрема. Аз съм сигурна, че Мая има някаква бактерия в носа и мисля да я мажа с Бакторбан назален, ама все забравям да купя, като съм около аптека.
А тук днес е денят на Сан Николо. Облечен като Дядо Коледа идва и носи на децата шоколад, ако са били послушни и захарни въгленчета, ако не са слушали. Та днес очаквам Мая да е много развълнувана от срещата Simple Smile Всички деца, ще получат и от двете неща, разбира се  Laughing
НИе вчера бяхме на предколеден обяд с децата и родителите от групата на Мая, беше ми интересно и полезно  Wink Едно от децата дойде и вика: "Като играем, Мая ми говори на български, обаче аз всичко разбирам"  Joy

# 646
Чести празник на всички именници.Много здраве и късмет.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 647
ЧСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕННИЦИТЕ ЛУЛУ, КЪРЛИ, МАРТИ, ГИТА!
Ади с нищо, няма смисъл от АБ, защото като я пуснеш на ДГ пак ще ги завъди  #2gunfire, оправия няма докато сама не си изгради имунитет/ изпитано от личен опит/. Дано Ивон е силна и бързо да я пребори. Ако стане нетърпимо положението слагам Гаразон, Коларгол или нещо друго на АБоснова, но отдавна съм махнала с ръка  Tired.
Мариетка изкушиме с тази торта и после мълчание, ни рецепта, ни дявол  Crossing Arms.
Под секрет да кажа на Лулу, не й стигат детските сладки, ама си прави и за греяно вино  Laughing. Да е много весело и топло в празничната вечер  Heart Eyes.
Когото изпускам е неволно, силно ви  Hug .

# 648
  • В светлината на слънцето
Под секрет да кажа на Лулу, не й стигат детските сладки, ама си прави и за греяно вино  Laughing. Да е много весело и топло в празничната вечер  Heart Eyes.

Е, то и ние сме хора. Така де, стига само малките са се облажвали. Mr. Green

# 649
ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН!!! Много здраве и късмет на всички именници!

Ади, с тия бактерии край нямат.Марти периодично му вземам секрет от носа,и все лъсва някоя бактерия. днес пак сме взели.То не бяха АБ,то капки,мазила,какво ли не е видял носа му,незнам кога ще приключи това. То това му е проблема винаги...

# 650
Уфффффф,аман.Ще питам утре хомеопата.За отита обаче май ще си пием Зината. ooooh!

# 651
Ади,защо Ивон трябва да ходи на детска градина?Не е ли по добре да си е у дома и здрава Rolling Eyes

# 652
  • Germany
При вашите дребни имало ли е период на неистови крясъци като не стане нещо на тяхното?  Confused До сега Симон винаги се е инатил, но като го заведа в детската и му кажа, че като се успокои може да излезе - няма и 1-2 минути и той си е спокоен. От около седмица две обаче рева може да продължи и 15-20 минути и взема все по-големи висини  Shocked  Rolling Eyes Чудя се това период ли е какво е  Thinking Нито чува какво обяснявам нито се интересува, то си пищи и си иска неговото ... Кажете кога минава това и как да ускорим минаването му  Sunglasses  Praynig

# 653
Дезита, и Антон пищи.  Confused често се чувствам обезоръжена и не знам какво да правя, а съм доста строг родител. В такива моменти ни приема, ни предава и ако е в къщи го оставям да пищи докато се измори (20-30 мин), ако е навън го хващам за ръкава и го тегля с мен, пак докато се успокои, но може и шамар да си хапне през това време. Явно е период.

# 654

Добро Утро
Малкия ме е вдигнал в 5,40ч morning
За пищене и мрънкане не ми говорете.... последен случай вчера в кабинета на джи пито.Взе му секрет от носа и  като писна,не реве а пищи и мрънка....леле това най -много ме изнервя. Не вървеше да го натупам,точно там... Не знам дали е период ,но продължава доста време вече,ако е така да свършва,немам нерви. А за сметка на това малкия не му се чува гласа, но и той се учи от батко си.  ако някой му е взел нещо от ръцете,почва да се сърди,но не реве

# 655
 newsm59  ura на Дани!  Много здраве, много усмивки и щастливо детство!
Марти,   bouquet

# 656
  • София
О, Лъвичке, много си бърза Wink. Благодаря ти, много  bouquet.

Ето я и почерпката:

И Ани се тръшка за всяко нещо и не знам дали при нея е период, защото така е от бебе  Tired. Ако не стане нейното започва да се тръшка, да пищи и може и по 30 мин. да се дере ooooh!. Все се надявам, че някой ден ще се осъзнае, че това не е начина да получава това което иска, но не знам кога ще дойде този момент Thinking.

Ох, да ви се оплача. Днес разбрах, че 11 - ти е работен ден, а тогава е партито на Дани. Досега никой не се е обадил, че няма да дойде, ама то има още 4 дни дотогава. Въобще не предполагах, че тази събота ще се отработва, мислех че 31 - и вече е официално обявен за неработен, но не било Sad. Дано да не се провали партито на детето, че от месец го чака.

# 657
Добро утро  Hug

Марти - ДА ВИ Е ЖИВО И ЗДРАВО МОМЧЕТО!!! МНОГО РАДОСТ ДА ВИ НОСИ!!![/color]

И ние заработваме 31.12.....по тъпо нещо не бях чувала, друг е въпроса кой ще дойде на часове в събота....те през седмицата не идват, че през уикенда  Whistling

Лъвичка - вие днес имате месечинка, ставате на 5 месеца !!! Жив и здрав!!!
   bouquet
Ади - стискам палци да изтребите всички бактерии  #2gunfire Дето вика Рада, просто трябва да си създаде имунитет детето Confused

За тръшкането - нямаме чак такива истерии за сега  Peace
П.П: Сладкиша съвсем се изгуби  newsm78

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 09:45 от vasq78

# 658
Добро утро!!!

Марти,да ви е жив и здрав рожденника  bouquetМного усмивки и късмет му желая Hug

Вале,като изключим болестите,има само положителни страни в ДГ.Ивон за 10 дни в ДГ се научи да се облича и съблича абсолютно сама,говоря и зачорапогащници и блузи,да се храни сама ,на стола за 15-20 мин,не да ми е разхожда около масата и аз да й давам в устата,сама си ходи в тоалетната,пуска водата,мие ръцете,изгради си режим,научи 3 нови песнички.За контакта с децата и заниманията които има там,няма какво да обяснявам,за мен е просто невъзможно да й ги осигуря,при положение,че Ал си изисква пълно обгрижване.Дори и болестите,предпочитам да изкара сега,а не в училище.Не ми пречи да си я гледам у дома до училищна възрат,но едно,че послеще се чуди къде е попаднала и друго,аз просто съм й вече скучна Peace
Захрани ли Елицата,с нещо различно от цицата  chef

За ината и тръшкането-преди 2 дни се оплаках от ъщото.Продължаваме си с пълна сила.Валеске,и мен мрънкането и тръшкането ме изнервят супер много,обаче тя ги практикува ежедневно и с пълна сила ooooh!

# 659
  • Stavanger,Norway/ Varna
Марти, честит ти рожденник, много здраве и прекрасно детство. Относно партито- неможете ли да го изместите на 12ти  Thinking

Уфф, аз ви чета, но не съм добре с нервите напоследък и съм в такаваогромна черна яма, чеееееееее,незнам...

На ЙОвана не и позволявам да се тръшка. Намерила съм си начини засега да я манипулирам и само да и кажа две думи на кръст, не се налага дори да я наказвам, слуша веднага  Peace. Иначе и тя в момента е в периода на Няма и Не искам. Това е първото, което ми чуват ушите като кажа нещо, ама като скръцна със зъби и да видите не иска ли  Twisted Evil

Ади  Peace, незаменимо е. Много обичам, сега като си взема Йована от градина, да обсъждаме какво е ставало там. Сега като може да разказва, доста недосмислици лъснаха и на няколко пъти се карах с персонала. Днес пак ще се карам, щото вече на нищо не прилича. Дават им на филиите някой път намазан хайвер от тубички. На Йована, въпреки, че го обича, хайвера не и понася. Винаги е с разстройство след това. Няколко пъти им казах, да не и дават хайвер и вчера пак са и давали. Ееееее, незнам вече кво да ги правя. Наскоро имахме и други търкания с тях.
Значи, Йована ми разказа, как не искала да яде хляб и те и казали, че тогава няма да яде нищо  Shocked. Естествено не бях сигурна дали не си измисля, че те на тази възраст са с богато въображение и на другия ден ги разпитах. Оказа се, че става въпрос за следобедното хранене, на което си мислех, че дават само плодове. Ноооо не. Дават филии и после плод. Но практика, моля ви се било, ако детето не си изяде филията, да не дават плод, защото така всички деца щели да искат да ядът само плодове, а не филиите.
Та, Йована вчера отказала да яде хляба и не получила заради това круша  Shocked.
Аз сънена ище сутринта, само смрънках и после в колата обаче, като се посъвзех се ядосах. Ами откъде накъде ще ми тъпчат детето с хляб, а няма да и дават плод ако не иска да им яде хляба. Та за тази храна плащам и предпочитам да ми яде детето плодове, вместо да я тъпчат с филии намази с неща с неясен произход и пълни с консерванти.

Отидох да я взема и като ги насметох, изнесох една лекция по здравословно хранене и точно и ясно заявих, че си плащам за храната и нямат право да спират на детето ми плодовете и така както следи дали другите деца са си изяли хляба, искам да следи дали моето си е изяло плодовете  Twisted Evil Излезе ми с това, че децата получавали вечеря много късно и хляба задължително да го ядат, за да издаржат до вечеря. Направо ме шашна със становището, чак се засмях. Ами викам, градината си е градина, след това си е отговорност и решение на родителите кога ще дават вечеря и дали ще предложат нещо за хапване междувременно  Crazy ooooh!
Направо ме изумяват тези хора. Та уредихме въпроса с плодовете. Казах на Йована ако пак не и дадат да яде да дойде да ми каже. А то милото ми вика-Добре, мамо, ама няма д аим се караш, нали, те са добрички  Laughing

Сигурно ще ме помислят за маниачка, че само с въпроси за храненето ги занимавам, ама за мен е важно, защото по поне един път в седмицата, детето ти да плаче на тоалетната чиния, че неможе да се изака и я боли дупето и аз заедно с нея да плача докато го направи, едва ли ще мислиш, че сухара е за предпочитане. КОлкото и да се опитвам да компенсирам тая сухоежбина, пак неможем да избегнем запека.  Естествено, че предпочитам да си изяде двата резена ябълка или круша. И те съвсем не са два, повече плодове получават децата. В хляба, хеле пък белия не виждам нищо полезно.
Между другото незнам как са другите деца, но всяко си има своите нужди. Моето след един обяд от една две филии в 11 и половина, съвсем не е гладно за филии в 14 часа. Ние също вечеряме в 17 часа и мога да кажа, че съвсем не е освирепяла от глад.  Rolling Eyes

Уфф, пак се отплеснах.  ooooh!

Оздравявайте бързо, всички болнички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт