ПрЪвУписТна НАЙдея: сЛобщение за аЛБиторията- иМпотека по презЮНКция-51

• 25 681
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
  • Stuck in a moment
Залагам на офис столове заради жокера, обаче го намерих и като вид банички.

"котурки, това е тип баничка като тези които  ги продават по магазините но се пекат на сач от ръчно направени кори, страшно е вкусно"

А, Венета, писали сме заедно.
По повод говора по региони - много ме учудва твърдението, че плевенчани произнасяли "Пуевен", което за мен изобщо не е вярно, родом оттам съм и не знам някой да го казва така.

# 496
Аз знам котурка=легло.

Относно Плевен в никакъв случай не мога да се съглася. Обаче в Ловеч казват Лоеч, чувала съм го няколко пъти.

И стига сме спамили, че ще ни бият.

# 497
  • забравих си мисълта...
l'etrangere, не знам, тогава момичето ни го преведе като бюро. Каза, че тя през целия си живот (27 год.) така си ги нарича. От къде идва думата не знам, но не я забравих защото ми беше абсолютно нова и много далечна от тази, която аз знам, бюро.

Мое лично предположение е, че често много думи идват от околностите на набедените градове. От години вече много хора се преселват от селата в градовете и твърдят обаче, че са от София, Пловдив, Плевен и т.н. Често поради техният начин на изговаряне на думите, се преписва определен диалект на цели градове.

# 498
чекмеджета  newsm78 ( как написах толкова Е-та без да сбъркам с И  Joy )
Пумукъл, нали си играла на топло и студено, при теб е горещо, ко(у)турки = бюро. Simple Smile

Мина ми и "бюро" през акъла, но доста голямо ми се стори за "котурка"  Laughing

# 499
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 newsm78 за мен пък котурка си е малка къщичка, май в някаква детска приказка имаше такава екзотика и така си е останала...
венетке, а защо спрейТ? шпрей съм чувала и си го обяснявам с немския (нали е бил езика на техничарите Simple Smile Simple Smile Simple Smile )

# 500
  • София
newsm78 за мен пък котурка си е малка къщичка
и аз употребявам таз' думичка Simple Smile

# 501
  • забравих си мисълта...
венетке, а защо спрейТ? шпрей съм чувала и си го обяснявам с немския (нали е бил езика на техничарите Simple Smile Simple Smile Simple Smile )
Goody, защото четох малко по диагонал, а и чашата с коктейла в подписа на Бижу ме подведе също и приех, че става дума за sprite, затова и шпрайт. Иначе на спрей, тук казват шпрей, така е.

# 502
Цитат
ЗДРАВЕЙТЕ ЧАК ДНЕС НАМЕРИХ ТАЗИ ТЕМА.НИЕ ИМАМЕ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ С ТЕЗ ЗЪБКИ А СМЕ САМО НА 1ГОД И 7 МЕСЕЦА ГОРНИТЕ 2-РИ ЛЯВ И ДЕСЕН БЯХА С БЕЛИ ПЕТНА ПОСЛЕ СТАНАХА КАФЯВИ И НАКРАЯ СЕ РАЗГИШИХА КАТО ВХОД НА ПЕЩЕРА ВОДИХ ГО НА СТОМАТОЛОГ В ТОКУДА И МИ КАЗА ЧЕ БИЛО ОТ ХИГИЕНАТА МОЖЕЛ ДА ГИ ОПРАВИ НО ТРЯБВА ДА ГИ ПОДСУШИ Т.Е НА НЕГОВАТА ВЪЗРАСТ ДА ГО ПРИСПИ С УПОИКА НО НЕ СИ ЗАСЛУЖАВАЛ РИСКА И ДА ДАВАМЕ ФЛУОР ЕСТЕСТВЕНО .НО АЗ НЕ МУ ДАВАМ ЗАПОЧНАХМЕ ДА МИЕМ ЗЪБИТЕ ЗДРАВО ПО НЯКОЛКО ПЪТИ НА ДЕН С НЕНЕДЕНТ БЕЗ ФЛУОР НО ИЗПАДНАХ В ПАНИКА ВЧЕРА КАТО ВИДЯХ ЧЕ ПРЕДНИТЕ ГОРНИ РЕЗЦИ СА НА БЕЛИ ПЕТНА И ЛЕКО БИЯТ НА КАФЯВО СЕГА СИ ТЪРСЯ ДОБЪР СПЕЦИАЛЕСТ КОЙТО ДА НИ НАПРАВИ ДИАГНОЗА И ДА ВИДИМ КАКВО ДА ПРАВИМ НАПРАВО МИ СЕ ПЛАЧЕ КАТО МУ ВИДЯ ЗЪБИТЕ ПИЕМ ИЗВОРНА ВОДА НА ДЕВИН НЕ ОБИЧА СЛАДКО ХАПВА ПЛОДОВЕ ОСОБЕНО ЯБЪЛКИ И БАНАНИ .АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ ЩЕ СЪМ МУ МНОГО БЛАГОДАРНА .БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО В СОФИЯ СМЕ

# 503
Аз с моето скромно предложение "Калфланд" бледнея пред показаното от вас! Simple Smile
А словаците например казват "Е-майл" на електронната си поща не на шега, а съвсем сериозно. Някои още наричат интервала на клавиатурата "шпация", явно от Space. Така че всеки народ може да си има своите особености.
Според съпруга ми, който е добруджанец, КОТУРКА значи кутия или малък бокс, например за отглеждане на прасета, хихии, аз винаги съм мислела, че е малка схлупена къщурка.

# 504
И аз знам коту(о)рката като малко, схлупено, неугледно помещение, използвам в смисъл на помещение, което ми прилича общо взето на нелицеприятна дупка или прилично на кутийка с прозорци, мръсна и неугледна. Абе с една дума кокош(к)арник Mr. Green - малко и оакано, тясно пространство Whistling . Такава асоциация правя аз и така го знам.

ПП Никога не бих се сетила да оприлича бюрото си с думата котурка.

ПП В темата по рано се спомена, ама и аз да кажа, много, много, много ме дразни
кокош(к)арника в рекламата, чак ме накараха да споря с телевизора #Cussing out.

# 505
Мой колега от Мизия използва израза "...така ми се ще..." в смисъл на "...така ми се струва..".

# 506
  • София
Мой колега от Мизия използва израза "...така ми се ще..." в смисъл на "...така ми се струва..".

Ааа,  това значи "така ми се иска".

Цитат
човек трябва да си верява часовника по често

# 507

ПП В темата по рано се спомена, ама и аз да кажа, много, много, много ме дразни
кокош(к)арника в рекламата, чак ме накараха да споря с телевизора #Cussing out.
Аха и аз така.

# 508
В рекламата как е, аз все не я доглеждам, че ме дразни...

# 509
  • София
самонадеена

Общи условия

Активация на акаунт